Wie was Jedidiah Goodacre voordat hij Dorian Gray speelde op 'Chilling Adventures Of Sabrina

Inhoudsopgave:

Wie was Jedidiah Goodacre voordat hij Dorian Gray speelde op 'Chilling Adventures Of Sabrina
Wie was Jedidiah Goodacre voordat hij Dorian Gray speelde op 'Chilling Adventures Of Sabrina
Anonim

Helaas is Chilling Adventures of Sabrina nu geannuleerd door Netflix De show, die vier seizoenen loopt, verrukte degenen die op zoek waren naar iets donkerder dan het gebruikelijke tienertarief dat rommelt vandaag op het scherm. Het was ook een grote hit bij critici, van wie velen verbaasd waren over hoe anders het was dan de show die het voortbracht. Sabrina The Teenage Witch, de familieshow met Melissa Joan Hart in de hoofdrol, was veel luchtiger en komischer dan Netflix' reboot van 2018.

Jedidiah Goodacre voegde zich bij de cast van Chilling Adventures of Sabrina in het tweede seizoen van de show. Hij speelde Dorian Gray, een mysterieus jeugdig personage, oorspronkelijk bedacht door Oscar Wilde in 1890, en die eerder was gespeeld door Stuart Townsend in de rampzalige film uit 2003, The League of Extraordinary Gentlemen.

De rol van de schijnbaar tijdloze Dorian Gray was niet Jedidiah's eerste grote rol. De knappe Canadese acteur was al bekend bij het publiek voordat hij zijn debuut maakte in de Netflix-show. Laten we eens terugkijken op zijn carrière om erachter te komen waar het allemaal begon voor deze rijzende jonge ster.

De carrière van Jedidah Goodacre

Jedidiah Goodacre werd geboren op 11 januari 1989 in Petrolia, Canada. Hij groeide op in een klein stadje met minder dan 5.000 inwoners en had misschien een relatief bescheiden begin, maar het was al op jonge leeftijd duidelijk dat hij een ster in wording was.

In een interview met Candid beschreef Jedidiah hoe zijn carrière als artiest begon. Hij zei:

En het was naar de toneelschool waar hij vervolgens naartoe ging, want in 2012 ging hij naar de Vancouver Film School for Acting for Film and Television. Dit maakte de weg vrij voor de carrière die Jedidiah als acteur heeft gehad, te beginnen met de televisiefilm Restless Virgins in 2013. Al snel volgden meer rollen, waaronder de Christian Slater-film Way Of The Wicked in 2014 en een bijrol in CW's The 100 in 2015.

Met zijn carrière in de lift, kreeg Jedidiah vervolgens een rol in zijn eerste grote film, Tomorrowland uit 2015, hoewel zijn rol als 'Jetpack Buddy' een heel kleine was. Toch leidde zijn rol in deze Disney-film wel tot een ander project met de tv-tak van de beroemde studio, want hij speelde toen als Chad Charming, de zoon van Assepoester in de televisiefilm Descendants. Dit was de rol die de wereld liet zien wat hij echt kon als acteur, en het was het keerpunt voor de carrière die volgde.

Jedidiah bleef zijn stempel drukken op televisie, met kleine rollen in series als Some Assembly Required en Supernatural. Een vervolg op Descendants gaf hem de kans om terug te keren als Chad Charming, maar hij speelde ook in meer spraakmakende films, waaronder Monster Trucks en de Wesley Snipes-thriller voor buitenaardse ontvoeringen, The Recall.

Zijn profiel bleef stijgen dankzij de driedubbele klap van fantasy-horrorshows The Originals, de spin-offserie Legacies en Netflix' weerwolfdrama The Order.

Vanaf daar speelde Jedidiah zijn grootste rol tot nu toe, die van Dorian Gray in Chilling Adventures of Sabrina. Hoewel de show misschien is geannuleerd, is hij doorgegaan met het vinden van werk als acteur.

Leven na Dorian Gray

Ondanks dat het tijdloos is, is het personage van Dorian Gray nu dood en verdwenen dankzij de annulering van Chilling Adventures of Sabrina. Het leven als acteur is echter nog niet voorbij voor Jedidiah.

Hij zal hierna te zien zijn in de film Finding You die (op het moment van schrijven) nu in de bioscoop zou moeten draaien.

Jedediah Goodacre bij het vinden van jou
Jedediah Goodacre bij het vinden van jou

De acteur speelt een hartverscheurende filmster die verliefd wordt op een jonge aspirant-muzikant tijdens het filmen van zijn nieuwste film in Ierland. De opkomende jonge actrice Rose Reid schittert als de vrouw op wie hij verliefd wordt en acteerlegende Vanessa Redgrave speelt ook een hoofdrol.

Finding You heeft momenteel een rating van 64% op Rotten Tomatoes, dus het is misschien de moeite waard om fans van emotionele romcoms op te zoeken.

Vanaf hier, wie weet waar de carrière van Jedidiah naar toe gaat. Maar met een hoofdrol in een grote nieuwe film is het duidelijk dat er goede dingen in het verschiet liggen voor deze getalenteerde jonge acteur.

Aanbevolen: