Will Smith en acht andere tv-sterren die het themalied voor hun eigen shows speelden

Inhoudsopgave:

Will Smith en acht andere tv-sterren die het themalied voor hun eigen shows speelden
Will Smith en acht andere tv-sterren die het themalied voor hun eigen shows speelden
Anonim

Voor acteurs, vooral jonge of onervaren acteurs, kan het ontmoedigend zijn om een nieuwe rol in een tv-serie te spelen. Dus het uitvoeren van het openingsthemalied zou ronduit angstaanjagend zijn. Ze zetten zichzelf op de kaart om niet alleen beoordeeld te worden op hun acteerprestaties, maar ook op hun zang.

Voor sommigen zou dit een onmogelijke prestatie zijn. Voor anderen, zoals Selena Gomez en Drew Carey, is het gewoon weer een dag op het strand. Maar is het risico voor hun reputatie de beloning waard? Deze celebs dachten van wel, waagden de sprong en kwamen naar voren.

8 Will Smith - 'The Fresh Prince of Bel-Air' (1990-1996) op NBC

Will Smith ontmoette Jeff Townes in West Philadelphia toen hij 16 was, en het paar had een zeer succesvolle rapcarrière als DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. Ze werden zelfs de eerste hiphopartiesten die de eerste Best Rap Performance wonnen tijdens de Grammy's van 1988.

Will stapte twee jaar later over naar acteren en speelde zes seizoenen in de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air. Beroemd, schreef en speelde hij het geliefde themalied van de show. De show was een groot succes en hij werd een filmster op de A-lijst, te beginnen met Bad Boys (1995) en Independence Day (1996).

7 Waylon Jennings - 'The Dukes Of Hazzard' (1979-1985) Op CBS

Countryzanger Waylon Jennings verzorgde de stem van "The Balladeer", de off-screen verteller van elke aflevering van The Dukes of Hazzard. Hij zong ook het themalied van de show "Good Ol' Boys", dat in 1981 een hit werd. Tijdens de serie klaagde Waylons moeder voortdurend dat, hoewel ze de show regelmatig bekeek, ze nooit het gezicht van haar zoon te zien kreeg op TV (alleen Jennings' handen die gitaar spelen zijn zichtbaar in de aftiteling.) Dit werd rechtgezet in seizoen 7 toen Waylon een gastoptreden maakte als zichzelf.

6 Drew Carey - 'The Drew Carey Show' (1995-2004) op ABC

Toen Drew Carey acht was, stierf zijn vader aan een hersentumor, en hij bracht een groot deel van zijn jeugd en vroege adolescentie depressief en eenzaam door. In zijn eerste jaar bij Kent State was hij al twee keer van school gestuurd en had hij een zelfmoordpoging gedaan. Hij stopte ermee en reisde door het land om een carrière als stand-upcomedian na te streven, wat zijn depressie alleen maar verergerde en hem tot een tweede zelfmoordpoging dreef.

Drew ging toen bij de Marine Reserves en zes jaar lang werkte hij aan het opbouwen van zijn zelfrespect. Eindelijk, in 1991, won hij het respect van Johnny Carson met zijn optreden in The Tonight Show, en het publiek hield van hem. Hij speelde verder in zijn eigen sitcom, The Drew Carey Show, en in het eerste seizoen van de show speelde hij ook het themalied.

5 Selena Gomez - 'Wizards Of Waverly Place' (2007-2012) op Disney

Selena Gomez staat bekend om veel dingen, waaronder haar make-uplijn, pleitbezorging voor geestelijke gezondheid en muziekcarrière. Als jonge hoofdrolspeler in Wizards of Waverly Place wilde Selena deel uitmaken van de muzikale productie voor het themalied. Bijgevolg werd "Alles is niet wat het lijkt" het thema van de show en de eerste single van de soundtrack. Het inspireerde Billie Eilish's hit single 'Bad Guy'. Gomez zong ook het themalied voor een andere Disney-show, Shake It Up, met in de hoofdrol Zendaya en Bella Thorne.

4 Patti LuPone - 'Life Goes On' (1989-1993) op ABC

The Beatles hebben een rol gespeeld in tal van tv-shows, waaronder The Wonder Years ("With a Little Help From My Friends"). Een ander voorbeeld was Life Goes On, dat zijn naam ontleende aan een regel in 'Ob-La-Di Ob-La-Da' van The Beatles en het nummer zelf gebruikte in de aftiteling. Patti LuPone, die de moeder en het hoofdpersonage van de show speelde, zong een cover van het Beatles-nummer samen met de rest van de cast als themalied voor de show.

3 Joey Lawrence - 'Melissa And Joey' (2010-2015) Op ABC

Joey Lawrence was een kindacteur bij Blossom, maar hij was ook een popster en bracht begin jaren '90 twee albums uit. Dus toen hij in 2010 een hoofdrol kreeg in Melissa & Joey, wilde ABC alle talenten van Joey in de show opnemen. Hij hielp bij het schrijven, produceren en zingen van de titelreeks 'Stuck With Me'. Hoewel de sitcom niet muzikaal was, sloot het thema aan bij de vrolijke familie-esthetiek van de show, die uitbeeldde hoe het was om met nieuwe mensen en nieuwe perspectieven te leven.

2 Chuck Norris - 'Walker, Texas Ranger' (1993-2001) op CBS

Als een militair en vechtsportkampioen, was Chuck voorbestemd voor Hollywood nadat de aanmoediging kwam van een onwaarschijnlijke karatestudent - Steve McQueen. Hij brak door in films nadat hij een rol kreeg naast Bruce Lee in Return of the Dragon. Het filmpubliek was dol op Chucks snelle gerechtigheid en slappe, gouden lokken, en hij werd al snel een actiester. Toen zijn aantrekkingskracht begin jaren '90 begon te vervagen, verhuisde hij naar de televisie, waar hij acht jaar speelde in Walker, Texas Ranger. Hij zong het themalied van de show, "Eyes of the Ranger."

1 Carrol O'Connor en Jean Stapleton - 'All In The Family' (1971-1979) op CBS

In 1971 kwam er een televisieshow in de ether die de koers van Hollywood voor altijd zou veranderen en nieuwe deuren en kansen zou openen als nooit tevoren. Toen All in the Family eenmaal in première ging, was er geen weg meer terug.

Voor degenen die te jong zijn om zich de serie te herinneren, bevatte het hilarische, driedimensionale personages die niet bang waren om hun mening te uiten of op te komen voor waar ze in geloofden (goed of fout). Het ging over taboeonderwerpen als homoseksualiteit, abortus en discriminatie. En, net als de meest controversiële shows van vandaag, floreerde het en veranderde de wereld in het proces. Het themalied werd uitgevoerd door de twee hoofdpersonen, zittend aan een piano in hun huis.

Aanbevolen: