15 Dingen die je niet wist van achter de schermen van Homeland

Inhoudsopgave:

15 Dingen die je niet wist van achter de schermen van Homeland
15 Dingen die je niet wist van achter de schermen van Homeland
Anonim

Vandaag de dag zijn er verschillende tv-programma's rond het thema spionage. En hoewel kijkers er vaak van genieten, kunnen veel van deze shows op een gegeven moment te veel op elkaar lijken. Daarentegen heeft “Homeland” er vanaf het begin naar gestreefd anders te zijn.

Deze psychologische thriller begint met een huiveringwekkend uitgangspunt, dat een Amerikaanse gevangene is veranderd. Gedurende verschillende seizoenen concentreerde CIA-agent Carrie Mathison zich op deze onthulling terwijl ze werkte om de schurk onder hen te ontmaskeren, de redding van Marine, Nicholas Brody.

Dit tv-drama werd in 2011 uitgezonden. Sindsdien heeft "Homeland" 39 Emmy-nominaties en 8 Emmy-awards ontvangen. En terwijl je afstemt op het laatste seizoen, dachten we dat het leuk zou zijn om 15 dingen door te nemen die je niet over de show hebt gedaan:

15 Verschillende netwerken gaven de show in het begin door

thuisland
thuisland

Voormalig 20th Century Fox TV-voorzitter Dana Walden onthulde: "We hadden ons een soepel pad naar de lucht bij [Fox] voorgesteld, dus het passeren van Kevin was een beetje een tegenslag. Maar er waren zoveel keuzes voor kijkers, zelfs toen, dat het steeds moeilijker werd om het publiek te vragen om een wekelijkse geserialiseerde toezegging op uitzending te doen. NBC is om soortgelijke redenen geslaagd.”

14 In de eerste versie was Carrie niet bipolair

thuisland
thuisland

Voormalig president van Entertainment bij Showtime David Nevins onthulde: "Carrie Mathison voelde zich te Jack Bauer. We bespraken hoe we van haar een ingewikkelder, minder betrouwbaar personage konden maken.” Showrunner Alex Gansa merkte op: "Carrie was niet bipolair in dat ontwerp." Nevins legde uit: 'Ik wilde haar minder betrouwbaar maken voor de autoriteiten.”

13 Studiobazen drongen aan op actrices zoals Halle Berry en Maria Bello voor Carrie

thuisland
thuisland

Gansa herinnerde zich: "Ze drongen aan op Robin Wright of Halle Berry of Maria Bello, die allemaal al in de veertig waren." Bert Salke, president van Fox 21 Television Studios, voegde toe: "Halle Berry was de big deal, en veel daarvan werd aangedreven door het netwerk." Ondertussen werd onthuld dat Gansa het personage van Carrie schreef met Claire Danes in gedachten.

12 De show werd gewaarschuwd voor het inhuren van Mandy Patinkin omdat hij AWOL op criminele geesten ging

thuisland
thuisland

Salke legde uit: "Hij is een mooie ziel. Maar ja, ik kreeg persoonlijk een aantal zeer stevige telefoontjes met de vraag: 'Weet je waar je aan begint?'” Patinkin merkte ook op: “Ik dacht dat ze allemaal gek waren om mij aan te nemen, gezien mijn staat van dienst. Ik had nooit gedacht dat ik na mijn laatste ervaring [op Criminal Minds] weer voor de televisie zou werken.”

11 Alessandro Nivola wees het spelen van Brody af

thuisland
thuisland

Tijdens het casten voor Brody, herinnert co-creator Howard Gordon zich: "Toen vloog ik met rode ogen naar New York om Alessandro Nivola [A Most Violent Year] te ontmoeten, die op beroemde wijze nee zei tegen alles." Gansa bevestigde: "Howard faalde die missie [met Nivola], dus we waren drie weken verwijderd van het neerschieten van de piloot, en we hadden nog geen Brody."

10 Ben Affleck zou de pilotaflevering van de show regisseren

thuisland
thuisland

De regisseur-producent herinnerde zich: "Ik kwam aan boord om de piloot te regisseren toen Ben Affleck uitviel. De opnames in Charlotte verliepen vlot, maar voor de rol in Israël had ik Barta'a op de Westelijke Jordaanoever gescout voor deze grote verkeersopstopping [scène]. We sloten de straat af en betaalden blijkbaar handelaren aan de verkeerde kant van de straat. Er braken gevechten uit.”

9 Het schrijfteam van de show voor seizoen 1 waren allemaal voormalige showrunners

thuisland
thuisland

Schrijver Meredith Stiehm herinnerde zich: "Ze hadden geen vrouwelijke schrijver, dus ik kwam na de vierde aflevering. Het waren alleen Alex, Howard, Chip Johannessen [Dexter], Henry Bromell [Brotherhood], Alex Cary [Lie to Me] en ik dat eerste seizoen." Salke merkte op: "Elk van hen was showrunners geweest. Het begon de trend van all-star schrijfpersoneel.”

8 De crew van de show brengt een week door met DC-insiders voordat ze een seizoen ontwerpen

thuisland
thuisland

Danes vertelde NPR: "Elk jaar voordat de schrijvers beginnen met het ontwerpen van het seizoen, brengen we een week door in D. C. om te praten met mensen van de clandestiene diensten en journalisten en politieke insiders. We duiken een beetje diep in wat er aan het karnen is en wat vooral relevant zal zijn over een jaar wanneer de show wordt uitgezonden."

7 De cast zat ooit met 50 CIA-agenten voor een vergadering

thuisland
thuisland

Voormalig uitvoerend VP van originele programmering bij Showtime Gary Levine herinnerde zich: Er werd een ontmoeting geregeld tussen de cast, het netwerk en de CIA in Langley. Ze hebben onze mobiele telefoons in beslag genomen en ons hele team zit daar tegenover misschien 50 CIA-agenten.” Ze werden ook vergezeld door John O. Brennan, de voormalige directeur van de CIA.

6 Claire Danes werkte tijdens twee zwangerschappen tijdens het filmen van de show

thuisland
thuisland

Danes herinnerde zich: "Op een gegeven moment [toen] ik zwanger was van Cyrus, waren we bezig met het opnemen van het tweede seizoen. Ik was ongeveer zeven maanden zwanger. Het was een nachtopname.” Ze voegde eraan toe: "En toen met Rowan, vijf jaar later, was ik aan het filmen [tijdens] het eerste en tweede trimester … dus toen was de uitdaging gewoon de hele tijd uitgeput en misselijk."

5 Sommige leden van de cast moesten spionagekamp bijwonen

thuisland
thuisland

Voormalig CIA-officier John McGaffin legde uit: "Voormalige CIA-mensen, ambassadeurs, ex-militairen, journalisten, inlichtingenofficieren van alle soorten gingen zitten met de schrijvers, [regisseur/producent] Lesli [Linka Glatter], Alex, Howard, [ster] Mandy [Patinkin] en Claire.” Sommige experts in het kamp zijn onder meer officier van buitenlandse dienst Elizabeth Jones en gepensioneerde legergeneraal Stanley A. McChrystal.

4 Het team van de show eindigde op een telefoontje met Eric Snowden

thuisland
thuisland

De bijeenkomst is opgezet door Pulitzer Prize-winnaar Bart Gellman. Gansa herinnerde zich: 'Hij komt opdagen met zijn laptop, zet hem op, belt een nummer of wat dan ook, en voor we het weten, praten we met Ed Snowden in Moskou. Heel vreemde kerel. Maar dit is voordat hij met iemand aan het praten was.'

3 Overheidsfunctionarissen en Steven Spielberg vroegen om screeners van de show

thuisland
thuisland

Nadat de show was uitgezonden, vroeg Spielberg om dvd's. Walden voegde er ook aan toe: Mensen in de hoogste niveaus van de overheid, van entertainment, van het bedrijfsleven in het algemeen, belden. Binnen een periode van twee weken riepen de regering-Obama en het kantoor van minister Clinton op tot vervroegde bezuinigingen op Homeland. Het aantal keren in mijn carrière dat dat is gebeurd, zou precies één keer zijn.”

2 De show had ooit een graffiti-incident op de Duitse set

thuisland
thuisland

Gansa herinnerde zich: Tijdens seizoen vijf werd ik om 4.30 uur 's ochtends wakker met een paniekerig telefoontje uit Duitsland. We waren geslagen door een stel Duits-islamitische kunstenaars die we hadden ingehuurd om de graffiti te maken voor ons vluchtelingenkamp. Een deel ervan, in het Arabisch, zei dingen als 'Homeland is racistisch' en 'Homeland is een watermeloen.'”

1 Het laatste seizoen kostte meer dan het dubbele van het eerste seizoen per aflevering

thuisland
thuisland

Volgens The Hollywood Reporter: "In het laatste seizoen groeide het budget van Homeland tot meer dan het dubbele van het prijskaartje van $ 3 miljoen per aflevering van het eerste seizoen. Alleen Denen verdienden meer dan $ 500.000 per aflevering.' Salke legde ook uit: "De show eiste geld op basis van hoe groot de productie werd." Het laatste seizoen omvatte opnames in Marokko.

Aanbevolen: