Alton Brown van het Food Network leed aan een vreselijke tragedie en fans wisten het niet eens

Inhoudsopgave:

Alton Brown van het Food Network leed aan een vreselijke tragedie en fans wisten het niet eens
Alton Brown van het Food Network leed aan een vreselijke tragedie en fans wisten het niet eens
Anonim

Tragedie is een van die dingen die iemand de rest van zijn leven vormen. Hoewel het een triest feit kan zijn, lijkt het zeker waar te zijn, vooral als het wordt ervaren als je jong bent. Maar deze tragedies dragen niet alleen bij aan negativiteit. Sterren als Kelsey Grammer, die meerdere gruwelijke tragedies heeft meegemaakt, hebben beweerd dat deze hartverscheurende momenten hen perspectieven op het leven hebben gegeven die ze anders waarschijnlijk niet zouden hebben gehad. De grappige vrouw Molly Shannon beweerde dat de vreselijke gebeurtenis die ze meemaakte zelfs haar SNL-carrière inspireerde. Hetzelfde geldt voor Food Network-ster Alton Brown, via een omweg.

De meeste fans van Food Network zien de voormalige presentator van Iron Chef als een vrolijke, charismatische en getalenteerde man. Maar de waarheid is dat Alton in het begin van zijn leven een vreselijke tragedie meemaakte. Hoewel fans misschien in het ongewisse zijn over wat er met hem is gebeurd, lijdt het geen twijfel dat Alton dit trauma voor altijd met zich mee zal dragen. Dit is wat er gebeurde…

Alton verloor zijn vader toen hij nog een jongen was

De tragedie die Alton Brown meemaakte toen hij nog maar 10 jaar oud was, heeft ongetwijfeld gevormd tot wie hij vandaag is geworden. Volgens een interview in The Wall Street Journal geloofde Alton het langst dat zijn vader was vermoord. Hij en zijn moeder hadden het nieuws van zijn vroegtijdig overlijden niet verwacht, laat staan de omstandigheden. Volgens de autoriteiten werd hij in zijn kantoor gevonden met een zak over zijn hoofd. Alton, die toen nog maar tien was, geloofde echt dat iemand het leven van zijn vader had beëindigd, ook al hadden de autoriteiten vastgesteld dat zijn vader zich daadwerkelijk van het leven had beroofd.

Om te overleven nam Altons moeder de baan van haar overleden echtgenoot over als redacteur van de plaatselijke krant waarvan hij eigenaar was. Maar haar zorg was niet alleen geld verdienen.

"[Mijn moeder] kwam uit een tijd dat vrouwen er niet veel toe deden als ze niet getrouwd waren. Ze verspilde niet veel tijd voordat ze hertrouwde", zei Alton in zijn interview met The Wall Street Journal.

Helaas kon Altons moeder de liefde die ze met zijn vader had niet helemaal vinden en is ze uiteindelijk nog vier keer hertrouwd. Dit betekende ook dat Alton een stel stiefbroers en -zussen kreeg, of hij het nu leuk vond of niet.

De strijd om een plek te vinden waar hij zichzelf kan vinden

Alton had het al moeilijk om op school te passen omdat hij op jonge leeftijd naar het buitenland verhuisde. Hij werd geboren in North Hollywood, maar werd gedwongen naar Georgia te verhuizen omdat zijn beide ouders daar vandaan kwamen. Het is ook waar zijn vader, Alton Sr., zijn krant kon kopen. Maar het feit dat Alton uit een grote, hoogopgeleide stad kwam, was niet indrukwekkend voor zijn klasgenoten. Sterker nog, ze sloegen hem constant om waar hij vandaan kwam en omdat hij niet klonk of handelde zoals zij. Alton verwijt zichzelf ook dat hij geen manier kon vinden om zijn mond te houden.

"Ik was 7 en Georgia kwam als een schok. Sommige kinderen droegen geen schoenen naar school en ik werd vaak in elkaar geslagen omdat ik mijn mond niet kon houden."

Na de dood van zijn vader en zijn moeder meerdere keren hertrouwd, werd Alton opgezadeld met ervaringen waardoor hij nog meer opviel. Een van de weinige dingen die hem erdoor hielpen was de saxofoon die zijn vader hem kocht voordat hij stierf.

Toen Alton naar de middelbare school ging, kreeg hij met nog meer ontberingen te maken. Hij beschreef zijn middelbare school zelfs als een "interneringskamp". De enige plek waar hij troost vond was in de jazzband, waar hij zijn liefde voor de saxofoon en muziek in het algemeen kon blijven ontwikkelen. Alton beweert dat hij na de middelbare school muziek als carrière wilde nastreven, maar dat zijn stiefvader destijds beweerde dat het een waardeloze onderneming was en dat er geen geld in zat. In plaats daarvan werd Alton gedwongen om bedrijfskunde te studeren. Maar toen hij de universiteit bereikte, slaagde hij erin om in het theaterprogramma te stappen en zijn dromen na te jagen om in het entertainmentveld te zijn.

Terwijl hij naar binnen ging om een bedrijfsdiploma te behalen, kwam hij uit met een theaterdiploma.

Door zijn hervonden liefde voor theater ontwikkelde hij een liefde voor film. Dit bracht hem ertoe over te stappen naar een andere school, The University of Georgie, die een meer verrijkend filmprogramma had. Hij leerde het filmvak en werd uiteindelijk aangenomen als cameraman bij R. E. M's "The One I Love" muziekvideo.

"Zonder dat zou mijn carrière niet zijn gebeurd. Of als dat wel het geval was geweest, zou het een heel andere vorm hebben aangenomen."

Ondanks de ongelooflijke ontberingen die Alton op 10-jarige leeftijd en tijdens de middelbare school doormaakte, vond hij uiteindelijk zijn stem in dat filmprogramma en begon hij liefde voor het vak te ontwikkelen. Dit was de reden dat hij zijn eigen kookprogramma begon, omdat hij elke andere kookprogramma online haatte.

Na het volgen van een culinair kunstprogramma, combineerde Alton zijn liefde voor filmmaken en een hernieuwde liefde voor eten om te creëren wat uiteindelijk Good Eats werd, de Food Network-show die hem tot een ster maakte.

Aanbevolen: