Ink Master: 10 dingen die je niet wist over Dave Navarro

Inhoudsopgave:

Ink Master: 10 dingen die je niet wist over Dave Navarro
Ink Master: 10 dingen die je niet wist over Dave Navarro
Anonim

Dave Navarro werd beroemd als gitarist van de alternatieve rockband Jane's Addiction. De band werd begin jaren 90 succesvol, met hun eerste twee albums die over de hele wereld werden geprezen en Dave tot een van de belangrijkste rockgitaristen van het decennium maakte.

Naast zijn geweldige rockcarrière kreeg de ster ook bekendheid na zijn publieke relatie met Camera Electra. Kort daarna ontdekte Dave Navarro dat hij in veel meer geïnteresseerd was dan alleen muziek.

Hij had tijdens zijn carrière talloze verschillende artistieke projecten, waaronder zijn liefde voor tatoeagewerk. Dit bracht hem ertoe de gastheer en een van de juryleden te worden in Ink Master. Voor degenen die van de show houden, hier zijn enkele interessante feiten over Dave Navarro.

Bijgewerkt op 21 juni 2021, door Michael Chaar: Dave Navarro heeft bewezen een echte rockster te zijn Na zijn debuut met Jane's Addiction als hun gitarist, waagde de muzikant het erop in een scala aan rockgroepen, waaronder Red Hot Chilli Peppers! In 2012 trad Dave Navarro toe tot Ink Master als presentator en jurylid, waarmee hij zijn zakelijke kansen verder uitbreidde. Tegenwoordig concentreert Dave zich op zijn eigen lijn, Duel Diagnosis, een winkel voor kunst en kleding die Navarro in 2019 lanceerde.

10 Hij was co-host van twee andere tv-shows

Ink Master is de belangrijkste show in Dave's presentatiecarrière, maar jaren daarvoor, in 2005, was hij samen met model en actrice Brooke Burke de gastheer van Rock Star: INXS. De show was een zangwedstrijd en de winnaar zou de zanger worden van de Australische rockband INXS.

Het jaar daarna werkten Dave en Brooke aan het tweede seizoen van de show, Rock Star: Supernova. Deze keer streden de zangers om de leadzanger van een supergroep gevormd door Mötley Crüe-drummer Tommy Lee, voormalig Metallica-bassist Jason Newsted en voormalig Guns N' Roses-gitarist Gilby Clarke.

9 Hij maakte een documentaire

Dave Navarro verloor zijn moeder toen hij 15 was. Ze werd vermoord door haar partner, en Dave vertelt het verhaal in de documentaire Mourning Son, die werd geregisseerd door zijn beste vriend, Todd Newman. Hij vertelde hoe het maken van de documentaire hem hielp:

8 Hij maakte deel uit van de Red Hot Chili Peppers

Voor degenen die Dave's muzikale carrière niet volgen, is dit misschien gemist. In 1993, direct na het eerste uiteenvallen van Jane's Addiction, trad Dave toe tot de Red Hot Chili Peppers en bracht de band in 1995 een album uit getiteld One Hot Minute. Hij bleef vijf jaar in de band, totdat hij werd vervangen door de voormalige gitarist van RHCP, John Frusciante.

De zanger van de band, Anthony Kiedis, legde in zijn boek Scar Tissue uit dat Dave's drugsgebruik onhandelbaar was geworden en dat de chemie tussen de band niet goed was, wat ertoe leidde dat ze hem vervangen.

7 Zijn relatie met Carmen Electra

Dave's relatie met actrice en supermodel Carmen Electra is geen geheim. De twee trouwden in 2003 en scheidden in 2007. Maar het interessante aan hun relatie is niet het huwelijk zelf, het is dat ze nog steeds vrienden zijn.

De twee zijn niet alleen in der minne uit elkaar gegaan, maar ze zijn zeer goede vrienden gebleven, en in tegenstelling tot wat gewoonlijk gebeurt als twee beroemdheden uit elkaar gaan, hebben ze elkaar publiekelijk beschermd. "We zijn nog steeds heel goede vrienden", zei Carmen een paar jaar geleden. "We hebben een connectie en het v alt niet te ontkennen en ik zal voor altijd van hem houden."

6 Hij schreef een boek

In 2004 voegde Dave Navarro officieel het schrijven van een boek toe aan zijn lange lijst van prestaties. Hij schreef het boek Don't Try This At Home met Neil Strauss, een beroemde bestsellerauteur.

Het boek werd door SPIN beschreven als "een verontrustend, salacious plakboek … een gekmakende, boeiende lezing." Het documenteert een jaar in Dave's leven en deelt intieme anekdotes en momenten uit zijn leven."Deze kroniek van een jaar in Navarro's leven is ook een ruw portret van zijn neergang in drugsgebruik en zelfvernietiging, en zijn strijd om betekenis te vinden", luidt de website van Neil Strauss.

5 Zijn gevecht met verslaving

Dave is heel openhartig geweest over zijn worsteling met drugsgebruik en hoe moeilijk het voor hem was om nuchter te worden. Na jaren van revalidatie en doorzettingsvermogen, werd hij nuchter, en sindsdien verspreidt hij het bewustzijn over het belang van het helpen van mensen om die ziekte te overwinnen.

"Ik kan je niet vertellen met hoeveel drugsverslaafden ik heb gewerkt en met wie ik omging die in de greep van hun verslaving waren en zeiden: 'Ik weet niet wat ik moet doen.' waren hulpeloos", zei hij. "Als onze gemeenschappen behandelingen beschikbaar zouden stellen, zou het antwoord [voor verslaafden] vanaf het begin beschikbaar zijn."

4 Het Bovengrondse Concert

Samen met zijn vriend en bandmaat Billy Morrison, creëerde Dave Navarro Above Ground, een organisatie die zich inzet voor het verspreiden van bewustzijn over geestelijke gezondheidsproblemen en zelfmoordpreventie. Ze hielden concerten in 2018 en 2019 en schonken de winst aan MusiCares. De organisatie werd geïnspireerd door Dave's eigen strijd om de geestelijke gezondheid, maar ook door de zelfmoorden van Chester Bennington (Linkin Park) en Chris Cornell (Soundgarden).

"Nadat we Chris en Chester verloren, die allebei vrienden waren en ik met beiden had gespeeld, was ik echt diep getroffen door hun dood", zei Dave.

3 De eerste Lollapalooza

Perry Farrell, de bedenker van het festival, is toevallig ook de zangeres in Jane's Addiction. Tijdens de eerste Lollapalooza in 1991 kregen Dave Navarro en Perry ruzie (geen van beiden weet nog precies waarom). Perry Farrell sprak over het gevecht toen hij enkele van de belangrijkste verhalen van het festival deelde.

Blijkbaar wilde Dave vanwege het gevecht weg, ook al had de band hun set nog niet afgemaakt. "Hij maakte de show af, maar we haatten elkaar vanaf dat moment voor … een lange tijd", zei Perry. Kort daarna ging Jane's Addiction uit elkaar.

2 Het verhaal van zijn verloren gitaar

Jane's Addiction's eerste album, Nothing's Shocking, was erg belangrijk voor Dave, en hij had een op maat gemaakte Ibanez-gitaar met de kunst van de albumhoes erop geschilderd. In 1991, terwijl hij streed tegen zijn drugsverslaving, verpandde hij de gitaar, en hoewel hij van plan was hem terug te krijgen, verloor hij het uit het oog.

Het leek erop dat hij het voor altijd kwijt was, maar vorig jaar, 28 jaar na de laatste keer dat hij het zag, kocht een manager van Guitar Center het van een klant en gaf het hem terug. "Veel van de geweldige Jane's Addiction-nummers zijn op deze gitaar geschreven, de muziek die mijn leven heeft veranderd en een andere richting heeft gegeven", zei Dave erover.

1 Hij begon met dueldiagnose

Dave Navarro heeft altijd bewezen een behoorlijk zakenman te zijn! Of het nu gaat om een focus op muziek of andere kunstgebieden, het is geen verrassing dat hij een manier zou vinden om zowat alles te combineren.

De ster begon in juli 2019 met Duel Diagnosis, een "unieke en non-conforme act en kledingzaak", zoals beschreven op hun website, in juli 2019. Dave heeft een reeks collecties en kunstwerken in beperkte oplage gelanceerd die sindsdien zijn katapulteerde het bedrijf naar grote hoogten.

Aanbevolen: