Hoe 'Grey's Anatomy' de lichamelijke gezondheid van Sandra Oh beïnvloedde

Inhoudsopgave:

Hoe 'Grey's Anatomy' de lichamelijke gezondheid van Sandra Oh beïnvloedde
Hoe 'Grey's Anatomy' de lichamelijke gezondheid van Sandra Oh beïnvloedde
Anonim

Actrice Sandra Oh maakte naam toen ze Cristina Yang speelde in Grey's Anatomy. Ze werd genomineerd voor verschillende prijzen voor haar optreden en won zelfs een Golden Globe voor beste vrouwelijke bijrol - serie, miniserie of televisiefilm. Ze is echter niet bang om open te staan over haar ervaring met de show, en onlangs gaf ze toe dat de show haar gezondheid kostte.

Oh sprak onlangs met Squid Game-ster Jung Ho-yeon in een aflevering van Variety's Actors on Actors-videoserie. Toegegeven dat de show haar leven veranderde, zorgde het ook voor stress en verwarring voor haar als het ging om haar carrière. Ze merkte ook op dat de show en haar casting bijna 20 jaar geleden plaatsvonden.

Hoewel fans wilden dat Oh een cameo zou maken als Yang, heeft ze herhaaldelijk verklaard dat ze niet zal terugkeren naar de show. Ze hebben echter kleine dingen in de show gegooid om ervoor te zorgen dat fans wisten dat haar personage nog steeds deel uitmaakte van het leven van Meredith Grey (Ellen Pompeo). Een van de meer opvallende kenmerken was dat haar personage Gray sms'te over een 'geschenk', verwijzend naar de komst van Dr. Cormac Hayes (Richard Flood). Het personage van Flood was korte tijd in de show, maar hij verdiende de bijnaam "McWidow."

Haar ervaring tijdens de show is misschien niet verrassend voor de meeste mensen

Tijdens de aflevering vroeg ze Ho-yeon hoe ze voor zichzelf zorgde en gaf toe: "Ik heb eerlijk gezegd het gevoel dat ik ziek werd. Ik denk dat mijn hele lichaam heel erg ziek was." Terwijl ze bleef praten over haar ervaring, zei de actrice tegen zichzelf: "Oh, ik kan niet slapen. Oh, mijn rug doet pijn. Ik weet niet wat er mis is met mijn huid." Nadat ze had geleerd hoe ze eerst voor haar gezondheid moest zorgen, verklaarde Oh dat ze niet op iemand anders kon vertrouwen en: "Je moet het op de een of andere manier in jezelf vinden."

Verschillende andere beroemdheden hebben de tol besproken van wat acteren fysiek en mentaal met je lichaam kan doen. Leonardo DiCaprio en Matthew McConaughey zijn opmerkelijke acteurs die hun best hebben gedaan voor rollen. DiCaprio sliep in het karkas van een dier en zwom in bevroren rivieren voor The Revenant, terwijl McConaughey zevenenveertig pond verloor voor Dallas Buyers Club. Beide mannen wonnen de Academy Award voor Beste Acteur voor hun rollen.

Oh heeft sindsdien geleerd om prioriteit te geven aan haar gezondheid in elke acteerrol

Tegen de tijd dat ze werd gecast in Killing Eve, wist de actrice hoe ze beter voor zichzelf moest zorgen. "Nu ik dieper in mijn carrière zit, realiseer ik me hoe meer tijd ik met mijn creatieve zelf moet doorbrengen: dat kan slapen zijn, dat kan wandelen in het bos zijn, dat kan mediteren, dat kan echt gaan naar de klas, dat kunnen al die dingen zijn. Omdat ik me realiseer dat dat deel alle - bijna de directheid, het vermogen om aanwezig te zijn, ondersteunt, "vertelde ze aan Ho-yeon.

Oh werd geprezen voor haar werk in Killing Eve en won de Golden Globe Award voor Beste Actrice – Televisieserie Drama. Ze speelde in haar nieuwste film Umma, waarvoor ze lof kreeg. Ze schittert momenteel in de show Invincible van Amazon Prime. De show is vernieuwd voor een tweede en derde seizoen, maar er is geen woord over een releasedatum vanaf deze publicatie.

Meer afleveringen van Variety's Actors on Actors zijn beschikbaar om te streamen op Variety's website. Op het moment van deze publicatie zijn er geen andere projecten voor Oh aangekondigd.

Aanbevolen: