Voordat hij The Joker speelde, speelde Joaquin Phoenix nog een DC-schurk

Inhoudsopgave:

Voordat hij The Joker speelde, speelde Joaquin Phoenix nog een DC-schurk
Voordat hij The Joker speelde, speelde Joaquin Phoenix nog een DC-schurk
Anonim

Marvel en DC zijn de grote jongens als het gaat om superheldenfilms, en de kans krijgen om met beide studio's samen te werken, is iets dat maar weinig artiesten zouden doorgeven. Beide franchises hebben het goed gedaan met hun castingbeslissingen, maar er zijn momenten geweest waarop hun eerste keuze afwijst bij het nemen van een rol.

Joaquin Phoenix is een enorm getalenteerde artiest die zowel door Marvel als DC het hof is gemaakt. Voor Marvel was Phoenix in de race om Doctor Strange te spelen, terwijl DC hem opdroeg om de Joker te spelen, waarvoor hij uiteindelijk een Oscar won. Voorafgaand aan de Joker gaf Phoenix echter een kans voorbij om een andere DC-schurk te spelen.

Dus, welke DC-schurk gaf Phoenix door met spelen? Laten we eens nader kijken en zien.

Joaquin Phoenix heeft een opmerkelijke carrière gehad

Joaquin Phoenix Her
Joaquin Phoenix Her

Als je kijkt naar het oeuvre dat Joaquin Phoenix heeft samengesteld tijdens zijn tijd in Hollywood, is het vrij duidelijk dat hij een voorliefde heeft voor het kiezen van uitzonderlijke projecten. Nee, hij slaat niet altijd een homerun op het grote scherm, maar Phoenix heeft in een aantal fantastische films gespeeld die de tand des tijds hebben doorstaan.

In de jaren 80 kreeg de jonge Phoenix zijn start in het bedrijf en zou hij jarenlang zijn vaardigheden aanscherpen in verschillende projecten. Hij had een lange pauze van acteren in de jaren 90, maar naarmate het decennium vorderde, zou hij terugkeren en uiteindelijk groot succes boeken met 8 mm. In 2000 werd Gladiator een groot succes en Phoenix werd plotseling genomineerd voor zijn eerste Oscar.

Vanaf dat moment zouden films als Signs, Brother Bear en The Village volgen, wat aantoont dat de ster er nog lang zou zijn. Na het succes van Hotel Rwanda werd Phoenix na zijn optreden als Johnny Cash in Walk the Line opnieuw genomineerd voor een Oscar. Ondanks dat de acteur na Walk the Line ongelijk was, vond hij nog steeds groot succes in films als The Master, wat hem opnieuw een Oscar-nominatie opleverde, en Her.

In 2019 zou Phoenix deelnemen aan een DC-film die een enorm succes werd en hem terug in de mainstream bracht.

Hij won een Oscar voor 'Joker'

Joaquin Phoenix Jokaer
Joaquin Phoenix Jokaer

Joker zou een uniek aanbod van DC worden, omdat het een film was die los stond van zijn filmische universum en die een diepe duik nam in een schurk in plaats van een held. Sommigen zeggen dat Infinity War een Thanos-film is en geen Avengers-film, maar de film is nog steeds vernoemd naar de superheldengroep. Joker daarentegen ging helemaal over de Clown Prince of Crime.

Er was een hoop hype en enige controverse rond de film voorafgaand aan de release, maar één ding was zeker: iedereen zou hem op het grote scherm zien. De film was in staat om meer dan $ 1 miljard te genereren aan de kassa, waardoor het een enorm succes werd dat hielp om het personage opnieuw vorm te geven. Dit kwam op de hielen van Jared Leto's kijk op schurk, die destijds veel werd verguisd.

Voor zijn optreden in Joker won Joaquin Phoenix de Academy Award voor beste acteur. Dit was de tweede keer dat een acteur een Oscar won voor het spelen van de Joker, aangezien Heath Ledger postuum een Oscar mee naar huis nam voor zijn optreden in The Dark Knight. Het was een enorm moment voor zowel Phoenix als DC, en het begint erop te lijken dat er een vervolg komt.

Hoe geweldig het ook was om Phoenix een iconisch optreden te zien geven, mensen vroegen zich af of er nog een DC-held was die hij in de race had om te spelen.

Hij ging door met het spelen van Lex Luthor

Jesse Eisenberg DCEU
Jesse Eisenberg DCEU

Voorafgaand aan de landing van de Joker, was Joaquin Phoenix in de race om Lex Luthor te spelen in de DCEU. Niet alleen Phoenix was in de race om de schurk te spelen, maar Adam Driver ook. Interessant genoeg speelden beide mannen grote schurken op het grote scherm, alleen niet degene die gewoonlijk met Superman in de knoop raakt.

Volgens The Hollywood Reporter had Adam Driver een planningsconflict en koos Phoenix ervoor om de rol door te geven. Uiteindelijk kreeg Jesse Eisenberg de rol van Lex Luthor in de DCEU, hoewel de castingbeslissing zeker verdeeldheid zaaide in het fandom. Driver speelde natuurlijk Kylo Ren in Star Wars, terwijl Phoenix een Oscar won voor het spelen van de Joker.

Joaquin Phoenix had een geweldige Lex Luthor kunnen zijn, maar de hoofdrol in Joker deed wonderen voor de sterartiest.

Aanbevolen: