Fans kopen het 'aardige'-gedrag van Matt Damon niet, en hier is waarom

Inhoudsopgave:

Fans kopen het 'aardige'-gedrag van Matt Damon niet, en hier is waarom
Fans kopen het 'aardige'-gedrag van Matt Damon niet, en hier is waarom
Anonim

Wat maakt een sympathieke beroemdheid? Echte nederigheid is een deugd die ervoor zorgt dat mensen waarschijnlijk verliefd worden op een beroemd persoon. Het is niet altijd een garantie voor publieke genegenheid, maar het vermogen om alle attributen van roem te omzeilen, levert aanzienlijke browniepunten op bij fans.

Humor (vooral dat wat zelfspot is), liefdadigheid en natuurlijk heel goed zijn in een showbizzbaan zijn allemaal ingrediënten om een geliefde celeb te worden. Keanu Reeves, Jennifer Lawrence en Tom Hanks zijn enkele van de Hollywood-sterren die in deze categorie vallen. Robin Williams en Chadwick Boseman ook, voor hun respectievelijke tragische dood.

Matt Damon komt misschien niet meteen in je op als een van de meest geliefde sterren, maar op geen van beide is hij collectief gehaat. Dat is in ieder geval pas sinds kort, toen fans begonnen te voelen dat zijn aardige vent-act precies dat was: een act. Het had allemaal te maken met een homofobe neiging van hem, waarvan de meeste mensen niet konden geloven dat hij er anno 2021 nog steeds aan vastklampte.

Een egoïstische daad van deugdsignalering

De hele opschudding over Damons gedrag begon met een interview dat hij in augustus van dit jaar deed, als onderdeel van een promotietour voor zijn film Stillwater. In de exclusieve film onthulde de acteur een beetje informatie die als een schok kwam voor veel mensen die hem als gevoelig en vooruitstrevend beschouwden: hij was pas onlangs gestopt met het gebruik van de hatelijke f-smet om naar homomannen te verwijzen.

Een poster voor de film van Matt Damon, 'Stillwater&39
Een poster voor de film van Matt Damon, 'Stillwater&39

Tijdens zijn gedeeltelijke verdediging kwam hij tenminste vrij over de ondeugd in plaats van op heterdaad betrapt te worden. Maar de omstandigheden rond zijn moment van verlichting waren nog meer verbijsterend voor zijn fans. Het is precies dit waardoor mensen over het algemeen het gevoel kregen dat zijn bekentenis minder was dat hij een oprecht aardig persoon was die leerde dat hij ongelijk had gehad, maar meer een egoïstische daad van deugdzaamheid.

Damon vertelde hoe hij de smet uitte terwijl hij met zijn gezin aan tafel zat. Ongelooflijk, het zou normaal zijn verlopen als een van zijn drie dochters hem er niet op had geroepen, en zelfs uit protest van tafel was gestormd.

Ongelooflijke verdedigingslinie

Om de zaak nog ingewikkelder te maken, legde Damon uit hoe hij zichzelf probeerde te rechtvaardigen. Nadat zijn dochter hem confronteerde met zijn gedrag, verwees de acteur naar zijn film Stuck On You uit 2003. In de film portretteerde hij Bob Tenor, de ene helft van twee Siamese tweelingen. Hoewel Bob introvert is, is zijn broer W alt heel extravert en wil hij naar Hollywood verhuizen om een acteercarrière na te streven.

Matt Damon en Greg Kinnear in de film 'Stuck on You' uit 2003
Matt Damon en Greg Kinnear in de film 'Stuck on You' uit 2003

In één scène maakt W alt een nummerkeuze op een jukebox waar Bob het niet mee eens is. Om zijn ongenoegen te uiten, noemt hij zijn broer: "Jij flikker!" Volgens Damon, als Bob het kon zeggen, kon hij het ook. "Ik maakte maanden geleden een grap en kreeg een verhandeling van mijn dochter. Ze verliet de tafel", vertelde hij Rebecca Alter van de Sunday Times. "Ik zei: 'Kom op, dat is een grap! Ik zeg het in de film Stuck on You!'"

Het was een ongelooflijke verdedigingslinie, wat erop zou wijzen dat hij ofwel niet erg slim is, of dat hij opzettelijk onwetend was. Als een Harvard-opgeleide, Academy Award-winnende schrijver en acteur met een nettowaarde van bijna $ 200 miljoen, was het gemakkelijk om genoegen te nemen met de laatste optie boven de eerste.

Erken zijn fout

Pas na de 'verhandeling' van zijn dochter erkende Damon blijkbaar zijn fout en stemde ermee in om eindelijk 'de f-smet terug te trekken'. "Ze ging naar haar kamer en schreef een zeer lange en mooie verhandeling over hoe dat woord gevaarlijk is", vervolgde hij in het Sunday Times-interview."Ik zei: 'Ik stop met de f-smet.' Ik begreep het." Het verhaal bracht scherp in beeld hoe nonchalant homofobie nog steeds wordt behandeld, zelfs onder de Hollywood-elite, zelfs in deze tijd.

twitter.com/cmclymer/status/1421915730090598416

"Ik denk dat veel publieke figuren niet beseffen hoe laag de lat ligt, en hoe weinig ze te zeggen of te doen hebben om de LGBTQ-gemeenschap te steunen om onze dankbaarheid en bewondering terug te krijgen," een gefrustreerde fan schreef op Reddit. "Het is altijd klote als iemand waarvan je dacht dat hij het doel bereikt heeft, het belazert. Dit is een ongelukkige situatie die me, althans op dit moment, doet afvragen hoe graag ik hem en zijn werk echt wil zien."

Het verhaal van Damon's uitwisseling met zijn dochter is niet meer zo populair als voorheen. Toch zal er veel meer van de acteur nodig zijn om fans te overtuigen van oprecht berouw van zijn kant.

Aanbevolen: