Is George Farmer nog steeds de CEO van Parler?

Inhoudsopgave:

Is George Farmer nog steeds de CEO van Parler?
Is George Farmer nog steeds de CEO van Parler?
Anonim

Parler heeft een tumultueuze geschiedenis en heeft sinds het begin in 2018 een voortrekkersrol gespeeld bij verschillende schandalen. Op de markt gebracht als een veilige haven voor "vrije meningsuiting" op sociale media, beweren critici dat het is ontworpen als een reactie op de waargenomen "censuur" van voormalig president Donald Trump en zijn aanhangers. Het kan niet worden ontkend dat de app zich richt op een zeer bizarre en meestal rechtse demografie. De site is ook een broedplaats voor Qanon, het online collectief van complottheoretici, en is betrokken bij een FBI-onderzoek naar de opstand van 6 januari.

De app werd uit winkels als Android, Google en Apple gehaald, maar keerde in mei 2021 terug naar de Apple App Store nadat een nieuwe CEO het in maart had overgenomen. Het nieuwe hoofd van Parler was de in Engeland geboren conservatieve activist George Farmer. Sinds de overname heeft George Farmer geworsteld om het bedrijf te redden. De app moet nog het ledenaantal bereiken dat het had voordat het offline ging, waarvan sommigen beweren dat het 15 miljoen gebruikers was.

10 Wie is George Farmer?

George Farmer is een Britse conservatieve activist, de zoon van een Tory-heer met een waarde van meer dan 100 miljoen pond. Hij schonk 2 miljoen pond aan de Brexit-campagne en stond aan het hoofd van de conservatieve denktank Turning Point U. K. Zijn familie verdiende geld in de handel in grond en metalen en hij is getrouwd met de controversiële conservatieve expert Candace Owens.

9 George Farmer's connectie met Donald Trump

Als echtgenoot van Candace Owens is Farmer ook een stap verwijderd van de voormalige Republikeinse president. Owens is een vocale supporter van Trump en heeft sinds 2016 geïnterviewd en campagne gevoerd voor de voormalige realityster. Hij is letterlijk één telefoontje verwijderd van Donald Trump.

8 Wat is Parler?

Voor degenen die het vergeten zijn, Parler is een app die voornamelijk wordt bevolkt door rechtse aanhangers van Donald Trump als een veilige haven van onbeperkte vrijheid van meningsuiting weg van Twitter. De slogan is "de laatste plaats voor vrije meningsuiting online", het is in wezen een niche-app voor sociale media voor mensen die zijn verbannen in andere apps of die regels haten voor moderatie. Critici hebben echter gewezen op momenten waarop Parler linkse en parodie-accounts verwijderde.

7 Waarom zit Parler in de problemen?

The Parler werd uit verschillende app-winkels voor smartphones verwijderd omdat de site meerdere keren werd gebruikt als planningsruimte voor de opstand van 6 januari. De app kreeg ook veel kritiek omdat hij slecht ontworpen en glitchy was.

6 Bizarre klantenkring van Parler

Zoals hierboven vermeld, is de app een organiserende ruimte geworden voor de Qanon-sekte. In een bizarre gang van zaken zag de app verschillende gebruikers een massareis plannen naar Dallas, Texas, waar ze John F. Kennedy Jr. staat op uit het graf en maakt Trump weer president. Hoe Farmer omgaat met dit soort publiciteit blijft onbekend, hij heeft geen commentaar gegeven op het evenement.

5 Parler en de FBI

Parler is ook betrokken bij het FBI-onderzoek naar 6 januari. Hoewel de app zelf niet wordt onderzocht, vindt de FBI informatie op de site die hen helpt Trump-aanhangers op te sporen die de hoofdstad bestormden om de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken. Hier begonnen de meeste moeilijkheden van Parler; de app heeft tot nu toe slechts 2,5 miljoen dagelijkse gebruikers vergeleken met de 2 miljard gebruikers van Facebook en de 220 miljoen van Twitter.

4 Waarom George Farmer misschien geen baan meer heeft

Parler heeft zoveel omschakelingen en controverses doorstaan dat het misschien niet meer te redden is. Elke CEO vanaf Farmer zou zomaar een wisseling van de wacht kunnen zijn op een zinkend schip. Hoe Farmer de slechte PR van zijn bedrijf kan veranderen, v alt nog te bezien.

3 Candace Owens heeft ook juridische problemen

Naast alle problemen waarmee de jonge sociale-mediasite wordt geconfronteerd, heeft Farmer misschien wat problemen bij het thuisbrouwen. Hij stuurt niet alleen een worstelend socialmediabedrijf aan, maar zijn vrouw zit ook midden in een paar juridische strijd. Eén zo'n gevecht is met collega-conservatieve en mislukte politicus Kimberly Klacik, die de commentator aanklaagt wegens laster. Owens is geen onbekende in controverse of drama, maar raakt ook constant in Twitter-vetes, net zoals Trump dat deed voordat hij van Twitter werd verbannen. Tot haar vijanden behoren Harry Styles, Cardi B en Noah Cyrus.

2 George Farmer's eerdere controverses

Voordat hij een controversiële app overnam en trouwde met een controversiële conservatieve commentator, was Farmer betrokken bij een groot deel van het impliceren van incidenten. Zo was hij in 2016 kandidaat voor het ambt op een ticket ter ondersteuning van het controversiële Brexit-referendum, waarvan sommigen beweren dat het geworteld was in racisme tegen immigranten.

1 Tot slot

Het lijkt erop dat Farmer nog steeds de controle heeft over de worstelende app voor sociale media. Hoewel het leiderschap van Parler tussen januari en maart 2021 veel directe omzet kende, blijft Farmer aan de macht. Maar hoe langer de FBI 6 januari onderzoekt, hoe langer de slechte PR van Donald Trump aanhoudt, en zolang hun aantal zo zielig blijft, des te kleiner de kans lijkt dat Farmer de website kan redden.

Aanbevolen: