Fans vergeten dat Michael Caine speelde in een van de slechtste films ooit gemaakt

Inhoudsopgave:

Fans vergeten dat Michael Caine speelde in een van de slechtste films ooit gemaakt
Fans vergeten dat Michael Caine speelde in een van de slechtste films ooit gemaakt
Anonim

In een ideale wereld is de belangrijkste factor bij het al dan niet slagen van een film hoe goed of slecht het is. Maar zoals iedereen die de filmindustrie op de voet volgt, al zou moeten weten, hebben veel objectief slechte films in de loop der jaren veel geld verdiend aan de kassa. Aan de positieve kant, wanneer een film met een groot budget slecht is, worden ze vaak snel vergeten.

In tegenstelling tot de meeste slechte films met een groot budget, zijn er een paar kleinere films die zo slecht zijn gemaakt dat ze legendarisch zijn geworden. De meeste enthousiaste filmfans kennen bijvoorbeeld films als The Room, Mac and Me, Plan 9 From Outer Space, Troll 2 en Birdemic: Shock and Terror. Verbazingwekkend genoeg heeft Michael Caine de pech om in een film te spelen die het verdient te worden vermeld tussen die beschamend slechte films.

Een succesvolle franchise

Toen Jaws in 1975 werd uitgebracht, werd de film zo'n enorme hit dat de meeste mensen geloven dat het het idee was van zomerkaskrakers. Bovendien maakte de film een hele generatie bang voor haaien en de oceaan. Om die reden duurde het niet lang voordat Jaws 2 werd uitgebracht en het werd ook een hit, hoewel het lang niet zo goed presteerde als de originele film. Daarna was het slechts een kwestie van tijd voordat Jaws 3-D werd uitgebracht. Gelukkig voor iedereen die bij Jaws 3D betrokken was, maakte het een zeer gezonde winst, ook al verdiende het minder geld dan de tweede film in de franchise.

Sinds de eerste drie films in de Jaws-franchise geld verdienden voor Universal Pictures, had de studio alle reden om de serie draaiende te houden. Helaas, toen Jaws: The Revenge in 1987 werd uitgebracht, werd het al snel een lachertje.

Een franchisemoordenaar

Gericht op Ellen Brody, de moeder van het gezin uit de eerste twee films, Jaws: The Revenge begint met een scène waarin haar zoon Sean wordt aangevallen en opgegeten door een haai. Overmand door verdriet besluit Ellen naar de Bahama's te reizen om bij haar andere zoon Michael en zijn gezin te zijn. In een belachelijke draai werkt Michael op een boot en ontmoet hij een haai kort nadat hij het water op gaat. Dat is natuurlijk belachelijk, aangezien haaien op de Bahama's niet worden gevonden omdat het water daar warm is. Als gevolg hiervan realiseren de hoofdpersonen van de films zich snel dat de haai een wrok koestert tegen de familie Brody en naar de Bahama's is gezwommen om ze te doden.

Er zijn veel redenen waarom het idee van een haai die op de Brodys in de Bahama's jaagt, ongelooflijk belachelijk is. Ten eerste is er de bovengenoemde reden dat haaien niet op de Bahama's worden gevonden. Bovendien, zelfs als er haaien leefden, hoe volgde de haai de Brodys naar de Bahama's toen ze daarheen reisden in een vliegtuig bestuurd door het personage van Michael Caine? Vervolgens is het idee van een haai die jarenlang wrok koestert tegen mensen, lachwekkend. Eindelijk, zelfs als al die andere dingen logisch waren, beide haaien die de Brodys tegenkwamen vóór Jaws: The Revenge.

Gekke plotpunten terzijde, Jaws: The Revenge had ook huiveringwekkende effecten en echt slecht acteerwerk. Om die reden werd de film genomineerd voor zeven Razzie Awards, waaronder Slechtste Regisseur, Slechtste Film, Slechtste Scenario en Slechtste Mannelijke Bijrol voor Michael Caine. Bovendien won de film de Razzie voor Slechtste Visuele Effecten. Als dat nog niet genoeg bewijs was van hoe slecht Jaws: The Revenge is, het heeft een 0% rating op Rotten Tomatoes en Esquire noemde het een van de slechtste sequels ooit gemaakt.

A Career Lowlight

Gedurende de legendarische carrière van Michael Caine speelde hij in genoeg klassieke films om een legende te worden genoemd. Momenteel vooral bekend door het spelen van Alfred in de Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan, zijn deze films zo geliefd dat fans alles willen weten wat ze over hen kunnen weten.

Hoewel het spelen van een cruciale rol in die films een groot probleem is, speelde Caine in een lange lijst van andere films die de tand des tijds hebben doorstaan. Andere beroemde films van Caine zijn bijvoorbeeld Alfie, The Man Who Would Be King, Dirty Rotten Scoundrels, The Prestige en Children of Men.

Aangezien Michael Caine een echte legende is, lijkt het een raadsel dat hij ermee instemde om te schitteren in Jaws: The Revenge. Het is tenslotte niet zo dat hij het script voor de film had kunnen lezen en dacht dat het goed geschreven was. Het bleek dat Caine precies onthulde waarom hij speelde in Jaws: The Revenge in zijn memoires uit 1992 "What's It All About?".

Toen Michael Caine werd benaderd over de hoofdrol in Jaws: The Revenge, verwachtte hij dat zijn carrière een droge periode zou doormaken. Tegelijkertijd bouwde hij een huis zodat hij en zijn gezin konden verhuizen van Los Angeles naar Oxfordshire, Engeland, en het project was veel duurder dan verwacht. Om die redenen stemde Caine ermee in om te schitteren in Jaws: The Revenge, aangezien hem een "enorme vergoeding" werd aangeboden.

Aanbevolen: