Brandy over samenwerking met Whitney Houston en de culturele impact van 'Assepoester', gaat in première op Disney+

Brandy over samenwerking met Whitney Houston en de culturele impact van 'Assepoester', gaat in première op Disney+
Brandy over samenwerking met Whitney Houston en de culturele impact van 'Assepoester', gaat in première op Disney+
Anonim

Afgelopen donderdag kondigde Disney aan dat de geliefde filmmusicalklassieker, Rodgers &Hammerstein's Assepoester, beschikbaar zal zijn om te streamen op Disney Plus.

In de tv-film uit 1997, gebaseerd op een van de beroemdste klassieke musicals van Broadway, speelt de R&B-sensatie Brandy uit de jaren 90 de betoverende Assepoester en wijlen Whitney Houston als haar feeënmoeder.

Zelfs nu, bijna 30 jaar na de eerste release, wordt de film geprezen om zijn diverse casting. Brandy was de eerste zwarte vrouw die Assepoester op het scherm speelde, en Paolo Montalban was de eerste Filipijns-Amerikaanse acteur die de prins van de film speelde.

De beroemde cast omvatte ook Whoopi Goldberg, Bernadette Peters en Jason Alexander - en twintig jaar voordat Broadway zwarte mannen castte om George Washington, Thomas Jefforson, James Madison en Aaron Burr en een Puerto Ricaanse man om Alexander Hamilton te spelen, niemand stelde echt vragen toen de Aziatische prins een blanke vader en een zwarte moeder had.

In een recent exclusief interview met Page Six onthulde Brandy hoe het was om met wijlen Whitney Houston aan het project te werken, die in 2012 overleed.

"Ik ben zo vaak naar Whitney gevraagd en ik kan nog steeds de woorden niet vinden om te beschrijven hoe die ervaring was", zei ze.

“Ik heb mijn hele leven geprobeerd deze vrouw te ontmoeten, haar essentie en haar aanwezigheid te voelen. Om eindelijk met haar te mogen zingen, met haar te mogen werken, het was ongelooflijk surrealistisch.”

“Tegelijkertijd voelde ik me zo veilig om mezelf te zijn”, vervolgde ze. Toen alle duizeligheid wegebde en het tijd was om een professional te worden en te brengen wat ik nodig had om naar de tafel te brengen, zorgde ze ervoor dat ik me comfortabel genoeg voelde om dat te kunnen doen. Als ze dat niet deed, was ik waarschijnlijk bevroor of zoiets. Ze gaf me het vertrouwen om mijn beste beentje voor te zetten.”

Brandy voegde eraan toe dat ze door Houston werd aangemoedigd om haar eigen creatieve input te geven aan de liedjes die in de film werden uitgevoerd.

"Voor haar was het heel mooi om zo'n grote ster, een invloed, een icoon te zijn en nederig genoeg te zijn om me in staat te stellen op die manier bij te dragen," zei ze.

Whitney Houston en Brandy in Assepoester
Whitney Houston en Brandy in Assepoester

De 41-jarige zangeres zei verder dat ze niet wist welke culturele impact Assepoester op dat moment zou hebben op de jongere generatie.

“Ik was in die tijd een artiest, ik ging gewoon mee in hoe ze ervoor kozen om het verhaal te vertellen. Ik maakte er deel van uit, maar begreep het eerst niet.

"Later realiseerde ik me, wauw, dit gaat een enorme impact hebben", vervolgde ze. "Dit gaat de manier veranderen waarop muziektheater wordt gezien. Het zal allerlei soorten mensen met verschillende achtergronden, races, alles, om klassieke verhalen op een inclusieve manier te vertellen. Het was zijn tijd gewoon vooruit, "voegde ze eraan toe.

Brandy hoopt dat een nieuwe generatie het verhaal net zo leuk zal vinden en waarderen als de eerste deed. “Het is echt een zegen dat het eindelijk een thuis heeft bij Disney+. Mensen vragen al jaren om het opnieuw te zien, zei ze.

"Het zal de volgende generatie echt inspireren en ik ben zo dankbaar dat ze zo'n prachtig kunstwerk te zien krijgen", vervolgde ze. "De geweldige muziek, de multiculturele cast - ik denk dat het veel gezinnen zal raken, vooral degenen die het nog nooit hebben gezien."

Rodgers &Hammerstein's Cinderella komt op 12 februari naar Disney Plus.