Hoe de controverses van Chris Hansen zijn nettowaarde van $ 1,5 miljoen beïnvloedden

Inhoudsopgave:

Hoe de controverses van Chris Hansen zijn nettowaarde van $ 1,5 miljoen beïnvloedden
Hoe de controverses van Chris Hansen zijn nettowaarde van $ 1,5 miljoen beïnvloedden
Anonim

Hoewel het als sensationeel wordt beschouwd, lijdt het geen twijfel dat Dateline NBC's To Catch a Predator zijn stempel heeft gedrukt op het culturele milieu. De serie, die draait om steekoperaties om pedofielen te vangen, maakte van de gastheer, Chris Hansen, een ster, evenals een de facto icoon voor zelfbenoemde "pedofiele jagers".

Het zou geen verrassing moeten zijn dat de man achter talloze steekoperaties het onderwerp is geweest van schijnbaar eindeloze controverses. Naast het ethische dilemma om ernstige misdaden als amusement te gebruiken, heeft Hansen verschillende rechtszaken, arrestaties en juridische problemen ontvangen, die allemaal zijn indrukwekkende vermogen hebben getemperd. Dit is hoe de controverses van Chris Hansen zijn nettowaarde van $ 1,5 miljoen hebben beïnvloed.

10 Hoe verwierf Chris Hansen zijn nettowaarde?

Als presentator van To Catch a Predator werd Chris Hansen in feite een held uit de popcultuur, en ook een beetje een meme. De onderscheidende, winnende formule van de show is onophoudelijk geparodieerd. Hansen zelf speelde zelfs een gastrol in de aflevering "Loan-a Lisa" van seizoen 22 van The Simpsons, waarin hij Homer betrapt die gebruikte goederen terugbrengt naar het winkelcentrum.

Net als veel andere tv-presentatoren werd Hansen rijkelijk betaald voor de hitshow. Op het hoogtepunt van zijn roem werd hij geschat op een vermogen tussen $ 12 - $ 15 miljoen. Dat aantal is echter gestaag afgenomen vanwege de talloze controverses van de gastheer.

9 Een 'To Catch A Predator'-zelfmoord beschadigde de reputatie van Hansen

In 2006 kreeg Chris Hansen te maken met een grote klap voor zowel zijn vermogen als zijn populariteit. Louis Conradt, een advocaat uit Texas, werd betrapt op het poseren als tiener om naar verluidt seksuele gunsten te verkrijgen van een 13-jarige jongen. Natuurlijk bestond de jongen niet echt en deze persona werd verzonnen als een list door Hansen en zijn collega's om Conradt te arresteren.

Door samen te werken met Perverted-Justice, een anti-roofdierorganisatie, kon Hansen Conradt betrappen op ongepaste gesprekken met de "jongen" en een SWAT-team bestormde zijn eigendom. Conradt schoot zichzelf echter dood toen de politie binnenkwam en stierf kort daarna.

8 Het incident zag hem geconfronteerd met een flinke rechtszaak

Na de dood van Conradt heeft zijn zus, Patricia, een rechtszaak aangespannen tegen Hansen en NBC. Ze eiste $ 109 miljoen schadevergoeding en beweerde dat To Catch a Predator verantwoordelijk was voor de dood van haar broer. Om het nog erger te maken, zond NBC de aflevering uit ondanks de zelfmoord van Conradt.

Uiteindelijk werd de rechtszaak buiten de rechtbank om voor een niet nader genoemd bedrag geregeld, maar de schade aan de reputatie van Hansen was al geschied. De gastheer was echter onvermurwbaar dat zijn team de juiste beslissing had genomen om Conradt te pakken te krijgen, en vertelde VladTV dat de advocaat talloze afbeeldingen van kinderporno op zijn computer had staan."Hoewel je niet wilt dat iemand zoiets overkomt, zelfmoord, kun je er vrijwel zeker van uitgaan dat hij de muziek niet onder ogen wilde zien," legde Hansen uit.

7 Hij verloor zijn baan tijdens de Fallout

Een andere klap voor het vermogen van Chris Hansen kwam in 2007 toen To Catch a Predator officieel werd geannuleerd in de gevolgen van de Conradt-rechtszaak. Hoewel zijn salaris nooit publiekelijk is onthuld, wordt aangenomen dat Hansen miljoenen aan de show heeft verdiend. Aangezien To Catch a Predator zijn broodwinning was, zou de annulering ervan de katalysator zijn voor een reeks financiële problemen die daaruit voortkwamen.

6 Hij schreef $ 13.000 aan ongedekte cheques om zijn controversiële nieuwe show te financieren

In een poging om zijn nieuwe project te starten, getiteld Hansen vs. Predator, begon Chris Hansen in 2015 een Kickstarter. Het financieringsdoel was $ 400.000, maar hij kon slechts een magere $ 89.000 inzamelen.

Testament van zijn financiële achteruitgang, nam Hansen zijn toevlucht tot het uitschrijven van ongedekte cheques om promotieartikelen voor de show te kopen, voor een bedrag van $ 13.000. Dienovereenkomstig werd hij gearresteerd en moest hij voor de rechtbank verschijnen. Tot grote opluchting van Hansen werd de zaak in 2019 geseponeerd.

5 Hij was honderdduizenden achterstallige belastingen verschuldigd

Hansens benarde financiële situatie hield aan in 2019. Zoals gemeld door de Daily Mail, was hij $ 250.000 aan achterstallige belastingen verschuldigd, evenals $ 60.000 aan American Express en enkele honderdduizenden dollars aan zijn bank en hypotheekverstrekker. Schokkend genoeg bedroeg de totale schuld meer dan $1 miljoen.

4 dingen gingen bergafwaarts toen hij YouTuber Onision probeerde te ontmaskeren

Onision is een van de meest gehate YouTubers aller tijden. De vlogger wordt al lang beschuldigd van het verzorgen van minderjarigen, dus hij was een belangrijk doelwit voor Chris Hansen. Ondanks zijn verschillende financiële problemen, heeft Hansen zijn zoektocht om roofdieren bloot te leggen nooit opgegeven. Na verschillende vrouwen te hebben geïnterviewd die beweerden dat ze door Onision waren misbruikt, ging Hansen op pad om de vlogger te ontmaskeren.

In 2020 arriveerde hij bij Onision's huis in een poging hem te ondervragen over al lang bestaande pedofilieclaims. Onision belde onmiddellijk de politie en beweerde dat Hansen hem meedogenloos had lastiggevallen en gestalkt."Er is een persoon die me online stalkt, en ze kwamen net naar mijn huis", zei hij in een 911-oproep.

3 Onision spande een rechtszaak aan tegen Hansen

De poging tot steek op Onision verliep niet volgens plan en nogmaals, Chris Hansen kreeg te maken met een rechtszaak toen de YouTuber hem in januari 2020 aanklaagde. Door de oplopende juridische rekeningen nam het toch al tanende vermogen van Hansen nog verder af. Zoals gemeld door Newsweek, verzocht Hansen om vergoeding van zijn aanzienlijke gerechtskosten, maar het pleidooi werd afgewezen.

Hoewel de rechtszaak uiteindelijk werd afgewezen, was de schade aan het vermogen van Hansen enorm.

2 Hij sloeg de rechtbank over na een steekoperatie waarbij 3 vermeende roofdieren werden gevangen

De vele controverses van To Catch a Predator hebben Chris Hansen er niet van weerhouden om voortdurend sting-operaties uit te voeren op vermoedelijke pedofielen.

In oktober 2020 was Hansen betrokken bij een operatie om 3 mannen te arresteren die van plan waren om minderjarige meisjes te ontmoeten. De mannen werden met succes gearresteerd en wachtten op hun proces. Maar in een bizarre wending sloeg Hansen de rechtbank over nadat hij was gedagvaard om te getuigen. Dienovereenkomstig werd een arrestatiebevel uitgevaardigd en Hansen gaf zichzelf uiteindelijk aan.

1 Er gaan geruchten dat hij in financiële ondergang verkeert, maar hij zal niet stoppen met proberen roofdieren te vangen

Ondanks beweringen dat To Catch a Predator sensationeel was en misbruik maakte van roofzuchtig gedrag, suggereren Hansens recente pogingen om vermeende misbruikers te arresteren dat geld toch niet zijn drijfveer is.

Vervolgens zagen Hansens controverses na Predator zijn vermogen kelderen van naar schatting $ 12-15 miljoen tot slechts $ 1,5 miljoen. Voor sommige mensen is het nastreven van gerechtigheid belangrijker dan het verwerven van geld, ook al is de modus operandi van Hansen vaak zeer controversieel.

Aanbevolen: