Countrymuzieklegende Johnny Cash's acteercarrière

Inhoudsopgave:

Countrymuzieklegende Johnny Cash's acteercarrière
Countrymuzieklegende Johnny Cash's acteercarrière
Anonim

Johnny Cash's naam is er een die synoniem is met rebellie en countrymuziek. De man in het zwart verdiende 10 platina-albums en verschillende Grammy-awards in zijn leven en het verhaal van zijn leven, Walk The Line, speelde Hollywood-iconen Joaquin Phoenix en Resse Witherspoon. Het wordt beschouwd als een van de beste biopics ooit gemaakt en won verschillende prijzen.

Fans die postuum van Cash zijn gaan houden, zullen misschien verbaasd zijn te horen dat hij niet alleen een van de meest populaire muzikanten in de Amerikaanse geschiedenis was, maar ook een capabele acteur die voor zijn dood in 2003 een respectabele lijst verdiende. Hier zijn 15 van Johnny Cash' meest opvallende optredens in film en televisie.

15 'Wagon Train' 1959

Cash's eerste hitsingle "I Walk The Line" kwam uit in 1956 en was een sensatie. Zijn eerste album werd uitgebracht in 1957 en tegen die tijd was Cash een gevestigde countrymuziekster. In 1959 was hij de gastmuzikant bij een paar shows, maar zijn acteerdebuut zou komen door Frank Hoag te spelen in een aflevering van de populaire westernserie Wagon Train in een aflevering met de titel "The C. L. Harding-verhaal.”

14 'De afgevaardigde' 1961

In de show met Henry Fonda, de vader van Peter en Jane Fonda, speelde Cash in een aflevering als Bo Braddock, die naar Fonda's personage, Clay McCord, de winkelier die politieagent werd, om hulp komt.

13 'The Johnny Cash Show' 1969 - 1971

Hoewel hij meer zichzelf speelde dan andere personages, presenteerde Cash samen met June Carter deze gevarieerde show met een landthema waarin niet alleen de talenten van Cash te zien waren, maar ook de talenten van ontluikende countrymuzieksterren en entertainers. De show had ook schetsen met komische legendes zoals Bob Hope en Bing Crosby.

12 'The Partridge Family' 1970

In deze show die volgde op de avonturen van een familieband die door het land toerde, was Cash in een aflevering waarin hij simpelweg wordt gecrediteerd als 'Variety Show Host'. Misschien heeft zijn tijd in zijn variété hem geholpen om karakter te krijgen.

11 'Een vuurgevecht' 1971

Hoewel hij niet veel films heeft gemaakt, stapte Cash een paar keer op het witte doek. Een van zijn meest opvallende optredens was tegenover Kirk Douglas in de film A Gunfight. De film gaat over twee bejaarde westernsterren die een vuurgevecht organiseren en kaartjes verkopen aan een gedupeerd publiek.

10 'Columbo' 1974

In de klassieke detectiveserie met Peter Falk in de hoofdrol speelde het titelpersonage altijd kat en muis met degene waarvan hij wist dat hij de moordenaar was. In een aflevering met de titel "Swan Song" speelde Cash een televangalist die moordenaar werd genaamd Tommy Brown.

9 'Klein huis op de Prarie' 1976

Cash verscheen meestal in shows met western- of pioniersthema's, dus het is passend dat hij een cameo-optreden maakte in een aflevering van de populairste pioniersshow van de jaren 70, Little House on the Prarie. In de serie gebaseerd op het werk van Laura Ingles Wilder, speelde Cash een personage genaamd Caleb Hodgekiss.

8 'Adrift At Sea' 1983

In deze in Japan gemaakte film speelt Cash een kleine rol als John McLoughlin, een Amerikaanse zeeman. De film heeft weinig tijd in de Verenigde Staten gezien en is een ongebruikelijke vermelding in het acteer-cv van Cash.

7 'Moord in Coweta County' 1983

In deze tv-film speelde Cash Sheriff Lamar Potts, een heroïsche county lawlman die het opneemt tegen een moorddadige rijke landeigenaar, gespeeld door Andy Griffith. De film is een interessante verandering van tempo voor Griffth, die meestal degene is die de welwillende sheriff speelt.

6 'Noord en Zuid' 1985

In deze miniserie over de burgeroorlog verschijnt Cash zes afleveringen lang als leider van de afschaffing van de doodstraf John Brown. De verhaallijn van Cash volgt het verhaal van hoe Brown en zijn mannen Harper's Ferry namen in een poging een slavenopstand te beginnen. Brown werd later gearresteerd en geëxecuteerd wegens verraad, maar sommigen beschouwen hem tegenwoordig als een Amerikaanse held.

5 'De wondere wereld van Disney' 1988

Westerse thema's zijn al tientallen jaren favoriet bij Disney. In een aflevering uit 1988 voor deze serie speelde Cash de Amerikaanse folklegende en wasbeermutsdrager Davy Crockett. Crockett was een echt persoon, maar zijn leven bestond uit Amerikaanse folklore.

4 'Dokter Quinn Medicijnvrouw' 1993-1997

Cash trad regelmatig op in het CBS-drama in elk seizoen van de show, totdat de show in 1997 werd afgelast. Cash speelde Kid Cole, de scherpschutter die lijdt aan consumptie.

3 'Renegade' 1996

Deze populaire serie uit de jaren negentig bevat een aflevering met Cash als een man genaamd Henry Travis, slechts een van de vele voorbijgaande personages die in het leven van de motorrijdende hoofdpersoon en zijn medewerkers komt.

2 'The Simpsons' 1997

In een aflevering waarin Homer hallucinogene chilipepers eet en op visioengast gaat, speelt Cash de stem van een pratende coyote en Homer's spirituele gids die hem aanmoedigt om zijn soulmate te vinden. De aflevering, "El Viaje Misterioso De Nuestro Homer", is een van de meest populaire in de geschiedenis van de show.

1 'The Hunted' 2003

Hoewel hij oorspronkelijk niet genoemd werd, was zijn laatste filmrol voor zijn dood de verteller in de actiethriller The Hunted, met Benicio Del Toro en Tommy Lee Jones in de hoofdrol. Cash stierf later datzelfde jaar, slechts enkele weken na de dood van zijn vrouw June Carter.

Aanbevolen: