15 manieren waarop 'Chilling Adventures Of Sabrina' en 'Riverdale' in principe dezelfde show zijn

Inhoudsopgave:

15 manieren waarop 'Chilling Adventures Of Sabrina' en 'Riverdale' in principe dezelfde show zijn
15 manieren waarop 'Chilling Adventures Of Sabrina' en 'Riverdale' in principe dezelfde show zijn
Anonim

Chilling Adventures of Sabrina en Riverdale lijken in het begin misschien totaal verschillende shows, maar hoe meer je kijkt, het is gemakkelijk te zien dat er zoveel overeenkomsten zijn dat het bijna onmogelijk is om het verschil tussen de twee te zien.

Sabrina begon heel anders in seizoen 1, maar naarmate het vordert, wordt het duidelijk dat de show veel tips van het succes van Riverdales nodig heeft en dingen zijn veranderd om meer op elkaar te lijken. Er zijn ook veel geruchten geweest over een mogelijke cross-over tussen de twee shows, dus het is veilig om aan te nemen dat ze bijna hetzelfde zijn om het gedeelde universum te versterken.

Van de muzikaal getalenteerde cast tot het donkere decor en vintage mode, er zijn zoveel dingen die deze twee shows gemeen hebben. Als we de heksen en magie buiten beschouwing laten, is Chilling Adventures of Sabrina helemaal dezelfde show als Riverdale … dit is waarom.

15 De dialoog over Sabrina begint te lijken op die van Riverdale

Sabrina Spellman en Nick Scratch op Chilling Adventures of Sabrina
Sabrina Spellman en Nick Scratch op Chilling Adventures of Sabrina

Hoewel Sabrina nog geen enorme meme-waardige citaten heeft gehad, zoals Jugheads "I'm a weirdo" -regel, bracht seizoen 3 ons een aantal cringy nieuwe regels waar we een hekel aan hebben. Nick smeekt Sabrina bijvoorbeeld om hem "papa" te noemen terwijl hij bezeten was door Lucifer zou een meme moeten worden.

14 Ze maken massa's verwijzingen naar elkaar

riverdale-referentie op Sabrina
riverdale-referentie op Sabrina

Op het moment dat we Ben uit Riverdale zagen opduiken in Chilling Adventures of Sabrina, wisten we dat de connectie tussen de twee echt was. Daarna werden de verbindingen alleen maar sterker. In seizoen 3 bezoekt Sabrina zelfs Riverdale! We zijn zo veel dichter bij een volledige crossover.

13 Ze zitten allebei vol gecompliceerde relaties

betty en jughead op riverdale
betty en jughead op riverdale

Break-ups komen vaak voor bij Chilling Adventures of Sabrina en Riverdale. We weten allemaal dat de liefdesverhalen over tienerdrama's nooit eeuwig duren. Het v alt ook niet te ontkennen dat de manier waarop Sabrina alles zou doen om Nick te redden, ons volledig doet denken aan Betty en Jughead.

12 Beide shows hebben willekeurige musicals

Riverdale Muzikale Aflevering
Riverdale Muzikale Aflevering

Muziek is al vanaf het begin een belangrijk onderdeel van Riverdale, maar het is zeker iets nieuws voor Chilling Adventures of Sabrina. Het schokkende muzikale moment aan het einde van seizoen 2 was onze eerste hint dat Sabrina naar de muzikale kant ging, en nu, net als Riverdale, zit de show vol met leuke muzikale momenten.

11 Ze hebben allebei heel veel retromode

Sabrina, Roz en Harvey over Chilling Adventures of Sabrina
Sabrina, Roz en Harvey over Chilling Adventures of Sabrina

Kijkt iemand anders deze shows vanwege de geweldige mode? Vintage is helemaal in op dit moment, en de meisjes op zowel Sabrina als Riverdale brengen ons zeker terug naar de jaren 60, 70 en 90 met hun minirokjes, kniehoge sokken en gewaagde trenchcoats!

10 Sabrina liet zijn angst vallen om leuker te zijn zoals Riverdale

Sabrina Kerstaflevering
Sabrina Kerstaflevering

Chilling Adventures of Sabrina was vroeger veel enger in het eerste seizoen van de show, maar naarmate het vordert, hebben we gezien dat het veel luchtiger en onnozeler werd zoals Riverdale. Hoewel sommige fans deze verandering misschien niet leuk vinden, zijn we blij dat de show de absurditeit van dit alles omarmt.

9 Cheerleaders spelen nu een rol in beide shows

KOELENDE AVONTUREN VAN SABRINA
KOELENDE AVONTUREN VAN SABRINA

Het is bijna alsof Chilling Adventures of Sabrina Riverdale probeert te worden in seizoen 3 met al zijn nieuwe overeenkomsten, de meest opvallende… Cheerleaders. Als je een fan bent van Riverdale, weet je dat de cheerleaders in de show behoorlijk iconisch zijn, vooral de uniformen. Sabrina doet nu ook zeker mee aan de cheer-actie.

8 Het zijn allebei zeepachtige tienerdrama's

Riverdale Betty en Jughead
Riverdale Betty en Jughead

Sabrina is misschien begonnen met meer een horror-element, maar in het nieuwe seizoen gaat het zeker over naar de zeepachtige kant, net als Riverdale. Zonder alle magische elementen van de show, delen Riverdale en Sabrina hetzelfde tienerdrama.

7 De cinematografie voor beide shows is donker en somber

Riverdale
Riverdale

Het is geen verrassing dat Sabrina dezelfde donkere en sombere toon deelt als Riverdale, aangezien de twee shows beide op The CW zouden worden uitgezonden. Zelfs met de grote netwerkverandering hebben beide shows dezelfde sfeer en doen ze qua filmmaken volledig aan elkaar denken.

6 Ze hebben allebei kenmerkende roodharige gemene meiden

Cheryl uit Riverdale
Cheryl uit Riverdale

Riverdale heeft onze favoriete gemene meid Cheryl Blossom, en Chilling Adventures of Sabrin a heeft Dorcas, een van de Weird Sisters. Beide meisjes zijn niet bang om hun mening te uiten, hoe gemeen ze ook klinken en hebben een onberispelijk gevoel voor stijl.

5 Er zijn coole meidengroepen die zich in beide shows hetzelfde kleden

The Weird Sisters uit Chilling Adventures of Sabrina
The Weird Sisters uit Chilling Adventures of Sabrina

Chilling Adventures of Sabrina heeft de Weird Sisters en Riverdale heeft Josie en de Pussycats. Elke groep heeft zijn eigen kenmerkende stijl die fans gemakkelijk kunnen herkennen. Terwijl de Pussycats helemaal zwart en kattenoren dragen, dragen de Weird Sisters jurken met kraag in verschillende kleuren.

4 Beide shows zijn gebaseerd op stripboeken

Archie en Sabrina stripboeken
Archie en Sabrina stripboeken

Chilling Adventures of Sabrina en Riverdale zijn beide gebaseerd op stripboeken van het bedrijf Archie Comics. In de strips hebben de personages uit Riverdale en Greendale veel cross-overs gehad, en er was ooit een romantische verhaallijn tussen Sabrina en Archie!

3 Ze hebben allebei een serieuze liefdesdriehoek

Sabrina Nick en Harvey
Sabrina Nick en Harvey

Volgens US Magazine zal het komende seizoen van Riverdale de klassieke liefdesdriehoek tussen Archie, Betty en Veronica uit de strips introduceren. Hoewel we hier in seizoen 1 een kleine hint van kregen, gaan ze eindelijk all-in … net als de liefdesdriehoek tussen Sabrina, Harvey en Nick.

2 Ze hebben dezelfde maker

Chilling Adventures of Sabrina
Chilling Adventures of Sabrina

Veel fans weten misschien niet dat Chilling Adventures of Sabrina en Riverdale beide zijn gemaakt door Roberto Aguirre-Sacasa, wat zeker veel van de overeenkomsten tussen hen verklaart! Hij is ook de schrijver van de stripboeken waarop de show Sabrina is gebaseerd.

1 Beide shows hebben sterke vrouwelijke karakters

Betty en Veronica Riverdale
Betty en Veronica Riverdale

De vrouwelijke hoofdrolspelers op Sabrina en Riverdale zijn allemaal slimme, dappere meisjes waar tieners echt naar kunnen opkijken. Sabrina vecht altijd voor gelijkheid en werkt samen met andere meisjes om de wereld te redden, terwijl de meisjes van Riverdale net zo eigenzinnig en complex zijn als hun mannelijke tegenhangers.

Aanbevolen: