Deze 8 beroemdheden begonnen als stand-up comedians

Inhoudsopgave:

Deze 8 beroemdheden begonnen als stand-up comedians
Deze 8 beroemdheden begonnen als stand-up comedians
Anonim

Stand-upcomedy kan een zeer lucratieve carrière zijn als een stripboek hard genoeg werkt, en als ze het geluk hebben om hun eigen specials en tours binnen te halen, kunnen ze snel miljonair worden. Het kan iemand ook op een weg naar het sterrendom leiden, in tegenstelling tot alles wat je ooit hebt gezien of had kunnen verwachten. Tal van nu A-lijst Hollywood-acteurs en kassamagneten zijn begonnen in de wereld van stand-up, sketch of improvisatiecomedy. Steve Carrell was correspondent voor The Daily Show van Jon Stewart voordat hij op The Office terechtkwam. Hugh Laurie from House was oorspronkelijk de comedypartner van Stephen Fry voor de BBC-schetskomedieshow A Bit of Fry and Laurie, en het paar had het voorrecht om ook samen te werken met de toekomstige Oscarwinnaar Emma Thompson. Te veel acteurs om te tellen begonnen als stand-upcomics, zelfs de jongens die Hellboy en Batman speelden.

Van stand-upcomedy zijn deze acteurs uitgegroeid tot carrières op televisie en uiteindelijk op het grote scherm en hebben sindsdien furore gemaakt in kaskrakers, klassieke tv-shows en zelfs enkele Academy Awards gewonnen. Welke beroemdheden begonnen in stand-up? Nou, onze antwoorden zullen je misschien verrassen.

8 Michael Keaton was een komiek voordat hij Batman was

Ja, Batman was een komiek. De aankondiging dat Tim Burton Keaton als Bruce Wayne castte, deed aanvankelijk wat wenkbrauwen fronsen, omdat Keaton destijds niet bekend stond als een respectabele dramatische acteur. Keaton was oorspronkelijk een stand-upcomic en net als andere strips uit de jaren tachtig brak hij zijn tanden in het comedyclubcircuit voor zijn grote doorbraak. Hoewel zijn komische achtergrond logisch was voor het publiek toen ze hem in Beetlejuice zagen, hadden fans argwaan dat hij Batman aankon. Onnodig te zeggen dat hij hun ongelijk bewees en dat Keaton nu een van de meest gerespecteerde dramatische acteurs in Hollywood is en een van de meest iconische portretten van Bruce Wayne. Hij staat echter niet te trappelen om terug te keren naar comedy, en hij deed dat in Adam McKay's The Other Guys voor een ondersteunende rol.

7 Jamie Foxx was een stand-up en een sketch-ster

De beroemde zanger en acteur begon ook in stand-upcomedy. Na een tijdje door het stand-upcircuit te hebben gereisd, deed Foxx uiteindelijk auditie voor een rol in de sketchcomedyshow In Living Color uit de jaren 90, die ook de acteercarrière van een andere komiek, Jim Carey, begon. Dankzij In Living Color vond Foxx uiteindelijk zijn weg naar grote Hollywood-kaskrakers zoals Collateral met Tom Cruise, Miami Vice met Colin Farrell en de hoofdrol in Quintin Tarintino's Django Unchained.

6 Seth Rogen deed stand-up voor stoner-komedies

We weten allemaal dat Rogen zijn start in Hollywood kreeg met stonerkomedies zoals Knocked Up en daarvoor was hij bij andere Judd Apatow-cultklassiekersprojecten zoals Undeclared en Freaks and Geeks. Maar hij kreeg die rollen omdat Rogen werd ontdekt tijdens zijn stand-upcomedy. Rogen keerde terug om op te staan, in zekere zin, toen hij speelde in Judd Apatow's film over stand-up comedians, Funny People met Adam Sandler.

5 Emma Thompson was een komiek voordat ze een Oscarwinnaar was

Thomspon heeft een Academy Award gewonnen voor beste actrice en beste bewerkte scenario, en wanneer ze wordt geïnterviewd, wordt ze zelden gezien zonder een soort elegante vacht of een sieraad dat zo prachtig is als ze is. Dus het zou mensen kunnen verbazen om te horen dat ze begon met grove stand-upcomedy en improvisatie. Thompson werd oorspronkelijk bekend in Engeland als onderdeel van verschillende comedygroepen met shows op de BBC, en ze werkte samen met andere toekomstige sterren zoals Rowan Atkinson, Hugh Laurie en Stephen Fry voor kortstondige sketchshows zoals There's Nothing To Worry About.

4 Whoopi Goldberg deed stand-up voor 'Star Trek'

Goldberg is nu presentator bij The View, heeft meegedaan aan Star Trek en speelde in verschillende eigen films. Ze wordt zelfs een cannabisondernemer. Maar dit alles kwam nadat ze begon in stand-up comedy. Daarna maakte ze de sprong naar serieuze rollen, mede dankzij haar rol als Quinan, de wijze en onsterfelijke barman in Star Trek The Next Generation. Goldberg heeft het personage nieuw leven ingeblazen voor de nieuwe Star Trek spin-off, Picard.

3 Eric Bana deed stand-up in Australië

De ster van Stephen Spielbergs München en andere Oscar-genomineerde uitvoeringen begon als stand-upcomedian in Australië. Hij had zelfs zijn eigen sketchcomedyshow, The Eric Bana Show Live. Bana sprong in 1997 van komedie naar drama met The Castle.

2 Kevin Spacey heeft indruk gemaakt

Hoewel hij sindsdien in ongenade is gevallen nadat er beschuldigingen ontstonden dat hij op kindacteurs aasde, was de ster van House of Cards en The Usual Suspects oorspronkelijk een stand-upcomedian. Hij was best goed in het maken van impressies, iets dat hem als acteur heeft geholpen, omdat voor rollen als House of Cards Spacey een accent moest gebruiken. Toen hij een keer werd geïnterviewd door Jimmy Fallon, veegde Spacey zijn oude stand-upcomedy-impressies van zich af.

1 Ron Perlman deed een beetje komedie

Het was ongelooflijk van korte duur en er is weinig bewijs dat het ooit is gebeurd. Maar de ster van Hellboy and Sons of Anarchy was inderdaad eerst een komiek. Al duurde het niet lang voordat zijn unieke uiterlijk en intimiderende gest alte hem een plaats in Hollywood opleverden. Toch vraag je je af hoe het publiek van de comedyclub zich voelde toen ze Perlman op het podium zagen stampen.

Aanbevolen: