15 keer dat we Elena Gilbert On The Vampire Diaries echt niet leuk vonden

Inhoudsopgave:

15 keer dat we Elena Gilbert On The Vampire Diaries echt niet leuk vonden
15 keer dat we Elena Gilbert On The Vampire Diaries echt niet leuk vonden
Anonim

Toen The Vampire Diaries in 2009 in première ging, stond Elena Gilbert centraal als ster. Het oorspronkelijke idee was dat zij als een onschuldige vrouw in een bovennatuurlijke wereld werd getrokken met twee vampierbroers die strijden om haar genegenheid. Nina Dobrev was leuk in de rol om van Elena een goed personage te maken en de show een hit te maken. Er waren beurten zoals Elena die haar kwaadaardige vampier-dubbelganger Katherine tegenkwam en later zelf een vampier werd.

Toch moet worden erkend dat Elena vaak geen heldin was. Zelfs toen ze een mens was, kon Elena slechte dingen laten zien, van haar egoïsme tot een harde behandeling van haar vrienden. Elena had veel geweldige momenten, maar meerdere keren was ze duidelijk verkeerd met haar gedrag. Hier zijn 15 TVD-momenten waarop Elena echt niet de beste persoon was en er vreselijk uitkwam om de verder goede serie van de show te bederven.

15 Toen ze feestte op een onschuldige cheerleader

Afbeelding
Afbeelding

Als Elena een vampier zonder mensen wordt, voegt ze zich weer bij de cheerleaders om Caroline te laten zien. Elena voldoet aan elk mogelijk stereotype "mean girl".

Het ergste is wanneer ze een rivaliserende cheerleader tegenkomt, en in de volgende scène draagt de vrouw een sjaal om haar nek om bijtwonden te verdoezelen. Elena verontschuldigt zich nooit voor het veranderen van een willekeurige cheerleader in een ma altijd.

14 Stefans geheugenverlies proberen te verhelpen met alleen herinneringen aan haar

Afbeelding
Afbeelding

Elena heeft de slechte gewoonte om te denken dat alles in Mystic Falls om haar draait. Wanneer Stefan geheugenverlies krijgt in seizoen 5, probeert Elena te helpen door te praten over alle goede tijden die ze hebben gehad en die te gebruiken om zijn herinneringen op te frissen.

Houd in gedachten dat Stefan een eeuw leefde voordat Elena werd geboren, maar ze negeert al het andere in zijn verleden en gebruikt alleen haar om zijn geheugen terug te krijgen.

13 Ze lijkt Bonnie alleen nodig te hebben voor magie

Afbeelding
Afbeelding

Elena beweert dat Bonnie haar beste vriendin is en dat ze er altijd voor haar is. Maar als je naar de serie kijkt, wordt het duidelijk dat Elena Bonnie alleen echt nodig heeft als er magie in het spel is. Ze zal Bonnie vaak tot het uiterste drijven, zelfs als het haar leven op het spel zet.

Te vaak negeert Elena hoe Bonnie lijdt aan haar magie, maar Elena zegt gewoon dat ze het op moet zuigen en door moet gaan. Deze "vriendschap" is erg eenzijdig.

12 Kiezen om alles over Damon te vergeten in plaats van zijn verlies te verwerken

Afbeelding
Afbeelding

Als Damon zichzelf opoffert in de finale van seizoen 5, is Elena diepbedroefd. Ze dwingt Alaric haar haar liefde voor Damon te vergeten en hem alleen als een willekeurige vampier te herinneren.

Alaric citeert hoe Elena alleen maar wegloopt van haar pijn in plaats van haar te omarmen. Toen Damon terugkeerde, moest hij vechten om Elena ertoe te brengen hem te herinneren, aangezien het een verkeerde zet was om hun liefde gewoon te vergeten.

11 Haar rare verstikking/negeren van Jeremy's problemen

Afbeelding
Afbeelding

Toen de serie begon, zorgde Elena voor haar jongere broer, Jeremy. Dit kan soms nogal beheersend zijn, waarbij Elena tot het uiterste gaat om haar broer te beschermen.

Maar dat was beter dan wanneer Elena Jeremy's problemen begint te negeren, vooral wanneer hij terugkomt uit de dood. De man is een puinhoop, maar Elena heeft het te druk met haar persoonlijke drama om een ondersteunende zus te zijn.

10 Jeremy manipuleren om Kol uit te schakelen

Afbeelding
Afbeelding

Als een origineel sterft, gaat elke vampier die ze ooit hebben verwekt ook. Elena weet dit wanneer ze Kol opzet in seizoen 4. Toegegeven, de man is een monster, maar Elena moet weten welke enorme kosten het met zich meebrengt om hem te vermoorden.

Erger is dat Elena het niet eens zelf doet. In plaats daarvan laat ze Jeremy Kol vermoorden, ondanks het risico voor haar broer. Het laat zien hoe Elena egoïstisch kan zijn in haar games.

9 De helft van de sterfgevallen van de show komt door haar

Afbeelding
Afbeelding

Misschien is het een beetje oneerlijk, maar het kan niet worden genegeerd hoe veel van de slechte dingen die in de show gebeuren op de een of andere manier te wijten zijn aan Elena. Bonnie verloor zowel haar moeder als haar grootmoeder, deels door Elena.

Dan is er de arme tante Jenna die eerst in een vampier werd veranderd en vervolgens door Klaus werd opgeofferd. Dat is slechts oppervlakkig, want de waarheid is dat bijna de helft van het aantal lichamen van de show op de een of andere manier verband houdt met Elena.

8 Haar verbazingwekkende jaloezie steekt altijd de kop op

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs voordat ze betrokken raakte bij de Salvatores, had Elena de neiging jaloers te worden op anderen. Ze leek geïrriteerd dat Caroline verder ging met Matt en toen een Salvatore geïntrigeerd was door een andere vrouw, was Elena's jaloezie duidelijk.

Het werd erger toen ze een vampier werd, toen Elena boos werd toen een Salvatore voor iemand anders leek te gaan. Het was nooit mooi toen Elena jaloers werd.

7 Nooit realiserend dat Bonnie dood was

Afbeelding
Afbeelding

Toen Bonnie zichzelf opofferde om Jeremy weer tot leven te wekken, deed Jeremy iedereen denken dat ze in Europa was. Op de een of andere manier accepteert Elena gewoon dat Bonnie alleen sms'jes binnenkomt in plaats van thuis te zijn.

Het feit dat Bonnie niet naar de begrafenis van haar eigen vader kwam, had een enorm waarschuwingssignaal moeten zijn. Toch vermoedde haar 'beste vriend' nooit dat er iets mis was, wat verbazingwekkend egocentrisch is.

6 Caroline's inzinking helemaal over zichzelf maken

Afbeelding
Afbeelding

In seizoen zes schakelt Caroline, gedreven door het overlijden van haar moeder, haar menselijkheid uit. Ze onderneemt nare acties en haar vrienden proberen haar te helpen. Elena zet Caroline onder druk, gebruikmakend van haar eigen ervaring zonder menselijkheid een paar seizoenen eerder.

Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe Elena zichzelf in het midden van alles en nog wat plaatst.

5 Het geneesmiddel aan Katherine geven

Afbeelding
Afbeelding

Gedurende seizoen 4 is de bende op zoek naar een mogelijke remedie tegen vampirisme. Elena snapt het en het ziet ernaar uit dat ze het zal gebruiken. In plaats daarvan, in een gevecht met dubbelganger Katherine, voedt Elena haar de remedie.

Natuurlijk, het is een beetje poëtische gerechtigheid voor die ene persoon die ervan hield om een vampier te zijn om nu mens te zijn. Toch was het een oppervlakkige zet van Elena die de remedie voor een kleine wraak verspilde.

4 Damon's afschuwelijke behandeling van Caroline in het eerste seizoen negeren

Afbeelding
Afbeelding

In seizoen 1 gebruikt Damon Caroline vreselijk. Hij dwingt haar om niet alleen zijn geliefde te zijn, maar ook om haar te voeden wanneer hij dat wil. Het allereerste wat Caroline doet als ze een vampier wordt, is Damon verslaan voor een gerechtvaardigde vergelding.

Elena lijkt nooit boos dat haar vriend haar beste vriend op zo'n manier heeft gebruikt. Zelfs Caroline vergaf Damon dat snel, maar Elena had op zijn hoede moeten zijn omdat hij Caroline zo slecht behandelde.

3 Een onschuldige serveerster vermoorden om een berichtje te sturen

Afbeelding
Afbeelding

In seizoen 4 heeft Elena haar menselijkheid opgegeven en probeert ze een nieuw leven te leiden. De Salvatores volgen haar naar een klein restaurant om te proberen haar weer normaal te maken.

Elena stuurt een bericht door de onschuldige serveerster die hen bedient de nek te breken en waarschuwt het duo om zich terug te trekken. Dat ze later nooit op deze duistere zet is geroepen, maakt het alleen maar erger.

2 verontschuldigt zich nooit voor haar niet-menselijke acties

Afbeelding
Afbeelding

Op TVD kunnen vampiers hun menselijkheid "uitzetten", zodat ze de pijn van hun acties niet voelen. Elena deed dit in seizoen 4, wat tot vervelende dingen leidde. Uiteindelijk kreeg de bende haar zover dat ze de knop omdraaide.

Heeft Elena zelfs geprobeerd zich te verontschuldigen voor alles wat ze zonder menselijkheid had gedaan? Nee. Ze zei zelfs openlijk dat ze het niet kon omdat 'het te moeilijk is'. Dat lijkt een excuus voor haar gedrag.

1 Jeremy dwingen zijn gevoelens voor zijn verloren liefde te vergeten

Afbeelding
Afbeelding

Elena kan het goed bedoelen, maar gaat een beetje te ver om te beslissen wat "het beste" is voor mensen. Toen Jeremy kapot was van het verlies van zijn geliefde Vicki, liet Elena Damon Jeremy dwingen om vampiers te vergeten, wat begrijpelijk is.

Wat niet was, was dat Elena eraan toevoegde dat Damon Jeremy's gevoelens voor Vicki zou moeten wegduwen. Dat was een stap te ver omdat het de herinnering aan Vicki pijn deed en veel te controlerend was.

Aanbevolen: