Hier is hoe Shaq zijn nettowaarde van $ 400 miljoen vergaarde (na zijn pensionering)

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Shaq zijn nettowaarde van $ 400 miljoen vergaarde (na zijn pensionering)
Hier is hoe Shaq zijn nettowaarde van $ 400 miljoen vergaarde (na zijn pensionering)
Anonim

Zijn beroemdheid is groter dan het leven, en dat komt niet alleen door zijn lengte. Shaquille O'Neal ging schijnbaar van de ene op de andere dag van celeb-atleet naar superrijke super-zakelijk onderlegde miljonair. Maar Shaq's vermogen kwam niet alleen uit zijn basketbalcarrière, en evenmin uit een meevaller.

Shaq's vermogen komt voort uit slimme zakelijke investeringen, een solide investering in zijn carrière en imago, en enkele persoonlijke passies die O'Neal ertoe brachten snelle beslissingen te nemen die hem uiteindelijk een fors rendement opleverden.

Dit is hoe Shaq zijn vermogen van $ 400 miljoen vergaarde, zelfs nadat hij met pensioen ging na zijn succesvolle basketbalcarrière.

Hoe heeft Shaq zijn vermogen opgebouwd?

Fans weten al dat Shaquille O'Neal begon met basketballen, en dat is grotendeels hoe hij beroemd werd.

Maar O'Neal rapte vroeger ook, terwijl hij bezig was een basketbalsuperster te worden. Hij bracht in totaal vijf studioalbums uit, hoewel zijn muziek nooit echt mainstream werd.

Tegelijkertijd trad Shaq in de jaren '90 toe tot de Orlando Magic en maakte van basketbal zijn prioriteit. Een paar jaar later verhuisde hij naar de LA Lakers.

Gedurende zijn basketbalcarrière speelde Shaq ook voor Miami Heat, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers en uiteindelijk de Boston Celtics. In 2011 stopte hij officieel met de sport, na 19 jaar spelen. Zijn tijd in de NBA was vol intriges, maar zelfs Shaq leek de schijnwerpers na een tijdje moe te worden.

Hoewel hij de eerste aankondiging via Twitter deed, hield Shaq later een persconferentie waar hij - officieel - zijn ontslag uit de sport bevestigde. Hij was echter nog niet helemaal klaar in de media -- en hij is ook zeker niet de zonsondergang in gevaren.

Shaq had een paar side-optredens tijdens het basketballen

Net als andere beroemde atleten, werd Shaq beroemd om zijn vaardigheden op het veld, maar dat bloedde over naar andere delen van de beroemdhedenindustrie. Namelijk de media.

Shaq rapte niet alleen, of probeerde het op zijn minst, maar hij verscheen ook in veel films en in tv-shows vanaf de jaren '90. Films als 'Kazaam' en 'Scary Movie 4' hielden hem in de schijnwerpers als hij niet op het basketbalveld was -- en vulden ook zijn zakken een beetje.

O'Neals beeltenis is ook gebruikt in talloze videogames (basketbalspelletjes natuurlijk!), en hij ontving duidelijk betaling voor dat gebruik van zijn afbeelding.

Wat deed Shaq om geld te verdienen na basketbal?

Hoewel zijn basketbalcarrière ongetwijfeld lucratief was, ging Shaq niet met pensioen van zijn zachte miljoenen en ontspande hij zich niet thuis. In plaats daarvan begon hij een pad van zakelijk eigendom en investeringsovereenkomsten.

Vanaf 2020 had O'Neal zelfs een lange lijst franchises die meer dan honderd miljoen dollar aan inkomsten voor hem genereerden. Bronnen zeggen dat Shaq eigenaar is van een keten van 17 Auntie Annie's Pretzels, een handvol clubs in Las Vegas, 150 autowasstraten, tonnen fitnesscentra en zelfs een franchise van Krispy Kreme.

Hij bezat eerder ook aandelen in Five Guys Pizza, hoewel rapporten suggereren dat hij sindsdien zijn aandelen heeft verkocht.

Plus, fans zullen zich herinneren dat ze Shaq op verschillende tv-commercials hebben gezien. Ze zijn misschien niet glamoureus, maar er is duidelijk geld te verdienen door te werken voor merken als Pepsi, Gold Bond, Buick, IcyHot en meer. Oh, en hij heeft ook in Papa John's pizzareclames gezeten -- toeval?

Hoeveel bedrijven heeft Shaq?

Wat betreft de soorten bedrijven die Shaq bezit, zijn er minstens een dozijn verschillende zakelijke inspanningen waarbij hij betrokken is. Als het gaat om franchises, bezit Shaq meer dan tweehonderd fysieke locaties van verschillende soorten bedrijven.

Bovendien hebben zijn investeringsdeals hem in het verleden een aardige cent opgeleverd. Bronnen zeggen bijvoorbeeld dat toen de Ring-deurbel voor het eerst uitkwam, Shaq geïntrigeerd was en wilde investeren.

Het verhaal gaat dat Shaq Ring kocht en een aanzienlijke winst verdiende toen Ring voor een miljard dollar aan Amazon verkocht. Bronnen zeggen ook dat het vermogen van Shaquille O'Neal wordt gestimuleerd door enkele aandelen in Apple en een beursvennootschap in San Francisco.

En tot slot, sommige bronnen melden dat Shaq aandelen in Google bezit, hoewel er geen bevestiging is van dat gerucht. Shaq zelf heeft ook niet toegegeven hoeveel hij heeft uitgegeven aan Google of andere aandelen.

Is Shaq een miljardair?

Hoewel hij veel geld waard is, is Shaquille O'Neal niet echt een miljardair. Vanaf 2021 is zijn vermogen ongeveer $ 400 miljoen dollar. Hoewel het voor Shaq niet onmogelijk is om miljardair te worden, aangezien zijn investeringen allemaal nog steeds geld opleveren, is hij nog niet eens halverwege.

Bovendien geeft Shaq ook veel van zijn geld uit. Hij vindt het leuk om auto's, motorfietsen en meer te kopen, maar het is onwaarschijnlijk dat die aankopen echt deuken. Shaq heeft tenslotte nog steeds veel miljoenen binnen, en de kans is groot dat hij zijn vermogen zal blijven opbouwen lang nadat zijn basketbalerfenis vervaagt.

Oh, en zijn onlangs ondertekende contract als woordvoerder voor alkalisch water van 10 miljoen dollar zal waarschijnlijk ook helpen.

Aanbevolen: