Jake Gyllenhaal verscheen bijna in deze stripfilm voor Spider-Man: Far From Home

Inhoudsopgave:

Jake Gyllenhaal verscheen bijna in deze stripfilm voor Spider-Man: Far From Home
Jake Gyllenhaal verscheen bijna in deze stripfilm voor Spider-Man: Far From Home
Anonim

De MCU en DCEU zijn franchises die met elke nieuwe release naar de hekken willen zwaaien en proberen hun eigen filmische verhalen verder te ontwikkelen terwijl ze de lat opnieuw hoger leggen. Een van de manieren waarop ze dit bereiken, is door geweldig talent in hun grootste rollen te casten. Filmsterren stelen tenslotte de krantenkoppen en leveren optredens die de toegangsprijs waard zijn.

Jake Gyllenhaal is een echte ster op de A-lijst die tot nu toe een geweldige carrière heeft gehad. Voordat hij bij Marvel was, kreeg hij de kans om een hoofdrol te spelen in een DCEU-film die zowel door fans werd bekritiseerd als aanbeden.

Dus, welke DCEU-film heeft Jake Gyllenhaal bijna geland? Laten we eens kijken!

Hij weigerde Rick Flag te spelen in Suicide Squad

Zelfmoordploeg
Zelfmoordploeg

Toen DC begon met het samenstellen van de DCEU, deden ze dat in de hoop de MCU in te halen en het aanhoudende succes dat het had met zijn onderling verbonden filmische universum. Dus schakelden ze een eigenzinnig team uit het bronmateriaal in om tot leven te brengen op het grote scherm, net zoals de MCU deed met de Guardians of the Galaxy. Het eindresultaat was dat de beroemde Suicide Squad tot leven kwam

Het was duidelijk dat de casting voor deze film perfect moest zijn, aangezien deze personages allemaal unieke persoonlijkheden hebben. Tijdens de castingfase overwoog Jake Gyllenhaal om Rick Flag in de film te spelen. Flag was geen slechterik op dezelfde manier als Harley Quinn, maar hij is nog steeds een belangrijk onderdeel van het team.

Aanvankelijk zou Tom Hardy in de film spelen als Rick Flag, maar uiteindelijk zou hij andere dingen gaan doen. Gyllenhaal kreeg de rol aangeboden na het vertrek van Hardy, maar hij zou ook weigeren de rol van Rick Flag op zich te nemen. Nu is het afwijzen van een rol in een grote stripfilm niet altijd de juiste zet, maar het is duidelijk dat deze twee iets zagen waardoor ze de kans niet aangrepen.

Hierdoor bleef de rol openstaan voor andere artiesten. In plaats van een ander talent uit de A-lijst aan te boren met een aanbieding, vond de studio uiteindelijk iemand die echt een goede match bleek te zijn.

Joel Kinnaman heeft de baan gekregen

Joel Kinnaman Rick Flag
Joel Kinnaman Rick Flag

Joel Kinnaman heeft misschien niet hetzelfde type naamwaarde als Tom Hardy of Jake Gyllenhaal, maar dit neemt niet weg dat hij een succesvolle artiest is geweest die geweldig werk heeft geleverd door Rick Flag te spelen.

Voordat hij bij Suicide Squad kwam, was Kinnaman verschenen in projecten als RoboCop, The Girl with the Dragon Tattoo en Run All Night. Hij had laten zien dat hij meer dan in staat was om dingen in bedwang te houden in een grote productie, en het was duidelijk dat de studio dol was op wat ze van hem hadden gezien.

Zodra het in de bioscoop verscheen, zou Suicide Squad een financieel succes worden aan de kassa. Natuurlijk was de algemene reactie op de film op zijn zachtst gezegd verdeeld, maar de studio moest blij zijn met de prestaties aan de kassa. Terwijl de Harley Quinn van Margot Robbie de show stal, gaf Kinnaman nog steeds een solide optreden als Rick Flag.

The Suicide Squad, het vervolg op de eerste film, wordt later dit jaar uitgebracht. Kinnaman is teruggekeerd om de rol van Rick Flag opnieuw op te nemen, en fans zijn verheugd om de veranderingen te zien die James Gunn in de franchise heeft aangebracht. Hij is natuurlijk de man die verantwoordelijk is voor het succes van de Guardians of the Galaxy in de MCU.

Hij landt Mysterio in de MCU

Mysterio MCU
Mysterio MCU

Ondanks het voorbij laten gaan van de kans om te schitteren in Suicide Squad, zou Jake Gyllenhaal uiteindelijk zijn kans krijgen om op het grote scherm te schitteren in een stripboekfilm. Hij zou de gemene Mysterio spelen in Spider-Man: Far From Home, dat kritisch en commercieel een veel groter succes was dan Suicide Squad. Dit is het bewijs dat geduld soms loont.

Interessant is dat Tom Hardy, die ook doorging met het maken van de film met DC, ook zijn weg naar Marvel zou vinden in een andere grote hit. Hardy speelde natuurlijk in Venom, wat een kaskraker was aan de kassa. Natuurlijk, het kreeg niet de beste recensies, maar het geld dat het verdiende is behoorlijk onthutsend.

De MCU lijkt op weg te zijn naar multiversum-territorium, wat betekent dat personages van over het hele grote scherm op een gegeven moment tot een hoogtepunt kunnen komen. Stel je een scenario voor waarin Tom Holland's Spider-Man oog in oog komt te staan met zowel Gyllenhaal's Mysterio als Hardy's Venom! De kers op de taart hier zou een hulp zijn van zowel Andrew Garfield's als Tobey Maguire's versies van Spider-Man. Een nerd kan dromen, toch?

Suicide Squad was een verleidelijk aanbod van DC, maar Jake Gyllenhaal gooide de dobbelstenen met Marvel en kwam als beste uit de bus.

Aanbevolen: