Lance Armstrong: Dit is wat hij eindelijk heeft onthuld

Inhoudsopgave:

Lance Armstrong: Dit is wat hij eindelijk heeft onthuld
Lance Armstrong: Dit is wat hij eindelijk heeft onthuld
Anonim

Eens beschouwd als mogelijk de grootste wielrenner aller tijden, is dat verhaal sindsdien op Lance Armstrong neergestort. Nadat Armstrong had toegegeven dat hij het grootste deel van zijn carrière vals had gespeeld met het gebruik van prestatieverhogende medicijnen, verdween elke gedachte dat hij de grote Greg LeMond zou overtreffen het raam uit. Deel twee van de tweedelige docuserie wordt op zondag 31 mei uitgezonden op ESPN. Het is onduidelijk of we met of zonder nog meer vragen uit deze serie zullen komen.

ESPN is de laatste tijd bezig met het uitbrengen van documentaires over iconische sportfiguren in deze tijd van COVID-19. We zouden echter niet dezelfde weergave van een held en icoon verwachten die Michael Jordan net heeft ontvangen in The Last Dance. Dit is wat Lance Armstrong onlangs eindelijk heeft onthuld.

13 Hij ging voor het eerst vreemd op 21-jarige leeftijd

Armstrong onthulde onlangs dat hij 21 jaar oud was toen hij prestatieverhogende medicijnen begon te gebruiken. Dit ziet er alleen maar erger uit dan het er nu uit had kunnen zien, gezien Armstrongs constante ontkenning van valsspelen gedurende zijn hele carrière. Hij had zichzelf veel slechte PR kunnen besparen als hij niet zo'n leugenaar was.

12 Sommigen geloven dat we nog steeds niet de absolute waarheid zullen krijgen

Tyler Hamilton, een voormalige teamgenoot van Armstrong in het bijzonder, is naar buiten gekomen en beweert dat zelfs deze docuserie waarschijnlijk geen licht zal werpen op alles wat er is gebeurd. Hamilton heeft officieel vermeld dat hij "niet denkt dat we genoeg van het verleden van hem of van veel individuen hebben gezien."

11 Hij heeft nog steeds geen liefde verloren voor de media

Armstrong probeert nog steeds zijn verhaal onder controle te krijgen, wat bijna onmogelijk is voor iemand die niet heeft toegegeven vals te spelen in de professionele sport in de huidige mediawereld. Hij is onvermurwbaar in zijn houding ten opzichte van de media, aangezien hij ook nogal onsympathiek is gebleven en weinig tot geen berouw heeft getoond voor zijn gedrag.

10 belangrijke personages in de documentaire

Onder de personen om op te letten in de docuserie, schetste ESPN een paar belangrijke namen om op te letten tijdens het kijken. Ze noemden zijn voormalige teamgenoten Floyd Landis en Tyler Hamilton en de voormalige soigneur van het USPS-team Emma O'Reilly, die naar verluidt een van de eerste klokkenluiders over de situatie was.

9 Gedreven voor die tweede kans

Zelfs ondanks zijn leugens en nu hij heeft toegegeven wat hij heeft gedaan om zijn carrière te bezoedelen, is Armstrong nog steeds bezig met zijn tweede kans waarvan hij denkt dat die eraan komt. Het hangt in de lucht of de wereld hem deze kans zelfs zal geven na alles wat er is gebeurd. Waarom zouden ze?

8 De binnenkant van zijn Aspen Mansion

Voordat Armstrong zijn titels kwijtraakte, kocht hij een pand dat de meesten ervan zouden dromen om hun eigendom te noemen in Aspen. Omdat het een vaste waarde is in de wijk West End, is het huis traditioneel beperkt tot slechts twee verdiepingen, maar registreert het zich op 5.800 vierkante voet. Het huis heeft vijf slaapkamers en vijf en een half badkamers.

7 De echte redenen achter zijn scheiding met Kristin Richard

Het meeste lawaai rond deze scheiding was veel luider dan nodig was. Het simpele antwoord op de vraag waarom ze gingen scheiden was gewoon omdat het volgens Kristen als geheel niet meer goed ging met het stel. Ze had het gevoel dat ze haar gevoel van onafhankelijkheid aan het verliezen was.

6 Sommige van zijn vrienden proberen te promoten hoe hij is veranderd

Volgens Armstrong zelf en enkele van zijn vrienden is hij een andere man dan vele jaren geleden. Een van de krachtigere uitspraken achter dit gevoel van verandering bij Armstrong was het feit dat hem al meer dan 20 jaar door niemand nee was gezegd. We kopen het nog niet, maar we sluiten de mogelijkheid ook niet uit.

5 Hij werd ooit geconfronteerd met een rechtszaak van $ 100 miljoen van de Amerikaanse regering

Het ontnemen van zijn illustere Tour De France-titels was lang niet de enige zware straf waarmee Armstrong te maken kreeg tijdens de mislukking van zijn carrière. In 2013, na zijn bekentenis, werd hij door de regering aangeklaagd voor een civiele fraudezaak van $ 100 miljoen. Armstrong stemde ermee in zijn schikking in de zaak niet te betalen.

4 Zijn stiefvader spreekt zich uit

Sinds de eerste aflevering van de docuserie is uitgezonden waarin de opvoeding van Armstrong wordt gedocumenteerd, is zijn stiefvader Terry Armstrong nu op record gaan verdedigen hoe hij 'deuit hem sloeg met een peddel'. zei ook dat hij hem als een beest dreef om hem op het niveau te krijgen waar hij moest zijn. Er moeten toch andere manieren zijn, toch?

3 Rivaliteit met Jan Ullrich

Armstrong heeft een grote plaats in zijn hart voor zijn rivaliteit met Jan Ullrich. Men kan Armstrong zien in tranen uitbarsten toen hij zijn relatie met Ullrich besprak en hem 'de belangrijkste persoon in mijn leven' noemde. Armstrong verklaarde verder dat hij zonder Ullrich niet zou zijn gekomen waar hij nu is (al dan niet in goed licht).

2 Oefenen voor interviews voor de docuserie

De directeur van de docuserie vertelde de media onlangs dat hij, om op zijn minst een half fatsoenlijk interview van Armstrong dagelijks te krijgen, vooraf moest oefenen. Hij beweerde dat dit de enige manier was om hem open te stellen. Sommige atleten hebben het gewoon in hun bloed…

1 Diep van binnen blijft hij een huisgenoot

Armstrong bracht onlangs ook hulde aan zijn geboorteplaats Austin, Texas. Hij schreef het toe aan het spelen van een 'grote rol' in zijn carrière en leven, omdat hij voelde dat hij daar vrij en zonder zorgen zichzelf kon zijn. Het maakte niet uit of hij er niet bij hoorde of niet, hij voelde zich er gewoon altijd thuis.

Aanbevolen: