10 One Hit Wonder-artiesten die nog steeds miljoenen waard zijn

Inhoudsopgave:

10 One Hit Wonder-artiesten die nog steeds miljoenen waard zijn
10 One Hit Wonder-artiesten die nog steeds miljoenen waard zijn
Anonim

Wanneer een artiest succesvol begint te worden, zijn er drie manieren waarop dit kan gaan: ze kunnen jarenlang doen waar ze van houden en een natuurlijk leven leiden totdat ze uiteindelijk met pensioen gaan, ze kunnen een van die zeldzame situaties zijn zoals de Rolling Stones die tientallen jaren meegaan, of ze kunnen een one-hit-wonder zijn.

In het geval van de laatste duurt hun plotselinge, normaal gesproken spontane, roem niet lang, maar dat ene nummer dat hen hun kortstondige populariteit opleverde, markeert ongetwijfeld het leven van de mensen die luisteren. En laat de artiesten vaak genoeg geld verdienen om zich geen zorgen te hoeven maken over een tweede hit.

Dit was het geval voor een aantal zangers in de industrie, wiens one-hit wonders in de jaren 2000 regeerden. Ondanks het enorme succes tijdens hun carrière, zoals te zien is bij entertainers zoals Psy, Billy Ray Cyrus of Sinead O'Connor, eindigde hun succes sneller dan verwacht, maar hoeveel zijn ze vandaag waard?

Bijgewerkt op 5 september 2021, door Michael Chaar: Een one-hit-wonder kan wonderen doen voor de carrières van veel artiesten, waaronder Billy Ray Cyrus, die erin slaagde een nettowaarde van $ 20 miljoen veiligstellen van het succes van zijn nummer uit 1992, 'Achy Breaky Heart'. Hetzelfde gebeurde voor Vanilla Ice's 'Ice Ice Baby', waardoor hij een nettowaarde van $ 12 miljoen kon vergaren, wat mogelijk werd gemaakt door de grote aantallen die hij binnenhaalde met roy alty's. Wat betreft de grootste kanshebber, Psy, die de K-Pop-hitsingle 'Gangnam Style' schreef en opnam, een nummer dat sindsdien meer dan 4 miljard views heeft op YouTube. De zanger is nu maar liefst $ 60 miljoen waard, en hoewel hittrack verantwoordelijk is voor een groot deel daarvan, begon het zijn eigen label, P Nation, dat hem zijn miljoenen heeft verzekerd.

9 Taylor Hicks - $1 miljoen

De 44-jarige zanger verwierf enige bekendheid als winnaar van het vijfde seizoen van American Idol, en na de show slaagde hij erin om het goed te doen voor zichzelf. Zijn one-hit wonder was het nummer 'Do I Make You Proud', dat hij schreef voor de finale van de realityshow, en degene die hem de overwinning opleverde.

Toen hij won, kreeg het nummer veel aandacht en verdiende het hem zijn nettowaarde van $ 1 miljoen. Over het schrijven van een nieuwe hit hoeft hij zich geen zorgen te maken. Het nummer gaat over de prestaties die gepaard gaan met hard werken en strijd, een heel passend thema voor zijn situatie.

8 Sinéad O'Connor - $1,5 miljoen

Sinéad O'Connor's cover van 'Nothing Compares To You' van Prince was een icoon uit de jaren '90. Het was niet alleen haar ontroerende en adembenemende optreden dat het iconisch maakte, maar ook de video. Het laat haar zien terwijl ze langs een kerkhof loopt, en dan haar gezicht zingt terwijl ze naar de camera staart, met een enkele traan die over haar wang loopt. Tegenwoordig is ze naar verluidt $ 1,5 miljoen waard. Sinéad werkte voor en na het nummer hard aan haar carrière, maar dit was ongetwijfeld haar enige grote hit.

7 Bobby McFerrin - $4 miljoen

Het is veilig om te zeggen dat vrijwel iedereen het populaire nummer 'Don't Worry, Be Happy' minstens één keer heeft gehoord. Een nummer zo rustgevend, dat zo'n gevoel van positiviteit uitstra alt, zou zeker een hit worden. Het was misschien de enige hit van Bobby McFerrin, maar hij lijkt zich niet al te veel zorgen te maken. Volgens Celebrity Net Worth heeft hij dankzij dat nummer een mooi vermogen van $ 4 miljoen. Hij blijft muziek maken en zijn vak perfectioneren.

6 Toni Basil - $ 5 miljoen

Toni Basil stond bovenaan de hitlijsten met haar one-hit-wonder 'Hey Mickey' uit 1982. Het was een single van haar debuutalbum Word of Mouth, en het was oorspronkelijk geschreven door Mike Chapman en Nicky Chinn. Het heette Kitty, maar ze veranderde het zodat ze het perspectief van de persoon die het verhaal vertelde kon veranderen. Het is haar nooit gelukt om nog zo'n succesvol nummer te hebben, maar dat deed er niet toe. Met dit nummer vestigde ze een vermogen van $ 5 miljoen.

5 Vanille-ijs - $12 miljoen

Vanilla Ice is beter bekend om zijn hit 'Ice Ice Baby' uit de jaren 90, en het was het eerste hiphopnummer dat bovenaan de hitlijsten stond toen rap en hiphop populair werden. Hoewel hij een goede carrière had, was het zijn one-hit-wonder dat hem zo beroemd maakte als hij nu is, en de belangrijkste reden waarom hij $ 12 miljoen waard is. Ice Ice Baby maakte deel uit van het eerste album van Vanilla Ice en is geschreven op basis van de baslijn van het nummer Under Pressure, door Queen en David Bowie.

4 Billy Ray Cyrus - $20 miljoen

Het zou een beetje oneerlijk zijn om naar Billy Ray te verwijzen als de vader van Miley Cyrus, maar voor de jongere generaties is dat wie hij is. In zijn begin had hij echter een grote hit met zijn countrymuziek. In 1992 bracht hij zijn nummer 'Achy Breaky Heart' uit, de meest succesvolle single van zijn eerste album Some Gave All.

Hij is ook een zeer getalenteerde producer en acteur, en de meeste jonge lezers zullen zich hem herinneren omdat hij de vader van Hannah Montana speelde met zijn lieve dochter. Hij is nu $ 20 miljoen waard, wat grotendeels te danken is aan zijn tijd bij Disney en het produceren van muziek, voornamelijk voor Miley Cyrus.

3 Sir Mix-A-Lot - $20 miljoen

Tijdens de jaren '90 en het begin van de jaren 2000 was het nummer 'Baby Got Back' overal te horen. Mensen herinneren zich misschien zelfs dat het in een aflevering van Friends werd besproken, over hoe toepasselijk het was. Sir Mix-A-Lot's one-hit-wonder kwam uit zijn tweede album, Mack Daddy, en het werd de tweede best verkochte single van 1992, alleen overtroffen door Whitney Houston's 'I Will Always Love You'.

Tegenwoordig is de rapper naar verluidt $ 20 miljoen waard. Het nummer zelf is ook gesampled in een reeks werken, waaronder 'Anaconda' van Nicki Minaj, waardoor de single alleen maar meer bekendheid kreeg.

2 Psy - $60 miljoen

Wie herinnert zich niet de dagen dat 'Gangnam Style' altijd en overal speelde? Het was bijna onmogelijk om eraan te ontsnappen. Dit nummer my Psy ging viraal op internet vanwege de dansroutine en vanwege hoe aanstekelijk het was, en ondanks dat het niet erg hoog in de hitlijsten stond, werd het toch een van de grootste hits van het afgelopen decennium, met meer dan 4,1 miljard weergaven op YouTube.

Hoewel deze ongelooflijke Koreaanse artiest al heel lang aan zijn carrière werkte, ontstond zijn roem praktisch van de ene op de andere dag. Hij heeft nu een nettowaarde van $ 60 miljoen, wat waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat hij zijn eigen platenlabel, P Nation, heeft opgericht.

1 Morten Harket - $60 miljoen

De band a-ha staat bekend om hun ongelooflijke hit 'Take On Me', en leadzanger Morten Harket is er verantwoordelijk voor. Als gevolg hiervan heeft hij, ondanks dat hij momenteel niet een van de meest relevante bands is, een indrukwekkend vermogen van $ 60 miljoen.

Hij en de rest van de band zijn Noors, maar ze verhuisden naar Londen en begonnen daar een publiek op te bouwen. Uiteindelijk, in 1985, brachten ze 'Take On Me' uit van hun debuutalbum Hunting High and Low. Het nummer blijft tot op de dag van vandaag populair.

Aanbevolen: