De reden waarom we niets meer over Jim Carrey horen

Inhoudsopgave:

De reden waarom we niets meer over Jim Carrey horen
De reden waarom we niets meer over Jim Carrey horen
Anonim

Jim Carrey is misschien wel een van de meest succesvolle acteurs in Hollywood, hoewel het geen geheim is dat zijn carrière in de loop der jaren behoorlijk is vertraagd. Na zijn grote doorbraak in de komedie Ace Ventura: Pet Detective uit 1994, werd Carrey al snel een van de best verdienende sterren, met tot $ 20 miljoen per film. De 59-jarige speelde de hoofdrol in een reeks succesvolle blockbuster-films, waaronder Bruce Almighty, The Mask, Dumb and Dumber, Fun with Dick and Jane en The Truman Show, om er maar een paar te noemen, maar Carrey heeft sindsdien toegegeven dat zijn passie voor filmmaken is sindsdien verdwenen.

Acteren staat niet langer op de voorgrond voor hem, en evenmin het geld dat hij zou kunnen verdienen door in te stemmen met een aantal rollen die hij waarschijnlijk niet echt zou willen spelen, om mee te beginnen. Hij heeft een indrukwekkende $180 miljoen verzameld en is sinds het begin van de jaren '90 een vaste waarde in de filmindustrie, dus kunnen we Carrey echt de schuld geven dat hij zijn aandacht op andere dingen in het leven wil richten dan het maken van films?

Bijgewerkt op 21 april 2022: Jim Carrey is de laatste tijd behoorlijk in het nieuws geweest. Ten eerste haalde hij de krantenkoppen omdat hij het gedrag van Will Smith bij de Oscars sterk bekritiseerde. Veel mensen waren er snel bij om erop te wijzen dat Carrey ook een geschiedenis van ongepast gedrag had bij prijsuitreikingen, dus misschien zou hij niet over deze kwestie moeten praten.

Toen kreeg Carrey's nieuwste big-budget speelfilm, Sonic the Hedgehog 2, gemengde kritieken van critici. Kort daarna kondigde Carrey aan dat hij van plan was af te stappen van acteren en waarschijnlijk met pensioen zou gaan. In slechts een paar jaar tijd ging Carrey van grotendeels verdwenen uit Hollywood naar weer het gesprek van de dag, om al snel te besluiten met pensioen te gaan.

Wat doet Jim Carrey tegenwoordig?

In een interview in 2018 met The Hollywood Reporter vertelde de komiek dat hij zijn passie voor de filmindustrie een beetje kwijt was, dus besloot hij geleidelijk een stapje terug te doen, waardoor hij andere creatieve mogelijkheden kon verkennen. “Ik wilde gewoon niet meer in het vak zitten. Ik vond het niet leuk wat er gebeurde, de bedrijven die het overnamen en zo, zei Carrey tegen de publicatie.

“En misschien is het omdat ik me aangetrokken voelde tot een ander soort creatieve uitlaatklep en ik de controle over schilderen erg leuk vond - om geen commissie te hebben die me vertelde wat het idee moest zijn om een beroep te doen op een vier- kwadrant wat dan ook.” De acteur maakte enigszins een comeback met Showtime's 2018-serie Kidding, dus toen hem werd gevraagd hoe hij het vond om uit zijn lange onderbreking te komen om het personage Jeff Pickles op te nemen voor de twee-seizoenen televisieshow, zei hij: Ik ben niet terug op dezelfde manier.

“Ik heb niet meer het gevoel dat ik de kleine Jim ben die probeert vast te houden aan een plek in de stratosfeer - ik heb niet het gevoel dat ik me ergens aan probeer vast te houden.” Enkele van zijn recente projecten die het goed hebben gedaan aan de kassa, zijn onder meer Dumb and Dumber to, en Sonic the Hedgehog uit 2020, waarvan de opnames voor het aanstaande vervolg in 2022 al zijn afgerond - en ja, Carrey zal zijn rol als Dr. Ivo Robotnik opnieuw opnemen.. Er is ook gespeculeerd of Carrey's gevallen sterrenmacht ook de kracht zou kunnen zijn achter zijn beslissing om een stap terug te doen uit Hollywood, omdat de rollen misschien niet meer zo lucratief waren als ze ooit waren.

Toen Carrey werd gecast in How the Grinch Stole Christmas, kreeg hij maar liefst $ 20 miljoen betaald, waarmee hij een van de best betaalde acteurs van dat jaar was. Niet alleen was de filmdeal lucratief, maar het was ook een rol die Carrey's acteercapaciteiten zeker op de proef stelde, aangezien hij contractueel verplicht was om elke dag 10 uur in haar en make-up door te brengen voordat het filmen begon, terwijl hij een gemeen wezen met een snikkende neus belichaamde.

De rol was anders dan wat Carrey in het verleden had gedaan, dat is zeker. Maar het is geen geheim dat zodra acteurs een bepaalde leeftijd in Hollywood hebben bereikt, ze alle typecast-rollen krijgen en ook het loon drastisch wordt verlaagd.

Sommige van zijn recente projecten hebben het niet zo goed gedaan

We kunnen niet bevestigen of dit het geval was voor Carrey, maar we kunnen ook niet ontkennen dat er de afgelopen jaren enkele projecten waren die hij had gedaan die het niet zo goed deden aan de kassa. The Bad Batch uit 2016 was bijvoorbeeld niet de kaskraker waar fans op hoopten en verdiende wereldwijd maar liefst $ 200.000, ondanks de met sterren bezaaide cast, waaronder Suki Waterhouse, Jason Mom en Keanu Reeves. Afgezien van de hoofdrol in Showtime's Kidding, dat eindigde in 2020, genoot Carrey datzelfde jaar van een jaar lang op NBC's Saturday Night Live, waarbij hij Joe Biden speelde voor maar liefst zes afleveringen.

Zoals eerder vermeld, heeft hij de opnames voor Sonic the Hedgehog 2 al ingepakt, dus hoewel hij misschien niet meer een acteur is waar veel over wordt gepraat, is Carrey zeker nog steeds aan het werk - hij is gewoon erg kieskeurig met de projecten die hij doet. neemt aan. Enkele van zijn andere opmerkelijke filmsalarissen omvatten $ 20 miljoen voor How The Grinch Stole Christmas, $ 35 miljoen voor Yes Man uit 2008 en nog eens $ 20 miljoen voor de eerste aflevering van Sonic. Met al het geld dat hij heeft verdiend, hoeft Carrey eerlijk gezegd niet eens meer te werken. Zijn meest winstgevende film is Bruce Almighty, die wereldwijd meer dan $ 470 miljoen opleverde aan de kassa. Het gerucht gaat dat er in het verleden een vervolg is besproken, maar er is nog niets in steen gebeiteld.

Aanbevolen: