De echte reden waarom niemand ooit meer om 'Game Of Thrones' zal geven

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom niemand ooit meer om 'Game Of Thrones' zal geven
De echte reden waarom niemand ooit meer om 'Game Of Thrones' zal geven
Anonim

Toen Game of Thrones eindigde, veranderde het leven van Emilia Clarke voor altijd. Hetzelfde kan gezegd worden voor Kit Harrington, die trouwde met zijn medester, Rose Leslie, en leed aan perioden van depressie sinds de show waarin hij opgroeide tot zijn … nou ja … nogal akelige einde kwam. Het is dit einde dat veel van de schuld heeft gekregen voor het verlies van interesse van het publiek in de prachtige wereld van George R. R. Martin. En de wereld van George was 'prachtig'. Zowel zijn boeken als de eerste vijf en een beetje seizoenen van de HBO-show waren echt ontzagwekkend. Het was evenemententelevisie die ervoor zorgde dat mensen elke zondagavond op hetzelfde tijdstip gingen zitten en, natuurlijk, ze de volgende dag aan het twitteren en erover aan het praten waren. Maar tegenwoordig… niemand geeft er om.

Net zoals de sterren van de show, hebben fans hun leven ook zien veranderen. Maar in plaats van veel geld te besteden zoals Peter Dinklage deed, hebben fans veel totale desinteresse in de originele show, de boeken, de aanstaande prequel en alle andere spin-offs die HBO en Time Warner willen maken. Naar alle waarschijnlijkheid zal Game of Thrones er nooit meer toe doen. Niet alleen vanwege de verschrikkelijke seriefinale, maar ook vanwege een paar andere factoren.

Meer dan de seriefinale verpestte het voor fans

Het is gemakkelijk om te zeggen dat de seriefinale van Game of Thrones de belangrijkste oorzaak is van de totale desinteresse van mensen in het onroerend goed. Terwijl sommigen beweren dat er geen bevredigend einde aan de serie zou zijn, is er duidelijk een meer competente die de makers van de serie David Benioff en Dan Weiss hadden kunnen maken.

We hadden een meer gedetailleerde, uitgesponnen en waardige climax moeten zien. We hadden een soort van betekenis moeten hebben voor het ouderschap van Jon Snow, aangezien elke andere verhaalkeuze enige betekenis zou moeten hebben voor het algemene verhaal. We hadden een dimensie moeten hebben aan de Night King en de White Walkers, behalve dat ze alleen maar kwaadaardige ijszombies waren. We hadden iemand moeten hebben die echt logisch was, op The Iron Throne terechtkwam. En we hadden zeker een goede boog in de waanzin moeten hebben voor Daenerys Targaryen van Emilia Clarke, die eigenlijk logisch was. De verhaalkeuze was prima, maar de uitvoering was ronduit slordig en verraad aan haar hele reis. Dit soort keuzes zijn niet alleen de schuld van de finale. Het is de schuld van het hele seizoen ervoor, en in mindere mate ook van de seizoenen die eraan voorafgingen.

Zoveel van wat Game of Thrones geweldig maakte in de eerste vier seizoenen, werd gedeeltelijk verlaten, de vijfde en zesde en bijna volledig verlaten in de laatste twee.

We hebben het over een gebrek aan haast, een echt en brutaal gevoel van oorzaak en gevolg, personages met een doel en duidelijke thema's met duidelijke en zinvolle uitbetalingen … Al deze dingen zijn waar we van hielden Game of Thrones, ook al konden we het destijds niet echt definiëren. Maar toen de show geen boeken meer had om aan te passen, begon het bergafwaarts te gaan. Dit is natuurlijk met een paar uitzonderingen in seizoen vijf en de absoluut geweldige laatste twee afleveringen van seizoen zes, "The Battle Of The Bastards" en "The Winds Of Winter".

Maar de schrijvers van Game of Thrones vergaten veel over wat hun show speciaal maakte en wilden duidelijk gewoon door het einde rennen om naar andere projecten te gaan.

Een haasten en een achterstand zorgde ervoor dat fans hun interesse in de show verloren

Volgens een video-essay van Captain Midnight werd Game of Thrones "langzaam uitgeknepen van al zijn nuances en complexiteit", omdat de makers van de show er klaar mee leken te zijn en door wilden gaan met andere projecten. In plaats van het over te dragen aan schrijvers die onder hen werkten, bleven ze, plukten ze de financiële voordelen van showrunners van de grootste show in de geschiedenis van HBO (evenals op televisie), en belden ze het op.

Veel hiervan viel ook samen met de beslissing om Game of Thrones te gebruiken als lanceerplatform voor een reeks andere projecten, waarvan de meeste zijn geannuleerd. Het was een zakelijke zet van Time Warner nadat het was overgenomen door een nog groter bedrijf, AT&T. Sindsdien lijkt het erop dat HBO steeds meer een Disney+ wordt, een bedrijf dat vooral geïnteresseerd is in franchises versus verhalen die door artiesten worden aangestuurd.

Dan is er nog het achterblijvende element achter het verlies van de nalatenschap van Game of Thrones en dat is allemaal in handen van George R. R. Martin. Omdat hij zo lang heeft geduurd met zijn laatste twee boeken, lijkt hij veel van zijn fans te hebben verloren. Als hij de tv-adaptatie niet had gedaan, of gewoon zijn boeken had geschreven om enigszins samen te vallen met de release van elk seizoen, zou dit geen probleem zijn geweest.

Maar omdat het tv-programma zo slecht eindigde en fans absoluut geen idee hebben wanneer ZIJN einde uitkomt, kan het ze gewoon niet meer schelen. Er is geen momentum en er is geen wens om hoop te krijgen over iets dat ons zo diep in de steek heeft gelaten.

Aanbevolen: