15 kleine feiten over de aankomende Netflix-projecten van de Obama's

Inhoudsopgave:

15 kleine feiten over de aankomende Netflix-projecten van de Obama's
15 kleine feiten over de aankomende Netflix-projecten van de Obama's
Anonim

Hoewel er een aantal spraakmakende concurrenten van Netflix zijn geweest, is de streaminggigant op dit moment nog steeds de belangrijkste kracht in de branche. Een van de manieren waarop het bedrijf aan de top wil blijven, is door exclusieve deals te sluiten met de grootste namen in entertainment, zodat hun platform de plek blijft om de beste films, televisieseries en functies te vinden. Een belangrijke deal die ze in 2018 sloten was met Barack en Michelle Obama.

Deze overeenkomst zorgt ervoor dat de voormalige president en first lady content voor Netflix produceren over verschillende onderwerpen. Ondanks het feit dat het een buitengewone deal is, is er heel weinig bekend over de interne werking van de overeenkomst of waar de Obama's precies aan werken. Dit zijn de kleine details die tot nu toe zijn onthuld over hun aankomende producties.

15 Ze waren al in 2018 in gesprek over een mogelijke deal met Netflix

Nadat Barack Obama de politiek verliet, werd het duidelijk dat hij en zijn vrouw geïnteresseerd waren in het nastreven van nieuwe kansen. Beiden ondertekenden boekdeals en hebben doelen buiten het politieke domein gepromoot. Gesprekken over het opzetten van een productiebedrijf om hun eigen inhoud te maken begonnen in 2018 en het paar begon in hetzelfde jaar met Netflix.

14 De deal is voor exclusiviteit, wat betekent dat de inhoud alleen beschikbaar zal zijn op Netflix

Als onderdeel van de overeenkomst tussen de Obamas en Netflix, zal alle inhoud exclusief zijn voor de streamingdienst. De exclusieve deal zorgt ervoor dat zowel Barack als Michelle verbonden zijn met Netflix in wat werd beschreven als een "meerjarig" project.

13 Veel van de projecten zullen zich richten op inspirerende verhalen

Vanaf het begin hebben zowel Barack als Michelle Obama gezegd dat ze zich willen concentreren op het vertellen van inspirerende verhalen. De inhoud die ze produceren als onderdeel van de Netflix-deal zou dergelijke verhalen moeten benadrukken van mensen die een verschil hebben gemaakt in de wereld. Het omvat activisme over maatschappelijke kwesties die tegelijkertijd informeren en entertainen.

12 Naast het produceren van hun eigen inhoud, kunnen ze ook andere projecten steunen

Niet alle producties die onder de vlag van Obama vallen, zullen rechtstreeks door hen worden geproduceerd. Zelfs in de vroege discussies over een overeenkomst met Netflix was het duidelijk dat ze hun merk ook zouden kunnen gebruiken om documentaires en andere projecten te promoten die volgens hen goede doelen zijn.

11 Apple en Amazon toonden interesse in het ondertekenen van een deal met de Obama's

Netflix was niet het enige bedrijf dat interesse toonde in het ondertekenen van een deal met Barack en Michelle Obama. Als twee van de meest invloedrijke individuen ter wereld, zijn hun projecten zeer gewild. Zowel Apple als Amazon zouden onderhandelingen zijn aangegaan, maar werden verslagen door Netflix.

10 De inhoud van Barack Obama zal gericht zijn op technologie, maatschappelijke kwesties en de media

De inhoud die door de Obama's wordt geproduceerd, weerspiegelt waarschijnlijk verschillende interesses en verlangens van zowel Barack als Michelle. Het is waarschijnlijk dat projecten onder leiding van de voormalige president zich zullen richten op onderwerpen als maatschappelijke kwesties en hoe deze worden gecombineerd met technologie en de media.

9 Michelle Obama zou inhoud kunnen maken over onderwerpen waar ze gepassioneerd over is, zoals voeding

Intussen heeft Michelle Obama verschillende gebieden waarop ze haar inspanningen waarschijnlijk zal richten. Tijdens haar tijd als first lady legde ze de nadruk op empowerment van vrouwen, onderwijs en voeding. De projecten waar ze nauw bij betrokken is voor Netflix zullen waarschijnlijk over deze onderwerpen gaan.

8 Zowel gescripte als niet-gescripte inhoud is in ontwikkeling

Wat voor soort inhoud de Obama's precies voor Netflix zullen produceren, is niet volledig onthuld. Hoewel sommige projecten zijn aangekondigd, is over andere nog niet publiekelijk gesproken. Wat echter duidelijk is, is dat de inhoud zowel gescripte als niet-gescripte shows zal bevatten.

7 Documentaires en speelfilms staan ook op de kaart

Naast de films en televisieprogramma's die de Obama's en hun productiebedrijf Higher Ground zullen produceren, is er ook de mogelijkheid van verdere documentaires en speelfilms. Het paar beperkt zich niet tot bepaalde vormen van media en zal projecten produceren over verschillende onderwerpen.

6 Hoeveel Netflix voor de deal heeft betaald, is nooit onthuld

Hoeveel de deal precies waard is, is nooit publiekelijk bekendgemaakt. Netflix heeft eerder deals gesloten met spraakmakende executives en producenten van rivalen die honderden miljoenen dollars hebben gekost. Het is waarschijnlijk dat de Obama-overeenkomst een vergelijkbare waarde zal hebben.

5 Hun eerste project, American Factory, oogstte veel lovende kritieken

Het allereerste project dat door Higher Ground, het productiebedrijf van Obama, op Netflix werd uitgebracht, was American Factory. Dit was een documentaire over een fabriek in Ohio die is gekocht door een Chinees bedrijf. Het kreeg lovende kritieken toen het op festivals werd vertoond en won zelfs een Oscar.

4 De Obama's willen politiek buiten hun inhoud houden

Hoewel zowel Barack als Michelle Obama hun hele leven sterk betrokken zijn geweest bij de politiek, willen ze niet dat hun producties openlijk politiek zijn. Ze zullen de voor Netflix geproduceerde inhoud niet gebruiken als platform om hun mening te verspreiden of conservatieve politiek aan te pakken.

3 Het paar heeft ten minste zeven producties in de maak

De eerste reeks projecten die de Obama's met hun bedrijf Higher Ground voor Netflix produceren, werd eind 2019 aangekondigd. Ze omvatten een dramaserie over de modewereld genaamd Bloom, een biopic over Frederick Douglass en een documentaire over een kamp voor gehandicapte kinderen.

2 Beide Obama's doen veel moeite voor de projecten

Volgens degenen die bij Netflix en Higher Ground werken, zijn zowel Barack als Michelle Obama nauw betrokken geweest bij de inhoud die ze produceren. Het paar heeft het voortouw genomen als het gaat om pitchen en onderhandelen, en proberen ook zoveel mogelijk werk te doen, zoals het inhuren van leidinggevenden voor hun bedrijf, ondanks het feit dat ze druk bezig zijn met andere projecten.

1 Ze kunnen verschijnen in inhoud van hun productiebedrijf

Tot nu toe lijkt het erop dat bij alle inhoud die uit Higher Ground voor Netflix komt, de Obama's als producenten optreden. Toen de deal voor het eerst werd aangekondigd, leek het echter waarschijnlijk dat ze zelf ook in sommige inhoud zouden verschijnen. Dit is waarschijnlijk nog steeds op de kaart, wat betekent dat zowel Michelle als Barack in de toekomst in shows of functies kunnen schitteren.

Aanbevolen: