Lorde-fans pesten muziekcriticus omdat ze haar 'Solar Power'-album 'Shallow' noemt

Lorde-fans pesten muziekcriticus omdat ze haar 'Solar Power'-album 'Shallow' noemt
Lorde-fans pesten muziekcriticus omdat ze haar 'Solar Power'-album 'Shallow' noemt
Anonim

Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde bracht eindelijk haar langverwachte album Solar Power uit op 20 augustus. Hoewel veel critici het hebben geprezen om zijn experimentele flow en "intieme" teksten, hebben anderen haar bekritiseerd vanwege de eenvoud en "oppervlakkigheid".

Lorde's nieuwste album is gemaakt in samenwerking met de beroemde muziekproducent Jack Antonoff, populair vanwege zijn werk met zangers Taylor Swift en Lana Del Ray. Solar Power is haar derde studioalbum en bevat de meest recente singles van de 24-jarige, 'Stoned at the Nail Salon', 'Mood Rings' en het titelnummer.

De zangeres beschreef het album en vertelde The New York Times: "Nou, ik dacht dat ik deze grote acid-plaat zou maken, maar ik denk niet dat het een acid-album was. Ik had een slechte acid-ervaring in dit album en was zoals meh, het is een wietalbum. Het is een van mijn geweldige wietalbums."

Hoewel dit volkse album over het algemeen goed werd ontvangen, zijn fans van de popster naar sociale media gegaan om enkele van de controversiële uitspraken over de "Green Light"-zanger te nitpicken. Velen hebben het opgelopen tegen de muziekuitgever Pitchfork voor het verwijzen naar de "ondiepheid" die wordt gedemonstreerd in het nummer "Secrets From A Girl (Who's Seen It All). Over het algemeen gaf de schrijver van de recensie, Anna Gaca, Solar Power een 6,8 uit 10, maar fans zijn niet blij.

Pitchfork deelde zijn recensie op Twitter en citeerde een fragment uit de recensie. Er stond: "Zou een album over klimaatverdriet en puppyverdriet en sociaal verdriet van een van de beste popsongwriters van haar generatie je niet iets laten voelen?"

Fans begonnen de schrijver van de recensie meteen te bedreigen. Gaca heeft momenteel een privé-account op Twitter. Een fan schreef: "Anna Gaca, kijk terug."

Tijdens het rechtstreeks tweeten van de outlet, merkte een fan op: " Pitchfork is letterlijk het ergste dat de muziekindustrie kan overkomen sinds ik niet eens weet wanneer. Laat mensen gewoon genieten van de muziek en laat artistiek genieten van het maken ervan!! En nu hebben ze hun toevlucht genomen tot het bespotten van de dood van Lorde's hond??"

Een ander schreef: " Pitchfork accepteert gewoon niet dat ze niet op dezelfde plek is als toen ze Melodrama schreef. Dit album was zo leuk en verfrissend imo [naar mijn mening]."

Een derde fan voegde toe: "Geef Lorde niet de schuld dat je niets kunt voelen. Eet misschien een Snickers en je zult je beter voelen."

In tegenstelling hiermee was muziekprogrammeur en schrijver Ernesto Sanchez het eens met de recensie van Pitchfork. Hij twitterde: "Bij een eerste luisterbeurt voelde ik niets."

De receptie van Lorde's Solar Power-album mag dan gemengd zijn, haar fans hebben gesproken: het is voorbij voor Pitchfork. Hoewel het voor hen misschien verstandig is om hun woede te bedwingen en de recensent van de publicatie met rust te laten, omdat cyberpesten niet in overeenstemming is met Lorde's publieke imago.

Solar Power wordt momenteel gestreamd op alle grote muziekplatforms.

Aanbevolen: