Deze klassieker is de meest winstgevende film van Leonardo DiCaprio

Inhoudsopgave:

Deze klassieker is de meest winstgevende film van Leonardo DiCaprio
Deze klassieker is de meest winstgevende film van Leonardo DiCaprio
Anonim

Een hitfilm maken is ongelooflijk moeilijk voor elke studio, en er zijn altijd een aantal factoren in het spel. Als je de zaken goed doet, kan een film records breken, maar als je de boel verpest, kan een film miljoenen verliezen. Het is altijd een gok, maar sommige acteurs lijken een goede gok voor de meeste studio's om mee te werken.

Leonardo DiCaprio is een van de grootste acteurs aller tijden, en hij heeft een manier om rollen in projecten te landen en ze te helpen slagen aan de kassa. Het blijkt dat DiCaprio's grootste film tot nu toe een van zijn klassiekers is.

Laten we eens kijken welke film Leonardo DiCaprio's meest winstgevende is.

‘Titanic’ staat bovenaan met meer dan $2 miljard

Leonardo DiCaprio Titanic
Leonardo DiCaprio Titanic

Met de ene hit na de andere sinds de jaren 90, heeft Leonardo DiCaprio een succesvolle filmografie die kan wedijveren met bijna iedereen in het vak. Natuurlijk staart hij niet in superheldenfilms van miljarden dollars, maar DiCaprio heeft het goed gedaan voor zichzelf in veelgeprezen projecten. In de loop van zijn carrière is de film met de hoogste winstcijfers niemand minder dan Titanic.

Voor degenen die er niet bij konden zijn, Titanic was een absoluut spektakel op het grote scherm waar schijnbaar iedereen ter wereld ooit naar keek tijdens zijn theatrale run. Nadat Jurassic Park eerder in de jaren 90 de box office-berg had veroverd, zou het niemand minder dan Titanic zijn die zou meegaan en hem van zijn plaats zou slaan om de meest winstgevende film aller tijden te worden.

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet waren samen dynamiet op het scherm en ze speelden een belangrijke rol in het uitgroeien van de film van James Cameron tot een legitieme klassieker. Na een brutowinst van meer dan $ 2 miljard aan de kassa, leek het erop dat geen enkele film in de geschiedenis in de buurt zou komen van het breken van zijn record. Natuurlijk zijn zowel Avatar als Avengers: Endgame sindsdien gekomen om Titanic omver te werpen.

Hoewel DiCaprio sinds Titanic in aantoonbaar betere films heeft gespeeld, v alt de plaats van deze film in de filmgeschiedenis niet te ontkennen. Jaren later, en DiCaprio moet deze film nog steeds overtreffen in termen van box office bruto. Hij heeft echter ook een aantal andere grote films gehad die grote zaken hebben gedaan.

‘Inception’ verdiende $728 miljoen

Leonardo DiCaprio oprichting
Leonardo DiCaprio oprichting

Nu Titanic nog steeds bovenaan staat met meer dan $ 2 miljard, is het onwaarschijnlijk dat DiCaprio dit aantal ooit zal overtreffen. Zijn op één na grootste film, Inception, is echter een van de beste films van zijn respectieve decennium en kon bij de release een enorme hit worden dankzij ongelooflijke recensies en een verbluffend uitgangspunt.

Voor de gemiddelde filmfan staat Inception zeker hoger in aanzien dan Titanic. Natuurlijk komen de kassanummers niet in de buurt van het matchen, maar het werk dat DiCaprio met Inception deed was gewoon te ongelooflijk om te negeren. De film verdiende uiteindelijk $ 728 miljoen aan de kassa, waardoor het een gigantische hit op zich werd.

De met sterren bezaaide cast die in deze film te zien was, heeft er allemaal toe bijgedragen om er een succes van te maken, en met DiCaprio aan het stuur was deze film aan de kassa net zo zeker als alle andere DiCaprio-project. Het blijft een van zijn beste en meest populaire films, ondanks dat het niet overeenkomt met het financiële succes van Titanic.

Er werden veel lofbetuigingen uitgedeeld voor beide films, maar geen van hen leverde DiCaprio zijn eerste Oscar op. Het blijkt dat de film die hem zijn eerste Academy Award opleverde, ook een van zijn grootste hits was.

‘The Revenant’ verdiende $532 miljoen

Leonardo DiCaprio Revenant
Leonardo DiCaprio Revenant

Sommige mensen zullen misschien een beetje verrast zijn om te zien dat The Revenant meer geld verdiende dan andere grote hits zoals The Departed of Gangs of New York, maar deze film was een absolute must-see dankzij het ongelooflijke acteervermogen van beide Leonardo DiCaprio en Tom Hardy. Het was een recent voorbeeld van een optreden waar mensen niet mee ophielden.

Aan de kassa kon The Revenant $ 532 miljoen verdienen, waarmee het een van DiCaprio's grootste hits werd. Wat nog belangrijker is, dit was de film die hem zijn eerste overwinning op de Academy Awards bezorgde. Na talloze keren genomineerd te zijn, waren fans dolblij om te zien dat de acteur zijn grote overwinning behaalde. Het was echt de kers op de taart voor wat een iconische carrière op het grote scherm is geweest.

Een paar van DiCaprio's andere grootste hits zijn Django Unchained, The Wolf of Wall Street, Once Upon a Time in Hollywood en Catch Me if You Can. Samen met The Great Gatsby, brachten al deze films tijdens hun theatrale uitvoering ten minste $ 300 miljoen op.

Leonardo DiCaprio is een van de grootste filmsterren aller tijden, en het zal interessant zijn om te zien of hij ooit het kassucces van Titanic kan overtreffen.

Aanbevolen: