Deze beroemde komieken schitterden in rapvideo's

Inhoudsopgave:

Deze beroemde komieken schitterden in rapvideo's
Deze beroemde komieken schitterden in rapvideo's
Anonim

Rap en comedy hebben veel gemeen als je erover nadenkt. Ze vereisen allebei publiekswerk en soms worden ze solo of als duetten gedaan. Wat is eigenlijk het verschil tussen een MC en een stand-upcomic, behalve dat de ene rijmt en de andere niet? Ook hebben verschillende rappers, van Eminem tot Ice Cube, komische sketchtracks als intermezzo's aan hun albums toegevoegd. De relatie tussen comedy en rap is nauwer verwant dan men zou denken.

Sommige rappers hebben zelfs hun best gedaan om stand-up te maken, zoals het virale moment waarop TI dat deed. Vaker vind je comedians die hun talenten uitlenen aan rappers, soms op hun albums en soms in hun muziekvideo's. Dit zijn enkele van de gedenkwaardige momenten waarop we een komiek in een rapvideo zagen. Sommige zijn nogal verrassend, en sommige zijn zelfs een beetje hartverwarmend.

6 Chris Tucker In 'California Love'

Tuckers personage in de Rush Hour-films is een beruchte muzieksnob, vooral als het gaat om pop, funk en hiphop. "Raak nooit de radio van een zwarte man aan!" Is een van zijn beroemde regels, net als de scène in Rush Hour 2 waar hij Michael Jackson's "Don't Stop 'Til You Get Enough" karaoke zingt voor een stel Chinese gangsters. Ook speelde hij een excentrieke popster in de sciencefictionklassieker The Fifth Element. Toepasselijk was Tucker ook te zien in de muziekvideo voor Tupac Shakur's klassieke feestlied "California Love".

5 Bob Saget In 'Bakken'

De overleden komiek die beroemd werd als de brandschone Danny Tanner was een heel andere man buiten de camera dan zijn personage. De stand-upcomedy van Saget is hardcore, ordinair en vol scheldwoorden. Saget was ook een behoorlijk goede zanger en bereikte zelfs The Masked Singer voordat hij eind 2021 stierf.

Als eerbetoon aan Bojack Horseman zien we Saget dansen aan het begin van een Desiigner-video. Het is een leuk horloge, maar ook een soort tranentrekker als je je de plotselinge en onverwachte dood van de strip herinnert.

4 Martin Lawrence In 'Play No Games'

Martin Lawrence's sitcom Martin uit de jaren 90 was enorm populair, vooral bij hiphopfans en artiesten. Dus toen hiphopartiesten Big Sean, Chris Brown en Ty Dollar $ign besloten om Martin eer te bewijzen in hun videoclip voor hun hit 'Play No Games', zorgden ze ervoor dat de originele ster meedeed aan de shoot. Lawrence brengt het karakter van zijn show terug voor deze 3 minuten en 37 seconden lange video. Martin werd gedurende 5 seizoenen uitgezonden van 1992 tot 1997.

3 Donald Glover in al zijn video's

Het lijkt misschien vals spelen, maar het zou nalatig zijn om een lijst te maken van komieken in rapvideo's zonder iemand te erkennen die zowel een succesvolle rapper als een succesvolle komiek is. Hoewel hij sindsdien de naam heeft opgegeven, nam Donald Glover verschillende nummers op als Childish Gambino, een MC met een stijl die lijkt op de "acid rap" van Chance the Rapper, met wie Gambino regelmatig opnam. Hoewel hij de naam Childish Gambino heeft laten vallen, neemt Glover nog steeds zowel standup- als hiphopmuziek op. Zijn video's en zijn teksten zijn vaak net zo hilarisch als zijn komedie. Ze kunnen ook een serieuze toon aannemen, zoals zijn zeer politieke video 'This Is America'.

2 Jamie Foxx In 'Gold Digger'

Hoewel Kanye West sindsdien uit de publieke gunst is geraakt dankzij zijn intimidatie van ex-vrouw Kim Kardashian, won hij in 2006 de harten van rapfans met zijn nummer 1 nummer "Gold Digger". Wat het nummer echter maakte, waren niet alleen de teksten van Ye, noch waren het de zwoele vrouwen in de muziekvideo, het was komiek en Oscar-winnaar Jamie Foxx die de haak van het nummer droeg, wat een herziene versie was van de tekst van Ray Charles's klassieke nummer "I Got Een vrouw." Foxx was een perfecte keuze voor die hook, want het was zijn vertolking van Ray Charles in de film Ray die hem zijn Academy Award opleverde in hetzelfde jaar dat het nummer opblies in de top 40-hitlijsten en op websites zoals Myspace. Bekijk de "Gold Digger"-video en je maakt kennis met de hook van het nummer door Jamie Foxx in een wit pak.

1 John Witherspoon In 'Ain't Nobody'

John Witherspoon was een favoriet van hiphopartiesten en deed jarenlang aan stand-upcomedy. Hij werd vooral populair nadat hij samen met Ice Cube een bijrol had in de Friday-films. Witherspoon speelde ook als Gramps in The Boondocks, een andere show waarbij hiphopartiesten en zwarte komieken sterk betrokken zijn. Dankzij Friday verscheen Witherspoon in een lange lijst van klassieke hiphopvideo's, waaronder Jay-Z's "I Just Wanna Love You", Hitman Sammy Sam's "Step Daddy", en het meest beroemd in LL Cool J's "Ain't Nobody.” John Witherspoon stierf in 2019.

Aanbevolen: