Voegt Florence Pugh zich bij de cast van 'Dune 2'?

Inhoudsopgave:

Voegt Florence Pugh zich bij de cast van 'Dune 2'?
Voegt Florence Pugh zich bij de cast van 'Dune 2'?
Anonim

In eerste instantie een HBO Max-release en later naar de bioscoop verhuisd, was Dune: Part One een enorme hit, en fans zijn des te enthousiaster over de tweede aflevering van de franchise. De tweede film vraagt om nieuwe personages en nieuwe acteurs om ze te spelen, en hier hebben we speculaties en geruchten over hetzelfde.

Nadat ze als Yelena Boleva bij het Marvel Cinematic Universe is gekomen, is Florence Pugh in gesprek voor een andere sci-fi filmische dimensie, namelijk de planeet Arrakis van de aan het boek aangepaste filmserie Dune.

Van Marvel tot Nolan, Pugh's fantastische acteervaardigheden hebben haar geholpen om rollen te spelen in de grootste films. De Engelse actrice kwam in de schijnwerpers met de film Little Women van Greta Gerwig uit 2019 en werd genomineerd voor een Oscar voor haar rol als Amy March in de film.

Het is bekend dat Pugh in onderhandeling is om zich bij de cast van Dune: Part Two te voegen. De film is een bewerking van de tweede helft van Frank Herberts roman Dune. De verfilming van deel één werd in oktober 2021 uitgebracht in de Amerikaanse bioscopen en bij HBO Max.

Het was de 11e meest winstgevende film van het jaar. En het vervolg werd slechts een week na de release van de film aangekondigd door de studio's Warner Bros. en Legendary Entertainment te produceren. Het vervolg staat gepland voor oktober 2023.

Waar gaat 'Dune Part Two' over?

Dit is niet de eerste keer dat Herbert's Dune is verfilmd. De eerste werd uitgebracht in 1984 en was een enorm succes en had een culturele impact. Warner en Legendary brengen het terug en werken nauw samen met de voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve.

De tweede film gaat verder waar de laatste eindigde, zoals in de roman van Frank Herbert, met Paul Atreides (Chalamet) die samen met de Fremen vecht om de woestijnplaneet Arrakis te bevrijden uit de greep van House Harkonnen.

Net als de eerste film, bestaat de cast uit Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem en Josh Brolin. Denis Villeneuve zal ook zijn rol hervatten in het regisseren, schrijven en produceren van de volgende Dune-film. Ervan uitgaande dat Pugh de cruciale rol krijgt waar ze naar op zoek is, zal ze de eerste nieuwe acteur zijn die zich bij de franchise voegt.

Er zijn drie belangrijke rollen voor het project: keizer Shaddam IV, de heerser die de familie Atreides naar Arrakis stuurt, en Feyd-Rautha, de sluwe neef van de baron die aan het hoofd staat van Huis Harkonnen. Pugh is in gesprek om prinses Irulan, de dochter van de keizer, te spelen.

Fans van de romans zijn allemaal enthousiast om erachter te komen wie de nieuwe acteurs zich bij de cast zullen voegen om de nieuwe personages te spelen die deel twee brengt en hoe het verhaal zich verder ontvouwt in de films.

Wat is de kans dat Pugh zich bij de cast voegt?

Het overtuigen van het script en de interesse van de acteurs voor het personage is niet alles wat ze moeten doen om de rol op zich te nemen. Een aantal factoren spelen een rol. En in een scenario als dit, waarin de Engelse actrice een zwaar werkschema heeft om aan verschillende projecten te werken, kunnen we niet zeker zijn van haar deelname aan de film.

Aangezien er op dit moment niets officieel is, vermeldt THR hoe er hindernissen zijn die Pugh in de weg staan om toe te treden tot de franchise. Het script is nog in de maak en dus wacht de actrice op de laatste versie. Planning is ook een andere hindernis.

Legendary hoopt deze zomer met de opnames te beginnen, maar Pugh is ook in gesprek voor de Madonna-biopic, en het is onduidelijk wanneer dat zou gebeuren, mocht ze de rol krijgen. De opnamelocatie is een ander probleem. Dune werd neergeschoten in Oekraïne en delen van Hongarije. Omdat er in de huidige tijd een oorlog gaande is, weten we niet wat we daaraan kunnen doen.

Pugh speelt momenteel ook een rol in Christopher Nolan's met sterren bezaaide drama Oppenheimer en kwam onlangs uit met Hawkeye van Marvel Studios met Pugh en Hailee Steinfeld in de hoofdrol.

De show was een voortzetting van het verhaal van haar personage nadat ze debuteerde in Black Widow. Met een schema als het hare en met meerdere projecten die momenteel lopen, is het niet zo eenvoudig voor haar om ja te zeggen tegen de rol.

Wie komt er nog meer bij de cast?

Een ander castinggerucht dat binnensijpelt, is dat Elvis-ster Austin Butler wordt gezocht voor de rol van Feyd-Rautha, een ander integraal personage in Dune's sci-fi-universum. Beroemd gespeeld door Sting in de film van David Lynch uit 1984 en een favoriet bij fans.

In de roman is hij de jongere neef en erfgenaam van baron Vladimir Harkonnen en wordt hij afgeschilderd als wreed, verraderlijk en sluw als zijn oom.

Aanvankelijk suggereerden de fans en het internet acteurs als Robert Pattinson en Bill Skarsgård voor de rol. Als Butler, die momenteel aan het filmen is voor de biopic over de muzieklegende Elvis Presley, de rol krijgt, wordt dit een nieuwe mijlpaal in zijn filmcarrière.

De opnames voor de film starten in de herfst van dit jaar, en het bevindt zich momenteel in de pre-productiefase, gepland voor release op de reeds aangekondigde datum van 23 oktober 2023.

Aanbevolen: