10 acteurs die James Bond wilden zijn (en 10 die we over Daniel Craig zouden casten)

Inhoudsopgave:

10 acteurs die James Bond wilden zijn (en 10 die we over Daniel Craig zouden casten)
10 acteurs die James Bond wilden zijn (en 10 die we over Daniel Craig zouden casten)
Anonim

Om de paar jaar begint er een buzz in de filmwereld en domineert de vraag: wie wordt de nieuwe James Bond? Na bijna 15 jaar verlaat Daniel Craig eindelijk de rol van 007 met de aankomende No Time To Die, en er wordt al gepraat over wie hem kan vervangen. Het is leuk om te onthouden hoe mensen Craig's eigen casting afkeurden, maar later naar hem toe kwamen als een geweldige Bond. De druk is altijd groot en er zijn talloze droomkeuzes in overvloed.

Dit is een goede herinnering aan alle acteurs die in de buurt kwamen om Bond te spelen en dat niet deden. In sommige gevallen hebben ze de rol afgewezen (Cary Grant, Ewan McGregor, Sam Neill), ondanks dat ze uitstekend zouden zijn geweest in de rol. Toch is het interessant hoe tientallen acteurs die Bond wilden zijn, de rol verloren, een paar zelfs toen het leek alsof ze hem hadden. Dat voegt alleen maar toe aan de lijst van degenen die graag zelf in de schoenen van 007 willen stappen. Hier zijn tien acteurs die Bond wilden zijn maar het gemist hebben en tien die velen graag over Craig zouden zien als herinnering aan hoe iconisch deze rol is voor filmliefhebbers.

20 OVER CRAIG: Daniel Kaluuya zou een geweldige band zijn

Daniel Kaluuya, een grote rijzende Britse ster, werd een begrip met zijn voor een Oscar genomineerde rol in het populaire horrordrama Get Ou t. Kaluuya heeft ook credits zoals Widows en Black Panther om te bewijzen dat hij de actie-karbonades heeft voor de rol.

Zijn onstuimige uiterlijk helpt, maar Kaluuya heeft ook de gravitas voor een jongere Bond die goed in een exotische omgeving past.

19 GEZOCHT: Dominic West sloot zichzelf uit ondanks dat hij de rol wilde

Dominic West, vooral bekend om zijn rol in de veelgeprezen serie The Wire, had een uitstekende keuze kunnen zijn als Bond in de plaats van Craig. Hij had het stoere uiterlijk en de donkere rand die nodig was om het voor elkaar te krijgen.

West leek de rol in handen te hebben totdat hij een gerucht hoorde dat Brosnan zou terugkeren en zich terugtrok. West schopt zichzelf voor de kop dat hij een droomrol is misgelopen vanwege een ongegrond gerucht.

18 OVER CRAIG: Benedict Cumberbatch kan 007 toevoegen aan zijn lijst met personages

Hij is Sherlock Holmes en Doctor Strange geweest, dus waarom zou je 007 niet aan de lijst toevoegen? Ja, het kan lastig zijn om Benedict Cumberbatch in weer een andere kolossale franchise te hebben, maar het idee van hem als Bond is intrigerend.

Hij kan de dramatische aspecten vastleggen, ziet er geweldig uit en kan een andere sfeer brengen als een intelligente vechter. Als er niets anders is, zou het leuk zijn om Cumberbatch zijn magie op Bond te zien werken.

17 GEZOCHT: Oliver Reed was misschien te ruw als Bond

Oliver Reed als Bond casten zou interessant zijn geweest. In zijn jeugd stond de acteur bekend als een wilde man die van een feestleven hield.

Zijn wilde stijl is misschien de reden dat Reed werd afgewezen toen Connery de rol voor het eerst verliet. Hij zou een unieke 007 zijn geweest en zou duidelijk graag zijn profiel hebben verbeterd, maar Reeds capriolen zouden Bond te schande kunnen maken.

16 OVER CRAIG: Riz Ahmed wil echt de rol

Een van de namen die wordt rondgegooid voor een Craig-vervanging is Riz Ahmed, en het is weinig reden waarom. De knappe acteur staat bekend om zijn rollen in Rogue One en zijn Emmy-winnende beurt in The Night Of.

Ahmed is openhartig geweest in interviews met GQ over hoe graag hij Bond zou spelen, en zijn uiterlijk geeft de rol een meer exotische uitstraling. Als hij zo graag 007 wil zijn, moeten de producers luisteren.

15 GEZOCHT: Clive Owen wilde het, maar kreeg nooit een aanbieding

Als iemand perfect bij Bond leek te passen, was het Clive Owen. Zijn gloeiende blikken geven hem een air van gevaar, maar nog steeds aantrekkelijk genoeg om het onderdeel goed te nagelen.

Owen heeft gesproken over hoe hij de rol graag had gespeeld, maar in tegenstelling tot populaire verhalen over te veel geld willen, kreeg hij de rol nooit aangeboden. Het is jammer, want hij had uitzonderlijk kunnen zijn in Craigs plaats en kan, zelfs op 53-jarige leeftijd, nog steeds de rol vervullen.

14 OVER CRAIG: Kit Harington zou veel weten als 007

Stel je de regel eens voor: "u weet niets, meneer Bond." Ja, Kit Harington is jong, maar zijn rol als Jon Snow in Game of Thrones bewees zijn talent en hij heeft uitstekend werk geleverd in andere delen.

Hij heeft duidelijk zowel het goede uiterlijk als de acteervaardigheden om een geloofwaardige 007 te zijn, en zijn jeugd biedt de kans om op Bond voort te bouwen als een fris gezicht. Het zou leuk zijn om de King in the North te zien verschuiven naar Bond.

13 GEZOCHT: Dougray Scott verloor op Bond net als Wolverine

Dougray Scott is meer bekend om de rollen die hij niet kreeg. Hij werd gecast als Wolverine, maar moest op het laatste moment buigen, dus Hugh Jackman kreeg de rol om een ster te worden. Scott was toen klaar voor de rol van Bond in 2002, omdat Brosnan had gesproken over een pauze.

Op het laatste moment meldde Brosnan zich aan voor Die Another Day, en arme Scott moest een andere iconische rol door zijn vingers laten glippen.

12 OVER CRAIG: Luke Evans kan een jeugdige onbezonnenheid in de rol brengen

Luke Evans is misschien geen grote A-lister, maar hij heeft veel in te brengen voor de rol van 007. Hij heeft zichzelf bewezen in actierollen zoals de Fast and Furious-films en hij heeft een unieke charme.

Hoewel hij geweldig kan zijn om dames het hof te maken, heeft Evans een gevaarlijke uitstraling, en zijn relatieve jeugd kan een nieuwe energie geven aan een nieuwe Bond.

11 GEZOCHT: Alex O'Loughlin moest genoegen nemen met Hawaii omdat hij bondgenoot was

In 2005 maakte de Australische acteur Alex O'Loughlin zijn weg in een aantal tv-rollen. Hij testte voor de rol van Bond in Casino Royal e en had de goede looks en actie-karbonades voor de rol, maar verloor van Craig.

O'Loughlin was in staat om naar de langlopende tv-hit Hawaii Five-0 te gaan, die in sommige Bond-referenties zou werken als een knipoog naar wat had kunnen zijn.

10 OVER CRAIG: Aidan Turner kan een knettergekke band zijn

Nu zijn populaire Poldark-serie net is afgelopen, is Aiden Turner nu vrij om prominente filmrollen op zich te nemen. De Ierse acteur is al jaren een opvallende verschijning met zijn knappe uiterlijk en donkere uitstraling die bij Bond zou passen.

Hij kan een uitstekende rol spelen als een broeierige Bond, terwijl hij toch de dames voor zich weet te winnen.

9 GEZOCHT: Sean Bean had zichzelf kunnen binden aan een schurk

Stel je een rol voor waarin Sean Bean de hele film overleeft. Volgens Digital Spy was de acteur een serieuze kanshebber voor de positie van Bond in Goldeneye en zou hij de rol een goede intensiteit hebben gegeven.

Ze gingen uiteindelijk voor Pierce Brosnan, maar Bean maakte zo'n indruk op de producenten dat ze hem de rol van schurk in de film gaven. Maar 006 had een uitstekende 007 kunnen zijn.

8 OVER CRAIG: Tom Hiddleston zou een lastige band zijn

Bond is een spion en dus een meester in bedrog. Dus wie kan hem beter spelen dan de God van Onheil? Tom Hiddleston deed oorspronkelijk auditie voor Thor en kon de actiestunts uitvoeren.

Het zou leuk zijn om hem in een heroïsche rol te zien, maar Hiddleston zou nog steeds een sinistere kant kunnen laten zien om dit een gevaarlijker 007 te maken.

7 GEZOCHT: Terence Stamp verknalde zijn kansen door zijn radicale ideeën voor de rol

Terence Stamp, vooral bekend als General Zod in Su perman II, was een onstuimige ster in 1967 toen Connery voor het eerst uit Bond stapte.

Stamp wilde het feest heel graag, maar had radicale ideeën, waaronder het vermommen van Bond als een Japanse man en gewelddadiger zijn. Uiteindelijk verloor hij de rol aan George Lazenby en hij heeft er spijt van dat hij deze belangrijke rol niet heeft gespeeld.

6 OVER CRAIG: Michael Fassbender zou magnetisch zijn als Bond

Met zijn verbazingwekkend knappe uiterlijk en charme lijkt Michael Fassbender perfect voor de rol van 007. Zijn beurt als jonge Magneto in X-Men First Class had een Bondiaanse flair, en hoewel hij geweldig is als de schurk, Fassbender kan een heroïsche kant laten zien.

Het zou leuk zijn om hem dat te zien channelen om de meesterspion te spelen.

5 GEZOCHT: Paul McGann had 007 kunnen zijn in plaats van de dokter

Paul McGann is vooral bekend als de 8e acteur die de tijdreizende hoofdrol speelt in de iconische serie Doctor Who. Toch had hij nog een beroemde rol aan zijn cv kunnen toevoegen. McGann was een serieuze kanshebber om Bond te spelen in Goldeneye.

McGann wilde de rol en had een geweldige auditie. Uiteindelijk ging het naar Brosnan, dus McGann moest "genoegen nemen" om de dokter te zijn.

4 OVER CRAIG: Idris Elba is een enorme fankeuze om Bond te zijn

Dit is een van de grootste pogingen van fans voor een nieuwe Bond. Idris Elba heeft veel bijval gekregen als acteur die in staat is om te springen tussen tv-shows zoals Luther en grote blockbusters tot kleinere drama's.

Het zou historisch zijn als de eerste zwarte Bond, maar Elba heeft de charme, het uiterlijk en de actie om zijn stempel te drukken als een nieuwe 007 voor een nieuwe tijd.

3 GEZOCHT: James Brolin zou de eerste Amerikaanse 007 zijn geweest

Een Amerikaan die Bond speelt, klinkt als heiligschennis, maar het gebeurde bijna. In 1981 liet Roger Moore doorschemeren dat For Your Eyes Only zijn laatste Bond-film zou zijn. James Brolin deed een auditie en leek klaar om de rol over te nemen.

Maar Moore veranderde van gedachten om terug te keren voor Octopussy. Brolin heeft toegegeven dat hij teleurgesteld was dat hij het niet begreep, maar ook blij was dat hij niet te maken kreeg met de terugslag van een Amerikaanse 007.

2 OVER CRAIG: Henry Cavill zou een band van staal kunnen zijn

Henry Cavill was voor Craig in de running voor Bond, maar werd toen afgewezen vanwege zijn jeugd. Sindsdien is Cavill een grote ster geworden als Superman.

Hij bewees dat hij een spionagevontuur aankon in The Man From UNCLE en Mission Impossible: Fallout en er ook nog eens geweldig uitzag. Kortom, hij zou een zeer capabele 007 zijn.

1 GEZOCHT: David Niven was op een bepaalde manier een band

Met zijn onstuimige uiterlijk had David Niven misschien goed bij Bond gepast. Inderdaad, Ian Fleming zelf dacht dat Niven geweldig zou zijn in de rol.

Maar de Oscarwinnaar verloor van Connery. Niven speelde uiteindelijk een versie van Bond in de parodie Casino Royale uit 1967, maar hij had een echt goede 007 kunnen zijn.

Aanbevolen: