Deze beroemde kindersterren schitterden bijna in 'The Parent Trap' in plaats van Lindsay Lohan

Inhoudsopgave:

Deze beroemde kindersterren schitterden bijna in 'The Parent Trap' in plaats van Lindsay Lohan
Deze beroemde kindersterren schitterden bijna in 'The Parent Trap' in plaats van Lindsay Lohan
Anonim

Lindsay Lohan zit sinds 1992 in de showbusiness. De in New York City geboren actrice kreeg haar start in de industrie met niet-gecrediteerde rollen in Late Night with David Letterman en Sesame Street.

Maar het duurde tot 1998 voordat ze een begrip werd nadat ze de dubbele hoofdrollen van Hallie Parker en Annie James in de remake van The Parent Trap had gekregen.

Lohan maakte indruk op zowel critici als het publiek met haar acteerprestaties toen ze de roodharige tweeling tot leven bracht en in de daaropvolgende jaren snel hoofdrollen vond in verschillende andere projecten.

Maar het zou voor Lohan anders zijn geweest als ze niet de rol van de tweeling in de Nancy Meyers-film had gewonnen. En aangezien de castingdirectors meer dan 1.500 andere hoopvolle mensen zagen, had iemand anders heel goed gecast kunnen worden.

Hier zijn de andere beroemde kindsterren die bijna in The Parent Trap speelden in plaats van Lindsay Lohan.

Lindsay Lohan als Hallie Parker en Annie James

In de remake uit 1998 van de klassieke film The Parent Trap, die oorspronkelijk werd uitgebracht in 1961 en met Hayley Mills in de hoofdrol, speelt Lindsay Lohan de dubbele rol van Hallie Parker en Annie James.

De twee tweelingen werden als baby's gescheiden toen hun ouders uit elkaar gingen, waarbij Hallie in Napa woonde met haar vader Nick en Annie in Londen woonde met haar moeder Elizabeth.

Als Nick en Elizabeth 12 jaar later onbewust hun dochters naar hetzelfde zomerkamp sturen, komen de meisjes erachter dat ze een tweeling zijn en wisselen ze van plaats voordat ze plannen maken om hun ouders weer bij elkaar te krijgen.

Door Hallie en Annie te spelen, werd Lindsay Lohan internationaal beroemd en maakte ze de weg vrij voor vele andere succesvolle rollen die ze in haar tienerjaren op zich nam. In de komende jaren zou Lohan de hoofdrol spelen in Freaky Friday uit 2003 en de iconische film Mean Girls uit 2004.

Mara Wilson had de hoofdrol kunnen spelen in 'The Parent Trap'

Critici zijn het er over het algemeen over eens dat Lindsay Lohan geweldig werk heeft geleverd door beide tweelingen in The Parent Trap te portretteren. Maar er waren destijds ook andere kindsterren die in aanmerking kwamen voor de rollen.

Een daarvan was Mara Wilson, die eerder speelde in grote films zoals Matilda in 1996 en Mrs. Doubtfire in 1993.

Na Wilsons auditie vonden de castingdirectors echter dat ze iets te jong was voor de rollen van Hallie en Annie. Wilson, geboren in 1987, is een jaar jonger dan Lohan.

Jena Malone kreeg de rollen van Hallie en Annie aangeboden

Volgens Cheat Sheet deden meer dan 1.500 jonge acteurs auditie voor The Parent Trap, en een kindsterretje waar de castingdirectors dol op waren, was Jena Malone.

De jonge actrice was destijds verschenen in Michael Jackson's Childhood-muziekvideo en in een aflevering van Chicago Hope, naast andere projecten.

Deze keer was het Malone die terughoudend was om de rol te accepteren. "Ik heb Parent Trap drie keer afgewezen", zei ze in een interview met AV Club in 2014.

In hetzelfde jaar speelde Malone als Anna Harrison in Stepmom, de dochter van Jackie, het personage van Susan Sarandon. Ze heeft een succesvolle carrière in de showbusiness opgebouwd en speelde als Johanna Mason in de filmserie The Hunger Games.

Onlangs verscheen Malone als de schurk Elizabeth in de thriller Antebellum uit 2020.

Scarlett Johansson verloor van Lindsay Lohan

Een andere jonge hoopvolle die auditie deed voor de rollen van Hallie en Annie was Scarlett Johansson.

In tegenstelling tot Malone was Johansson vastbesloten om de rol in The Parent Trap te krijgen, en toen ze dat niet deed, eiste dat een emotionele tol van haar.

"Als het op The Parent Trap aankwam, begon ik bitter te worden", vertelde de actrice in 2017 aan Metro UK. "Het was moeilijk voor mij."

Anne Hathaway deed ook auditie met Nancy Meyers

Nova FM meldt dat Anne Hathaway ook auditie deed voor de rollen van Hallie en Annie voor regisseur Nancy Meyers. Anne Hathaway was destijds een onbekende kinderactrice en Nancy Meyers heeft sindsdien onthuld dat ze zich Hathaway's auditie niet kan herinneren.

Interessant is dat Hathaway in 2006 ook auditie deed voor de romantische feestfilm The Holiday van Meyers, maar werd afgewezen omdat Meyers een Brit wilde voor de rol. Uiteindelijk ging de rol naar Kate Winslet.

Hathaway kreeg haar grote doorbraak toen ze speelde als Mia Thermopolis in de coming-of-age-film uit 2001 The Princess Diaries.

Mischa Barton was de eerste actrice die auditie deed

Van de meer dan 1.500 meisjes die auditie deden voor The Parent Trap, was er minstens één ander nu beroemd gezicht. Veel fans van The Parent Trap weten niet dat Mischa Barton de allereerste kanshebber was die de casting director zag voor de rol, volgens BuzzFeed.

Destijds was de in Londen geboren actrice verschenen in een paar tv-films en tv-series, waaronder in de 1996-serie KaBlam! waar ze Betty Ann Bongo speelde.

Natuurlijk vond Barton mainstream succes toen ze de rol van Marissa Cooper won in de tv-serie The O. C. uit 2003.

Aanbevolen: