Een kijkje in de muziekcarrière van Zendaya

Inhoudsopgave:

Een kijkje in de muziekcarrière van Zendaya
Een kijkje in de muziekcarrière van Zendaya
Anonim

Zendaya heeft de laatste tijd haar buzz gekregen dankzij het laatste seizoen van HBO's Euphoria, en dat is niet voor niets. De met een Primetime Emmy Award bekroonde actrice, die bekend staat om haar kenmerkende acteerstijl, werd beroemd met Disney's sitcom Shake It Up, waar ze samenwerkte met Bella Thorne voor een ontzagwekkend duo op het scherm gedurende de drie jaar die van 2010 tot 2013 lopen. speelde in de Marvel Studios' verfilming van Spider-Man, vanaf Homecoming in 2017.

Dat gezegd hebbende, heeft Z echter door de jaren heen haar entertainmentportfolio uitgebreid. Ze is niet alleen goed in acteren, maar ze heeft ook haar dans- en zangvaardigheden op de proef gesteld door deel te nemen aan Dancing with the Stars en een muzikale carrière te lanceren. Hoewel ze haar muziek op pauze heeft gezet, maakt haar recente Labrinth-link-up "I'm Tired" van het Euphoria-soundtrackalbum fans enthousiast over haar "mini"-terugkeer naar muziek. Hier is een korte blik op Zendaya's muziekcarrière door de jaren heen.

6 Zendaya werd beroemd dankzij Disney Musical Sitcom 'Shake It Up'

Zoals kort vermeld, begon Zendaya's roem helemaal terug toen ze samen met Bella Thorne de musical- en dans-sitcom Shake It Up van Disney Channel leidde. Voorafgaand aan de rol had de actrice korte periodes in theaters toen ze opgroeide in de werkomgeving van haar moeder in het California Shakespeare Theatre in Oakland.

Bovendien speelde ze ook haar vertolking van Katy Perry's "Hot n Cold" op kindermuziekgroep Kidz Bop in 2009. Shake It Up duurde drie seizoenen, vergaarde 75 afleveringen, miljoenen wereldwijde kijkers en een carrièremijlpaal voor Z. Samen met haar co-ster Bella, piekte de soundtrack van de serie "Watch Me" op nummer 86 in de Billboard Hot 100.

5 Zendaya's debuutalbum

Dankzij het succes van Shake It Up kreeg Zendaya in 2012 een lucratieve opnamedeal met Hollywood Records. Haar debuutsingle "Replay", markeerde een geweldige kick-off van haar zangcarrière en bereikte de top 40 van de Amerikaanse Billboard Hot 100-hitlijst. Vervolgens volgde ze het een jaar later met haar titelloze debuutsingle, die een matig succes werd, met elementen van urban pop, R&B, dance-hall en dubstep. Het album zelf kwam binnen op nummer 51 op de Billboard 200, die later werd ondersteund door Zendaya's debuut driepotige tour. Helaas is dit het enige album dat ze tot nu toe heeft uitgebracht

"Het is een van die nummers die zijn eigen baan of genre creëert. Ik denk niet dat het pop is, ik denk niet dat het hiphop is, ik denk niet dat het R&B is. Ik weet het niet eens waar je het zou overwegen omdat het een soort mix is van dat popgeluid met een erg R&B-achtige melodie", beschreef ze het project tijdens een interview met Radio Disney.

4 Wat gebeurde er met het tweede album van Zendaya

Dus, wat is er met dat tweede album gebeurd? Ze maakte een overstap naar een nieuw huis, Republic Records, en bracht haar eerste single uit als de signee van de imprint in 2016. Sampling TLC's "Creep", Z's Chris Brown-featuring "Something New" single zou het begin van een nieuw tijdperk zijn geweest. Een Instagram-bericht van superproducer Timbaland uit 2015 suggereerde ook dat de twee aan het tweede album werkten, en volgens MTV zou het album in eerste instantie begin 2016 verschijnen. Helaas is het nooit gebeurd.

"Ik ben expres uit de muziek gestapt vanwege slechte contracten, om eerlijk te zijn", vertelde ze Issa Rae in een interview in 2021, "Door te acteren kunnen mensen verliefd worden op een personage. Maar ook voor mijn eigen anonimiteit en een eigen leven, wat muziek niet echt kan veroorloven. Als je een muziekartiest bent, is het altijd jouw gezicht. Jij bent het."

3 Zendaya's soundtrackbijdragen

Dat betekent echter niet dat Zendaya helemaal is gestopt met het maken van muziek. De actrice is betrokken geweest bij verschillende filmsoundtracks terwijl ze navigeert naar meer op volwassenen gerichte thema's. Zendaya sloot zich aan bij High School Musical-alumni Zac Efron voor de eerste single van hun Greatest Showman-soundtrackalbum, getiteld "Rewrite the Stars", en het is al twee keer platina-gecertificeerd. Ze speelt ook "The Greatest Show" en "Come Alive" op het album.

In haar recentere projecten werkte Zendaya samen met de Engelse zangeres Labrinth om de muziek te componeren voor HBO's drugsverslaafde tienerdrama Euphoria. Voor het eerste seizoen speelde ze "All for Us" van Labrinth's tweede album en hielp het in de hitparade, en ze schreef ook "I'm Tired" voor het onlangs uitgebrachte tweede seizoen.

2 Zendaya's terugkeer naar muziek wordt door velen ondersteund

Het ding over Zendaya's recente terugkeer naar muziek is dat fans er absoluut dol op zijn. De 25-jarige deelde een oprecht bericht op Twitter nadat haar recente gospel-geïnspireerde duo "I'm Tired" met Labrinth te zien was op de Euphoria-soundtrack.

"Ik ben een tijdje geleden gestopt met muziek, om een aantal redenen, maar ik hou er nog steeds echt van, dus de vriendelijkheid en steun die ik de afgelopen dagen heb gekregen, alleen voor een klein teentje terug in sommige muziek betekent de absolute wereld voor mij, "tweette ze.

1 Wat volgt er voor Zendaya?

Dus, wat is de toekomst voor Zendaya Coleman? Hoewel ze haar muzikale carrière volledig op pauze heeft gezet, bewees haar recente samenwerking dat ze het nog steeds snapt. Misschien is het de perfecte tijd om een muzikale comeback te maken?

Voorlopig heeft de actrice echter een overvloed aan acteerprojecten aan haar horizon. De tweede Dune-film komt in 2023, terwijl er ook is gemeld dat ze zal produceren en schitteren in Luca Guadagnino's aankomende sportdrama Challengers.

Aanbevolen: