De trieste reden dat je niets meer over Kesha hoort

Inhoudsopgave:

De trieste reden dat je niets meer over Kesha hoort
De trieste reden dat je niets meer over Kesha hoort
Anonim

Kesha liet veel van haar fans verbijsterd achter toen ze naar voren kwam en beweerde dat ze naar verluidt seksueel was misbruikt door de legendarische muziekproducent Dr. Luke, die je misschien kent voor het samenstellen van hits zoals Katy Perry's "Teenage Dream," "Say So" van Doja Cat, "Since U Been Gone" van Kelly Clarkson, om er maar een paar te noemen.

In feite was het Luke die hielp bij het schrijven en produceren van een groot deel van Kesha's discografie, nadat hij vanaf het begin met haar had samengewerkt toen ze in 2010 haar debuutalbum Animal uitbracht. Ondanks haar ongelooflijke succes met de 47- Toen ze een jaar oud was, onthulde Kesha in gerechtelijke documenten dat haar omgang met hem verre van prettig en eigenlijk behoorlijk walgelijk was.

De zangeres, die Lady Gaga's steun heeft gehad tijdens dit alles, herinnerde zich in gerechtelijke documenten hoe ze het verjaardagsfeestje van Nicky Hilton had bijgewoond in het Hollywood Hills-huis in Parijs, waar ze werd aangevallen - slechts een maand na de "Cannibaal" hitmaker had op 18-jarige leeftijd een contract voor zes albums getekend met de producer.

Wat is er met Kesha gebeurd?

Volgens Kesha tekende ze haar deal met Dr. Luke in september 2005, kort nadat ze erkenning had gekregen voor haar verschijning in Hilton's The Simple Life realityshow.

Dr. Luke kwam haar demo's tegen en zou haar hebben overtuigd om Nashville te dumpen en in plaats daarvan naar Los Angeles te verhuizen, en aangezien muziek iets was dat Kesha al sinds haar tienerjaren wilde nastreven, aarzelde ze zeker niet bij de gelegenheid.

Destijds was Luke vooral bekend door het produceren van de wereldwijde hit 'Since U Been Gone' voor Clarkson, waardoor de winnaar van American Idol een wereldwijde begrip was geworden.

Kesha had hoge verwachtingen dat haar muziek, met de hulp van Luke, dat succes van de bovengenoemde artiest zou kunnen repliceren, en hoewel het uiteindelijk gebeurde voor de blondharige schoonheid, had ze zeker veel opofferingen om maken.

In oktober 2005, een maand na het tekenen van haar deal, vierden de Hiltons Nicky's verjaardag en Kesha was voor de gelegenheid uitgenodigd. Het toeval wilde dat Luke ook aanwezig zou zijn.

Gerechtsdocumenten onthullen dat Luke naar verluidt Kesha een "date-rape" -drug genaamd GHB heeft gegeven, die hij, volgens de zanger, beschreef als "nuchtere pillen" voordat hij haar terugbracht naar zijn hotelkamer en een onwettige daad pleegde terwijl ze bewusteloos was.

Kesha's moeder, Pebe Sebert, kwam naar voren en vertelde dat haar dochter de volgende ochtend contact met haar had opgenomen nadat ze naakt wakker werd in een hotelkamer. Ze herinnerde zich dat ze op een gegeven moment een black-out kreeg, maar ze wist dat ze door haar producer naar de plek werd gebracht, zei ze.

“Mam, ik weet niet waar ik ben. Ik denk dat we seks hebben gehad. Ik heb pijn en ben ziek. Ik weet niet waar mijn kleren zijn. Ik denk dat ik naar het ziekenhuis moet', herinnert Sebert zich van het gesprek. Kesha zei later tegen haar moeder: 'Mam, ik wil gewoon zingen. Ik wil geen slachtoffer van een verkrachting zijn. Ik wil gewoon mijn muziek naar buiten brengen.' Ik volgde mijn instinct niet."

Terwijl 2006 kwam en Kesha's muziek nergens op de radio te horen was, werkte ze samen met Luke om haar contract te laten fuseren met RCA Records, een dochteronderneming van Sony Music Entertainment voor de distributie van alle aankomende albums die ze van plan is vrijgeven.

Gedurende deze tijd zou Luke Kesha hebben opgedragen haar werkrelatie met haar managementbedrijf DAS Communications te beëindigen.

"Dr. Luke heeft me net gebeld en ik heb 24 uur om mijn advocaat en mijn managers te ontslaan en met hem terug te gaan. Elke keer als ik een contract krijg, zal hij naar voren komen en in feite zeggen dat hij de eigenaar is van mij. Wat zal ik doen?" ze deelde in gerechtelijke documenten.

Tegen 2009 verdiende Kesha haar eerste hit als artiest in Flo Rida's Right Round, dat werd geproduceerd en mede geschreven door Luke. Interessant genoeg beweerde Kesha dat ze nooit werd betaald voor het gebruik van haar zang in het nummer.

Dan, in 2010, landt ze haar solo-hit "Tik Tok", die negen weken aan de top van de Billboard Hot 100 doorbracht en haar voortstuwde om een van de meest veelbelovende popsterren van het nieuwe decennium te worden.

In 2012 bracht Kesha haar tweede album Warrior uit, dat op nummer 6 in de Billboard Hot 200 belandde en meer dan een miljoen exemplaren in de VS verkocht, met de hits 'Die Young' en 'Crazy Kids' voort..”

Tegen 2014 diende Kesha een rechtszaak aan tegen Luke, waarbij hij beweerde dat hij haar niet alleen seksueel had misbruikt, maar ook "met geweld zijn armen naar haar had geslagen", wat ertoe had geleid dat ze over de Pacific Coast Highway was gerend in een wanhopige poging om ontsnappen.

De rechtszaak vermeldde verder dat Kesha worstelde met emotioneel en psychologisch misbruik waarbij fat-shaming betrokken was.

In 2018 verloor ze haar oproep om haar voortdurende werkrelatie met Luke's Kemosabe te verbreken sinds ze in 2005 een deal voor zes albums met hem tekende, maar de rechtszaak loopt nog.

Aanbevolen: