10 VMA-momenten die niemand ooit zal vergeten

Inhoudsopgave:

10 VMA-momenten die niemand ooit zal vergeten
10 VMA-momenten die niemand ooit zal vergeten
Anonim

Michael Jackson is de geschiedenis ingegaan door muziekvideo's in kunst te veranderen. De meeste van zijn muziekvideo's waren als minifilms, en het bekijken ervan was een gebeurtenis. Tientallen jaren lang hebben artiesten de grenzen verlegd met betrekking tot hun muziekvideo's. Sommigen zouden beweren dat sinds het aftellen van muziekvideo's zoals 106 & Park en TRL uit de lucht zijn gegaan, de muziekvideo een uitstervende kunstvorm is. Dat is echter verre van waar.

Elk jaar neemt MTV de tijd om al het harde werk en de toewijding te eren die nodig zijn om de aandacht van de kijkers gedurende vier tot vijf minuten te trekken. In 1984 zond MTV de allereerste Video Music Awards (VMA's) uit en sindsdien heeft de wereld enkele van de wildste momenten in de televisiegeschiedenis gezien. Hier zijn tien VMA-momenten die niemand ooit zal vergeten.

10 Britney Spears, Madonna en Christina Aguilera Lip Locking

Madonna en Christina Aguilera zoenen op de VMA's
Madonna en Christina Aguilera zoenen op de VMA's

Tijdens de VMA's van 2003 deelde poplegende Madonna het podium met Britney Spears en Christina Aguilera. De uitvoering deed denken aan Madonna's 1984 Like A Virgin Performance, en de drie speelden Madonna's nieuwe nummer destijds, Hollywood. Iedereen was geschokt toen Britney Spears en Madonna een lip-lock aangingen. Aguilera en Madonna deelden ook een kus, maar vreemd genoeg sneed de camera weg. Aguilera legde uit dat dit was om de reactie van Justin Timberlake te krijgen, en zijn gezicht was inderdaad onbetaalbaar.

9 Kanye West onderbreekt de acceptatietoespraak van Taylor Swift

Kayne West onderbreekt Taylor Swift op de VMA's
Kayne West onderbreekt Taylor Swift op de VMA's

Kanye West is een van de koningen van de controverse. De VMA's van 2009 zouden de eerste van vele keren zijn dat hij voor veel opschudding zorgde. Taylor Swift won dat jaar de Best Female Video voor You Belong With Me en versloeg daarmee Beyoncé's Single Ladies. West rende het podium op en zei: "Taylor, ik ben heel blij voor je, en ik laat je eindigen, maar Beyoncé had een van de beste video's aller tijden." Later op de avond stond Beyoncé haar toe haar toespraak voort te zetten.

8 Lady Gaga draagt een vleesjurk

Lady Gaga draagt vleesjurk bij The VMAs
Lady Gaga draagt vleesjurk bij The VMAs

Het is moeilijk om de meest gedurfde outfits van Lady Gaga samen te vatten, maar dit staat bovenaan de lijst. In 2010 droeg Lady Gaga een vleesjurk, ja, een jurk bedekt met rauw rundvlees, om haar te accepteren. Er zat echter een doel achter. De uitgesproken Born This Way-zanger droeg het om te protesteren tegen het Don't Ask, Don't Tell-beleid van het leger met betrekking tot de overheidsbeperkingen op de rechten van homoseksuele soldaten. Gaga, op geen enkele manier, vorm of vorm wilde veganisten en vegetariërs beledigen.

7 Lil' Mama crasht optreden van Jay-Z en Alicia Keys

Lil' Mama crasht optreden op de VMA's
Lil' Mama crasht optreden op de VMA's

De VMA's van 2009 staan bekend om hun schokkende momenten. Rapper Lil' Mama's claim to fame is haar lied Lipgloss en jurylid zijn bij America's Best Dance Crew. Ze kwam onverwachts op het podium aan het einde van het Empire State Of Mind-optreden van Jay-Z en Alicia Keys. Lil' Mama kreeg op dit moment veel kritiek, zelfs nadat ze zich had verontschuldigd, en haar carrière leek daarna nooit meer te herstellen.

6 Nicki Minaj roept Miley Cyrus op

Nicki Minaj roept Miley Cyrus op tijdens de VMA's
Nicki Minaj roept Miley Cyrus op tijdens de VMA's

Tijdens de VMA's van 2015 noemde rapper Nicki Minaj Miley Cyrus een b en vroeg haar: "Miley, wat is goed?" Verbale of fysieke gevechten op live tv worden zelden uitgezonden, maar de wereld heeft dit niet-gescripte moment in re altime vastgelegd. De vete vloeide voort uit Miley die haar mening inmengde in een rivaliteit die gaande was tussen Taylor Swift en Nicki Minaj over Minaj's Anaconda die niet werd genomineerd voor Video Of The Year tegen Taylor Swift's Bad Blood.

5 T-Pain arriveert op de rode loper op een olifant

T-Pain rijdt op olifant tijdens de VMA's
T-Pain rijdt op olifant tijdens de VMA's

T-Pain, bekend om zijn muziekstijl met autotune en het winnen van The Masked Singer, reed tijdens de VMA's van 2008 op een olifant op de rode loper. Britney Spears trad op met een levende slang tijdens haar I'm A Slave 4 U-uitvoering in 2001, en het was een waanzinnig optreden, maar T-Pain die op een sierlijk versierde olifant rijdt, heeft niemand ooit kunnen doorgronden.

4 Miley Cyrus twerkt op Robin Thicke

Miley Cyrus Twerking op Robin Thicke op de VMA's
Miley Cyrus Twerking op Robin Thicke op de VMA's

Er was veel verrassends aan dit optreden uit 2013. Mensen waren gewend om Miley Cyrus te zien als de onschuldige Hannah Montana, een geliefd personage dat ze speelde op The Disney Channel. Twee, Robin Thicke is 16 jaar ouder dan zij. Drie, Robin Thicke was destijds nog getrouwd met actrice Paula Patton. Ten vierde kreeg Robin Thicke veel kritiek op Blurred Lines, die zogenaamd de verkrachtingscultuur in stand hield. Het is een understatement om te zeggen dat deze voorstelling de kijkers een ongemakkelijk gevoel gaf.

3 Kayne West kondigt zijn presidentiële run aan

Kanye West op de VMA's 2015
Kanye West op de VMA's 2015

In 2015 ontving West de Michael Jackson Video Vanguard Award. Tijdens de danktoespraak van West kondigde hij aan dat hij zich kandidaat zou stellen voor het presidentschap. Niemand nam hem destijds serieus, maar de wereld wist niet dat hij zich aan zijn woorden zou houden en zelfs een politieke partij zou oprichten, het verjaardagsfeestje. Hoewel hij afhaakte, zou het op zijn zachtst gezegd interessant zijn geweest om te zien hoe ver hij zou zijn gegaan bij de presidentsverkiezingen.

2 Beyoncé kondigt haar zwangerschap aan de wereld aan

Beyoncé' maakt bekend dat ze zwanger is op de VMA's
Beyoncé' maakt bekend dat ze zwanger is op de VMA's

Hoewel dit niet het wildste moment in de geschiedenis van de VMA is, is het het vermelden waard omdat Beyoncé zo'n privépersoon is. Ze heeft een team om zich heen dat haar imago beschermt. Wanneer ze de wereld binnenlaat op mijlpalen in haar leven, is het vermeldenswaard. Na het uitvoeren van haar nummer Love On Top, stond ze in het midden van het podium en wreef over haar buik, om te bevestigen dat ze "in verwachting was". Het publiek juichte en de camera draaide naar de toenmalige vrienden Kanye West en Jay-Z, die uitbundig leken over toekomstig vaderschap.

1 Lil' Kim draagt een paarse pasty

Lil' Kim's Purple Pasty op de VMA's
Lil' Kim's Purple Pasty op de VMA's

Lil' Kim maakte hiphop onmiskenbaar modieus. Ze kon net zo hard rappen als de jongens, maar droeg hoge hakken, lange nagels en zinnenprikkelende outfits. Het was nooit schokkend om haar in een sexy jurk te zien. Tijdens de VMA's van 1999 bracht ze sexy echter naar een ander niveau. De Lighters Up-rapper droeg een paarse, zeemeerminachtige jumpsuit naar de prijsuitreiking met alleen een pasteuze die een blootgestelde borst bedekte. Legende Diana Ross kon het niet helpen, maar tikte op de borst van de rapper.

Aanbevolen: