15 Vreemde (maar waar) feiten over reality-tv

Inhoudsopgave:

15 Vreemde (maar waar) feiten over reality-tv
15 Vreemde (maar waar) feiten over reality-tv
Anonim

Iedereen weet dat reality-tv niet alles is wat het lijkt. Ondanks het feit dat shows als Gold Rush, Deadliest Catch, 90 Day Fiancé en The Bachelor de kijkcijfers domineren, weten de meeste kijkers dat niet alles wat ze zien 100% echt is. Maar dat is iets dat de overgrote meerderheid van de fans bereid is te accepteren. Wetende dat hun favoriete programma's soms gescript of vervalst zijn, is een kleine prijs om te betalen voor het entertainment dat ze ervoor terugkrijgen.

Er zijn echter andere bizarre feiten over reality-tv waar veel mensen zich niet van bewust zullen zijn. De wereld van dit soort televisie is vreemd en vaak net zo gek als de deelnemers aan de shows zelf. Kijk maar eens naar deze overtuigende feiten om het zelf te zien.

15 De beloning voor sterren kan ongelooflijk laag zijn

De meeste mensen hebben de neiging om te denken dat reality-tv-sterren veel geld krijgen om deel te nemen aan de shows. In feite krijgen veel van de mensen die deelnemen niet veel in termen van compensatie. Sommigen betalen misschien helemaal niet eens de sterren, zoals het geval is met 90 dagen verloofde, waar alleen Amerikaanse burgers enige vorm van betaling ontvangen.

14 Maar sommige sterren kunnen veel geld krijgen

Dat betekent niet dat elke ster in een reality-tv-programma met heel weinig geld naar huis zal gaan. Gevestigde persoonlijkheden kunnen behoorlijk de kost verdienen door voor hun diensten betaald te worden. Todd Hoffman van Gold Rush kan bijvoorbeeld wel $ 25.000 per aflevering verdienen.

13 DIY-shows liegen volledig over hoe lang het duurt om werk uit te voeren

Een populaire functie op doe-het-zelf- en renovatieshows is een soort tijdslimiet. Regelmatig heeft de bemanning maar een paar uur de tijd om een klus te klaren. In werkelijkheid zullen de arbeiders er echter veel langer over doen om een taak af te ronden, waarbij professionele vakmensen dagen of weken nodig hebben om een huis goed te renoveren of een nieuw project te bouwen.

12 Restaurants redden is een onmogelijke klus

Gordon Ramsay's Kitchen Nightmares is een show waarin de beroemde chef-kok probeert falende restaurants te redden. In veel gevallen zal hij de manier waarop het bedrijf wordt geleid volledig veranderen en vervolgens vertrekken. Maar de waarheid is dat tweederde van die restaurants nog steeds failliet gaat, en 30% binnen een jaar sluit.

11 Telefoongesprekken tussen de cast zijn bijna altijd nep

Als je een telefoontje van een realityshow ziet, is de kans groot dat het geen echte conservering is. De aard van een telefoongesprek betekent dat het de producenten en redacteuren de kans geeft om gebeurtenissen te manipuleren, aangezien beide personen zich niet op dezelfde plaats bevinden. Elk deel van het gesprek kan afzonderlijk worden gefilmd of één kant weet misschien helemaal niets van het gesprek.

10 Producenten willen vaak onervaren deelnemers op hun shows

Ondanks het feit dat veel realityshows gebaseerd zijn op gevaarlijk en vakkundig werk, geven de producenten van deze shows er over het algemeen de voorkeur aan mensen in te huren die ofwel zwakheden hebben of niet erg ervaren zijn. De simpele reden hiervoor is dat het waarschijnlijk problemen zal veroorzaken die goede televisie maken. Voorbeelden hiervan zijn Gold Rush en Deadliest Catch.

9 De crew kan honderden uren aan beeldmateriaal opnemen voor een aflevering van 30 minuten

Over het algemeen zijn er maar een paar spannende dingen die ons elke dag overkomen. Hetzelfde geldt voor reality-tv-sterren, zelfs de meest bizarre personages zullen waarschijnlijk maar een paar waardevolle gebeurtenissen per week hebben die goede tv zouden maken. De crew moet dus honderden uren aan beeldmateriaal filmen om slechts één aflevering van een show te maken.

8 Prijzen zijn niet altijd wat ze lijken

Veel prijzen in realityshows zullen niet zo eenvoudig zijn als ze worden voorgesteld. Op America's Got Talent worden deelnemers bijvoorbeeld over het algemeen betaald met een jaarlijkse betaling van ongeveer $ 25.000 in plaats van het hele lot in één keer. De uiteindelijke prijzen zullen vaak ook verschillen vanwege belastingen en administratieve rompslomp.

7 Deelnemers kunnen failliet gaan door een prijs te winnen

Hoewel wetten over de hele wereld verschillen, zijn in de Verenigde Staten de meeste prijzen belastbaar. Dat betekent dat als iemand een auto of geldprijs wint, hij tot 40% van de waarde aan belasting moet betalen. Dit kan problemen veroorzaken voor degenen die de hoge belastingaanslag niet kunnen dekken of niet op de hoogte zijn van de regels, wat betekent dat ze niet de juiste belasting betalen en voor de rechtbank belanden.

6 Alles wordt bewerkt op reality-tv

Met zoveel beeldmateriaal om mee te werken, kunnen redacteuren elk verhaal weven dat ze willen. Met wat mooie bewerkingen kunnen mensen er dwaas of ruzieachtig uitzien, of zelfs dingen doen die nooit echt zijn gebeurd. Dit is het belangrijkste hulpmiddel voor elke realityshow, waarbij de producenten de beelden bewerken om zoveel mogelijk drama te creëren.

5 Relaties zijn nep

Je hoeft alleen maar naar shows zoals The Hills te kijken om dit in actie te zien. Producenten zullen individuen in de shows vragen om vriendelijker tegen elkaar te lijken of een relatie te faken met iemand die ze in werkelijkheid niet echt mogen om een verhaallijn te creëren of goede televisie te maken.

4 Producenten hebben het laatste woord over eliminaties

In veel op reality gebaseerde shows worden deelnemers of deelnemers uit de show gestemd. Dit kan zijn in competities zoals America's Got Talent of datingshows zoals The Bachelor. Hoewel het lijkt alsof degenen in de show, zoals juryleden, beslissen wie er moet gaan, zijn het eigenlijk de producenten die de laatste beslissing nemen en ze zullen mensen behouden waarvan ze denken dat ze de serie een hit zullen maken.

3 Huizenjachtshows zullen eigenschappen bevatten die niet eens te koop zijn

Het is niet ongebruikelijk dat de huizen die worden getoond in huizenjachtshows niet op de markt zijn. Producenten willen deelnemers zoveel mogelijk eigendommen laten zien in verschillende stijlen en configuraties, maar deze zijn mogelijk niet allemaal beschikbaar in de omgeving. Ze zullen dus gewoon contact opnemen met vrienden, familie en omwonenden om te zien of ze bereid zijn om hun huis op televisie te laten zien, ook al zal het nooit verkocht worden.

2 Uitgebreide achtergrondcontroles worden bij iedereen uitgevoerd

Bijna elke persoon die in een reality-tv-programma verschijnt, heeft een uitgebreide achtergrondcontrole ondergaan. Producenten spreken met vrienden en familie en graven in iemands financiële en persoonlijke geschiedenis. Op die manier kunnen ze evenementen precies manipuleren zoals ze willen en zullen ze niet voor vervelende verrassingen komen te staan als een deelnemer in de pers komt.

1 Mensen zullen hun persoonlijkheid veranderen voor producenten

Van producenten is ook bekend dat ze deelnemers vragen hun persoonlijkheid te veranderen, zodat ze zich op een onnatuurlijke manier gedragen. Dit kan betekenen dat je wordt gevraagd onbeleefd te zijn of onschuldiger te lijken dan ze zijn. Dit geeft de redacteur vervolgens de mogelijkheid om een verhaallijn te creëren die zal zorgen voor betere tv.

Aanbevolen: