Wie was Sam Heughan voordat hij Jamie Fraser speelde op 'Outlander'?

Inhoudsopgave:

Wie was Sam Heughan voordat hij Jamie Fraser speelde op 'Outlander'?
Wie was Sam Heughan voordat hij Jamie Fraser speelde op 'Outlander'?
Anonim

Jamie Fraser spelen in het populaire fantasy-tv-drama Outlander heeft van Sam Heughan een begrip gemaakt.

De voorheen onbekende Schotse acteur is in verschillende andere projecten gecast sinds hij de hoofdrol kreeg. Sommige fans hebben zelfs besloten dat hij de volgende James Bond moet worden!

Ondanks zijn wereldwijde faam, zijn er enkele delen van Sam Heughans leven die hij nog steeds privé houdt. Fans kennen niet veel details van zijn mysterieuze liefdesleven, dat hij meestal geheim houdt. En sommige fans tasten nog in het duister over het leven van Heughan voordat hij zijn commerciële doorbraak op Outlander belandde.

Voordat hij Jamie Fraser speelde, leidde Sam Heughan een interessant leven terwijl hij probeerde het te maken als acteur.

Dit is wat hij van plan was voordat hij de beroemde rol kreeg, en in welke grote tv-show hij in plaats daarvan had kunnen eindigen.

‘Outlander’ zet Sam in de schijnwerpers

Gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon, is Outlander een tv-serie die voor het eerst werd uitgezonden in 2014.

De show volgt het verhaal van Claire, een Engelse verpleegster die tijdens de Tweede Wereldoorlog leeft, die per ongeluk terug in de tijd reist naar het 17e-eeuwse Schotland. Terwijl ze daar is, wordt ze verliefd op Jamie Fraser, wat de loop van hun beider toekomst verandert.

Claire wordt gespeeld door de Ierse actrice Caitriona Balfe, terwijl Jamie wordt gespeeld door Sam Heughan, een Schotse acteur. In de serie spelen ook Duncan Lacroix, Sophie Skelton en Graham McTavish.

De rol van Jamie Fraser

Jamie Fraser is een Highland-krijger die een belangrijke rol speelde in de beroemde Slag om Culloden. Zijn karakter ondergaat in de loop van de show vele transformaties, waarbij hij verschillende tegenslagen moet doorstaan die hem uiteindelijk een sterker persoon maken.

Jamie's relatie met Claire is het middelpunt van de show en de twee krijgen uiteindelijk samen een kind: Briana, die in de toekomst wordt opgevoed nadat Claire teruggaat naar haar eigen tijd nadat ze zwanger was geworden.

Hoe was het leven van Sam Heughan vroeger?

Sam Heughan, geboren in 1980 in het Schotse graafschap Dumfries en Galloway, is vernoemd naar het Lord of the Rings-personage met dezelfde naam.

Zijn ouders maakten deel uit van de in Londen gevestigde gemeenschap die bekend staat als Gandalf's Garden, geïnspireerd door J. R. R. Tolkien, waardoor ze hun zonen vernoemen naar personages uit de beroemde fantasieserie.

Toen Sam vijf was, verhuisde hij met zijn gezin naar New Galloway. Iets wat fans misschien niet over hem weten, is dat hij daar op het terrein van Kenmure Castle woonde, in de verbouwde stallen.

Sam Heughan was 34 jaar oud toen hij op Outlander werd gecast. Voordat hij zijn commerciële doorbraak bereikte, was de acteur zeer actief in de theaterscene in zijn geboorteland Schotland.

Hij verscheen regelmatig in liefdesproducties tussen 2001 en 2012 en studeerde in 2003 af aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama.

Sam Heughan's andere acteerprojecten

Heughan verscheen ook in andere film- en tv-rollen voordat hij de rol van Jamie Fraser belandde. In 2005 heeft hij een terugkerende rol in de serie River City als Andrew Murray.

Hij speelde ook de rol van Ashton, Prince of Castlebury in de tv-film A Princess for Christmas, die in 2010 werd uitgebracht.

Hij portretteerde ook de jonge Alexander de Grote in de video met dezelfde naam uit 2010.

Sam Heughan was bijna gecast voor 'Game Of Thrones'

Het lijkt erop dat Sam Heughan altijd voorbestemd was om zijn grote doorbraak te bereiken in een op de geschiedenis geïnspireerde fantasieserie. Voordat hij werd gecast als Jamie Fraser op Outlander, deed de Schotse acteur verschillende keren auditie voor verschillende rollen in Game of Thrones.

"Ik heb zeven keer auditie gedaan voor Game of Thrones!" Heughan onthuld (via Cinemablend)."Vele keren. Ik deed auditie voor Renly, Loras, enkele leden van de Nachtwacht. En ik kwam altijd zo dichtbij! Ik zou zeggen: 'Jongens, geef me gewoon een zwaard!' Iedereen ging voor die onderdelen.”

Uiteindelijk werd Heughan nooit gecast voor Game of Thrones, ondanks dat hij er dichtbij kwam. Gezien het succes dat hij op Outlander heeft ervaren, is het waarschijnlijk maar goed ook!

Hoe Sam Heughan het vindt om afgewezen te worden

Afwijzing maakt deel uit van het proces dat elke acteur moet doorlopen. Hoewel het moeilijk kan zijn om constant afgewezen te worden bij het nastreven van een droom, heeft Heughan onthuld dat hij op zijn minst talloze keren auditie heeft gedaan, hem ervaring heeft opgeleverd.

“Je bent in voor zoveel dingen, en door die audities en het testen op andere shows, had ik meer ervaring, meer ervaring met het proces”, legde de acteur uit (via Metro).

Hij legde verder uit dat hij, toen hij auditie deed voor Outlander, een connectie met het personage voelde en het gevoel had dat de dingen deze keer anders zouden zijn:

“En misschien had ik meer zelfvertrouwen. En ik weet het niet, iets aan deze voelde gewoon goed.”

Aanbevolen: