Wie was Ashley Park voordat hij Mindy speelde in 'Emily In Paris'?

Inhoudsopgave:

Wie was Ashley Park voordat hij Mindy speelde in 'Emily In Paris'?
Wie was Ashley Park voordat hij Mindy speelde in 'Emily In Paris'?
Anonim

De wereld van Emily in Parijs draait misschien vooral om Lily Collins (ze speelt tenslotte het titulaire personage). Van tijd tot tijd steelt Ashley Park echter onmiskenbaar de schijnwerpers op deze Netflix-show.

In de serie speelt Park Mindy, de eerste persoon die oprecht vrienden wil zijn met Emily in het verhaal. Naarmate de show vorderde, werden de twee de beste vrienden. En terwijl Mindy Emily helpt zich aan te passen aan het leven in Parijs, moedigt ze Mindy aan om een zangcarrière na te streven.

Naarmate de show vorderde, kregen fans zelfs meer van Mindy te zien. Wat nog belangrijker is, ze zagen haar ook vaker optreden, waaronder die keer dat ze een cover van het populaire BTS-nummer Dynamite opvoerde.

Met haar acteertalent en zangtalent, vragen mensen zich af wat Parks blootstelling aan het bedrijf was voordat ze in de show werd gecast. En het blijkt dat de actrice verre van een rookie is.

Voordat hij enig werk op het scherm deed, was Ashley Park een Broadway-ster

Lang voordat ze haar talenten naar het scherm bracht, was Park een constante performer op het podium. In feite maakte ze haar Broadway-debuut in 2014 toen ze als understudy diende voor de productie van Mamma Mia.

Kort daarna voegde Park zich ook bij de cast van The King and I en Sunday in the Park with George, waar ze werd gecast om vier verschillende rollen te spelen.

En hoewel ze nog niet de meest ervaren theateractrice was, kwam Parks talent zeker naar voren, zozeer zelfs dat ze uiteindelijk werd gecast als Gretchen Wieners in Tina Fey's Broadway-bewerking van Mean Girls. En het blijkt dat Park de rol kreeg nadat hij minder dan 10 minuten voor Fey had gestaan.

“Dus ik [vloog naar New York en] ging die ochtend naar binnen, het was net een zeven minuten durende auditie. Ik zong het lied, ik deed enkele van de scènes, ik sprak een beetje met ze, en toen ging ik weg, "vertelde Park aan The Interval.

"En een paar uur later kreeg ik het telefoontje van mijn agent dat ik het had gekregen, en ik was zo verrast dat het niet eens tot me doordrong." De actrice verdiende later een Tony-nominatie voor haar optreden.

Ashley Park speelde ook in een paar shows voor 'Emily In Paris'

Zelfs voordat ze een rol boekte in Emily in Parijs, was Park de afgelopen jaren al bezig met wat televisiewerk. Eerst voegde ze zich bij de cast van de komedie Nightcap. Park werkte aan de show en deed ook Sunday in the Park met George met Jake Gyllenhaal op Broadway.

Zoals verwacht was het lastig om met beide projecten te jongleren, maar de actrice zou niet anders willen. "Met Broadway zijn het acht shows per week, dus het vergt veel van je om dubbel werk te doen. Ik had het geluk om beide banen tegelijkertijd te kunnen doen", vertelde Park aan M Live.

"Het tv-programma was echter van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, van maandag tot en met vrijdag, dus ik had niet echt een vrije dag."

Slechts een paar jaar later werd Park ook gecast in de Netflix-serie Tales of the City met Laura Linney, Olympia Dukakis en Elliot Page.

Het is in wezen een reboot gebaseerd op de Tales of the City die in 1994 werd uitgebracht, waarin Linney en Dukakis hun rol als respectievelijk Mary Ann Singleton en Anna Madrigal hernemen.

“Het is gewoon een magische groep mensen. Het speelt zich twintig jaar later af. Er woont een hele reeks nieuwe personages in Barbary Lane', vertelde Park aan Broadway.com. "Ik zal de eerste tafel die ervan is gelezen niet vergeten."

Zelfs tijdens het werken aan 'Emily In Paris' Ashley Park Gamely herenigd met Tina Fey

Park is de laatste tijd misschien behoorlijk druk geweest met Emily in Parijs, maar dat betekent niet dat ze niet openstaat voor andere projecten. Zeker niet als het om Fey gaat. Deze keer is het voor de Emmy-genomineerde serie Girls5eva.

"Het feit dat ik in een meidengroep uit de jaren 90 terechtkwam, wie had daar niet van gedroomd?" Park vertelde de Britse Vogue over de show. "Ik was gewoon heel blij om terug te zijn in de Tina Fey-wereld en om iets te doen dat, nogmaals, bedoeld was om mensen vreugde en humor te brengen terwijl we allemaal nog steeds te midden van de pandemie zijn."

Onlangs werd aangekondigd dat Netflix Emily in Parijs voor nog eens twee seizoenen heeft verlengd, dus fans zullen Park zeker meer zien als Mindy. Zoals verwacht heeft de actrice echter ook andere projecten in het verschiet.

Om te beginnen speelt Park de hoofdrol in een komedie geregisseerd door Crazy Rich Asians-schrijver Adele Lim en geproduceerd door Seth Rogen. Deze film, die momenteel geen titel heeft, vertegenwoordigt ook een belangrijke mijlpaal voor de actrice.

"Het is een heel harde komedie met veel hart, maar het was de eerste keer dat ik de nummer één was op een oproeplijst", onthulde ze. "Zelfs op Broadway ben ik niet 'de hoofdrol' geweest."

Aanbevolen: