Welke Hugh Grant Rom-Com was het meest winstgevend?

Inhoudsopgave:

Welke Hugh Grant Rom-Com was het meest winstgevend?
Welke Hugh Grant Rom-Com was het meest winstgevend?
Anonim

De Britse acteur Hugh Grant werd begin jaren '90 beroemd en in de loop van zijn carrière stond hij bekend om zijn hoofdrol in talloze romantische komedies. Naar verluidt lijkt de acteur in niets op de personages die hij speelt, maar dat weerhoudt fans er zeker niet van om over hem te zwijmelen.

Vandaag bekijken we welke van de beroemde romcoms van Hugh Grant het meeste heeft verdiend. Van Love Actually tot Bridget Jones's Diary - blijf scrollen om erachter te komen welke rom-com op nummer één staat!

10 'Heb je over de Morgans gehoord?' - Box Office $ 85,3 miljoen

De lijst wordt afgetrapt door de romantische komediethriller Did You Hear About the Morgans uit 2009? waarin Hugh Grant Paul Morgan speelt. Naast Grant zijn er in de film ook Sarah Jessica Parker, Sam Elliott, Mary Steenburgen, Elisabeth Moss en Michael Kelly te zien. De film volgt een onlangs gescheiden stel dat getuige is van een moord - en heeft momenteel een beoordeling van 4,9 op IMDb. Heb je het gehoord van de Morgans? eindigde een brutowinst van $ 85,3 miljoen aan de kassa.

9 'About A Boy' - Box Office $ 130,5 miljoen

De volgende op de lijst is het romantische komediedrama About a Boy uit 2002. Daarin speelt Hugh Grant Will Freeman, en hij schittert naast Toni Collette, Rachel Weisz en Nicholas Hoult. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1998 van Nick Hornby en heeft momenteel een 7,1 rating op IMDb. Over een jongen verdiende uiteindelijk $ 130,5 miljoen aan de kassa.

8 'Nine Months' - Box Office $ 138,5 miljoen

Laten we verder gaan met de romantische komedie Nine Months uit 1995 waarin Grant Samuel Faulkner speelt - een uitvoering waar de acteur niet zo dol op is.

Naast Grant zijn er in de film ook Julianne Moore, Tom Arnold, Joan Cusack, Jeff Goldblum en Robin Williams te zien. Nine Months is een remake van de Franse film Neuf mois en heeft momenteel een 5,5 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 138,5 miljoen aan de kassa.

7 'Music And Lyrics' - Box Office $ 145,9 miljoen

De romantische komedie Music and Lyrics uit 2007 waarin Hugh Grant Alex Fletcher speelt, is de volgende. Naast Grant zijn er ook Drew Barrymore, Brad Garrett, Kristen Johnston, Haley Bennett en Campbell Scott in de film te zien. Music and Lyrics volgt een voormalig popmuziekidool en een aspirant-schrijver terwijl ze een lied componeren voor een jonge popster. De film heeft momenteel een beoordeling van 6,5 op IMDb en bracht uiteindelijk $ 145,9 miljoen op aan de kassa.

6 'Twee weken opzegtermijn' - Box Office $ 199 miljoen

De volgende op de lijst is de romantische komedie Two Weeks Notice uit 2002. Daarin speelt Hugh Grant George Wade, en hij schittert naast Sandra Bullock, Alicia Witt, Dana Ivey, Robert Klein en Heather Burns. De film volgt een advocaat terwijl ze besluit haar baan op te zeggen - en het heeft momenteel een 6,1 beoordeling op IMDb. Two Weeks Notice verdiende uiteindelijk $ 199 miljoen aan de kassa.

5 'Vier bruiloften en een begrafenis' - Box Office $245,7 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag is de romantische komedie Four Weddings and a Funeral uit 1994. Daarin speelt Hugh Grant Charles, en hij schittert naast Andie MacDowell, Kristin Scott Thomas, Simon Callow, James Fleet en John Hannah. De film volgt een vrijgezel in de loop van vijf sociale gelegenheden. Four Weddings and a Funeral heeft een 7,1 rating op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 245,7 miljoen aan de kassa.

4 'Love Actually' - Box Office $ 246,8 miljoen

Laten we verder gaan met de romantische kerstkomedie Love Actually uit 2003. Daarin speelt Hugh Grant David, en hij schittert naast Liam Neeson, Colin Firth, Emma Thompson, Alan Rickman en Keira Knightley.

De film volgt acht heel verschillende koppels tijdens de feestdagen in Londen, Engeland - en heeft momenteel een 7,6 rating op IMDb. Love Actually bracht uiteindelijk $ 246,8 miljoen op aan de kassa.

3 'Bridget Jones: The Edge Of Reason' - Box Office $ 265,1 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag is de romantische komedie Bridget Jones: The Edge of Reason uit 2004 - het vervolg op Bridget Jones's Diary uit 2001. Daarin speelt Hugh Grant Daniel Cleaver, en hij schittert naast Renée Zellweger, Colin Firth, Jim Broadbent en Gemma Jones. De film heeft momenteel een beoordeling van 6,0 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 265,1 miljoen aan de kassa.

2 'Bridget Jones's Diary' - Box Office $282 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de romantische komedie Bridget Jones's Diary uit 2001, die is gebaseerd op Helen Fielding's gelijknamige roman uit 1996. De film heeft momenteel een beoordeling van 6,8 op IMDb en bracht uiteindelijk $ 282 miljoen op aan de kassa.

1 'Notting Hill' - Box Office $ 363,9 miljoen

Op nummer één staat de romantische komedie Notting Hill uit 1999. Daarin speelt Hugh Grant William "Will" Thacker, en hij schittert naast Julia Roberts, Hugh Bonneville, Emma Chambers en James Dreyfus. De film vertelt het liefdesverhaal tussen een Londense boekhandelaar en een beroemde Amerikaanse actrice - en heeft momenteel een 7,2 rating op IMDb. Notting Hill verdiende uiteindelijk $ 363,9 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: