De 8 beste Turkse shows nagesynchroniseerd in het Engels op Netflix

Inhoudsopgave:

De 8 beste Turkse shows nagesynchroniseerd in het Engels op Netflix
De 8 beste Turkse shows nagesynchroniseerd in het Engels op Netflix
Anonim

De afgelopen jaren heeft Netflix zijn productiefront uitgebreid naar andere landen, zoals Brazilië, Frankrijk, Japan, Korea en meer. Ze hebben zelfs de aandacht gevestigd op de internationale cultuur door middel van films als The Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, een film met Will Ferrell in de hoofdrol die veel Amerikanen kennis liet maken met de jaarlijkse Europese wedstrijd door middel van muziek en comedy. De volgende stop op de kaart voor Netflix? Kalkoen. Turkije is een land dat al wereldwijd populair was vanwege zijn televisie en vooral bekend om zijn soapseries. Turkije is beroemd geworden door het uitbrengen van historische hitdrama's zoals Resurrection: Ertugrul en The Magnificent Century, samen met een aantal culturele en romantische shows.

Netflix heeft deze markt vergroot en beschikbaar gemaakt voor een wereldwijd publiek. Ze hebben nieuwe shows gemaakt die passen bij de aantrekkingskracht van een groter publiek, en we kunnen niet wachten tot er in de toekomst een realityshow vanuit Turkije wordt geproduceerd. Love is Blind is nu naar Brazilië en Japan gegaan. Zou, met alle druk op de Turkse televisie, real-life drama de volgende kunnen zijn? Het is zeker iets om op te hopen als je klaar bent met deze geweldige serie die je gemakkelijk kunt bekijken, vertaald en nagesynchroniseerd in het Engels.

8 'Midnight At The Pera Palace'

Dit nieuwe drama is gebaseerd op het gelijknamige boek van Chales King. Het is een fictieve kijk op de geboorte van het moderne Turkije, getoond vanuit het oogpunt van een journalist die onverwachts terug in de tijd wordt gestuurd nadat hij vast komt te zitten in The Pera Palace in een regenbui. Het ontwerp van de show toont prachtige kleding uit de jaren 1920 en het landschap van de Turkse kust. Het zal je intrigeren en het plot zal je boeien.

7 'De Beschermer'

The Protector werd uitgebracht in 2018. Het is een van de eerste originelen die Netflix uit Turkije produceerde en heeft een grote aanhang gekregen, die vier seizoenen duurt. De knappe hoofdrolspeler Çagatay Ulusoy speelde de hoofdrol in de veelgeprezen Netflix-film Paper Lives. De film volgde een Oliver Twist-structuur en belicht vuilnisophalers in Turkije. Zijn personage in de beschermer werd onlangs een wassen beeld in het Madame Tussauds-museum in Istanbul. Actie en romantiek zijn volop aanwezig in deze superheldenshow en de onvoorspelbare personages houden je op het puntje van je stoel.

6 'Het geschenk'

Deze show werd snel populair. Het is een thriller-mysterie met een opgraving bij Göbekli Tepe. Het heeft een zeer opmerkelijke cast, met in de hoofdrol de bekroonde actrice Beren Saat en vele anderen die al jaren in de Turkse filmindustrie werken. Na het tweede seizoen kwamen er problemen toen een romanschrijver een rechtszaak aanspande tegen Netflix en beweerde dat haar personages waren gestolen. Netflix kaatste echter terug en sloot de show af met een derde seizoen.

5 'Liefde 101'

Love 101 is een must-watch als je in je tienerjaren of begin twintig bent. Het is de perfecte sorry van excentrieke vriendschap en gedeelde problemen. Een willekeurige groep vrienden komt samen wanneer ze een gemeenschappelijke liefde voor een leraar hebben. Ze beginnen een plan om haar te laten blijven door haar in contact te brengen met de basketbalcoach en hun plan leidt tot veel avontuur en onderlinge contacten.

4 'Ethos'

Ethos is een van die shows waarbij je wegkomt met een ander perspectief, omdat het de levens van verschillende vrouwen volgt. De show werd geprezen voor zijn onderzoek naar de kloof tussen klasse en religie in het moderne Turkije. De show heeft veel fanart geïnspireerd vanwege het vermogen om emotionele schoonheid op te roepen, en het heeft het gesprek over geestelijke gezondheid in het Midden-Oosten en in het buitenland uitgebreid

3 'Fatma'

Dit is een thriller over een schoonmaakster die duistere geheimen herbergt en voor niets stopt om te vinden wat ze zoekt, zelfs als dat betekent dat ze een moordpartij moet plegen. De serie werd gelanceerd in 2021 en fans wachten op de release van het tweede seizoen, dat in productie is.

2 'De Club'

Dit is een korte serie van twee afleveringen over een moeder-dochterrelatie in het Istanbul van de jaren vijftig. Een moeder die haar dochter niet kon opvoeden, zoekt met tegenzin een baan in een nachtclub om weer contact te krijgen met haar dochter die nu in een weeshuis zit. Antisemitisme is niet het centrale deel van de plot, maar de show vindt plaats in 1955. Het is geen toeval dat het jaar waarin het verhaal zich afspeelt hetzelfde jaar is als een pogrom in Istanbul die Griekse, Joodse en Armeense inwoners van de stad negatief beïnvloedde.

1 '50m2'

In deze show verstopt Gölge, een huurmoordenaar die aan zijn verleden probeert te ontsnappen, zich in een kleermakerswinkel waar hij ten onrechte wordt aangezien voor de zoon van de overleden winkeleigenaar. Gölge, wat zich verta alt naar 'schaduw' in het Engels, maakt misbruik van de situatie. Hoe moeilijker het voor Gölge wordt om zijn verleden te verbergen, hoe hoger de inzet in deze geestige thriller. De fans van Resurrection: Ertugrul zullen de hoofdrolspeler die Shadow, Engin Öztürk in deze show speelt, herkennen als Günalp in de populaire Turkse televisieserie.

Aanbevolen: