Star Trek: 10 acteurs die rollen in de iconische franchise hebben afgewezen

Inhoudsopgave:

Star Trek: 10 acteurs die rollen in de iconische franchise hebben afgewezen
Star Trek: 10 acteurs die rollen in de iconische franchise hebben afgewezen
Anonim

Als een franchise die al meer dan vijftig jaar bestaat met zeven series, dertien films en te veel spin-off materiaal om te tellen, heeft Star Trek tientallen acteurs gezien. Velen zijn inmiddels bekende namen geworden zoals William Shatner, Leonard Nimoy, Patrick Stewart en anderen. Een paar werden nooit beroemd buiten de franchise, maar deden het toch goed. Dat is exclusief de sterren in de verschillende films en hoe elke casting cruciaal is voor het succes van de franchise.

Toch toont de geschiedenis van Trek tientallen "hadden" castings kunnen zijn die dingen zouden kunnen veranderen. Sommige toekomstige sterren uit de A-lijst probeerden rollen uit en kregen ze niet, wat normaal is. Interessanter zijn de sterren die een aantal belangrijke rollen in de serie krijgen aangeboden, maar deze afwijzen. Het is verbazingwekkend om te zien hoe, zonder schema's of persoonlijke problemen, verschillende Trek-personages heel anders zouden zijn geweest. Hier zijn tien acteurs die Star Trek-rollen hebben afgewezen omdat niet iedereen stond te popelen om deel te nemen aan deze franchise.

10 Robin Williams liet bijna zijn komische karbonades zien

Robin Williams als de oorspronkelijke keuze voor de rol van Matt Frewer in Star Trek TNG
Robin Williams als de oorspronkelijke keuze voor de rol van Matt Frewer in Star Trek TNG

In "A Matter of Time" probeert de Enterprise een planeet te helpen die wordt bedreigd door een asteroïde. Ze worden gegooid door de komst van dokter Rasmussen, die beweert een historicus uit de verre toekomst te zijn. De rol is geschreven voor Robin Williams als een excentriek personage dat een groot geheim verbergt.

De megapopulaire strip aan boord krijgen zou een coup zijn geweest voor de serie. Maar tussen het filmen van Hook en zijn vrouw die een kind kreeg, werd Williams gedwongen te buigen en kreeg Matt Frewer de rol. Dit had een van de beste gastoptredens van Trek ooit kunnen zijn.

9 Martin Landau Vilt Spock was te houten

Martin Landau als de oorspronkelijke keuze voor Mr. Spock
Martin Landau als de oorspronkelijke keuze voor Mr. Spock

Hier is een van de beroemdste castings in de geschiedenis van Trek. Toen de oorspronkelijke piloot bij elkaar kwam, was Martin Landau de eerste keuze voor de rol van Spock. Landau wees het af en legde uit: "Ik kan geen houten spelen. Het is de antithese van waarom ik acteur werd."

Daardoor werd Leonard Nimoy een icoon in de rol, terwijl Landau schitterde in de hit Mission Impossible. Om te laten zien hoe vreemd het leven is, werd Landau, toen hij Mission verliet, vervangen door… Nimoy.

8 Sean Connery verkoos Indy boven Sybok

Sean Connery bood de rol van Sybok aan in Star Trek V
Sean Connery bood de rol van Sybok aan in Star Trek V

Star Trek V wordt… niet goed beschouwd door fans. Maar misschien had dit het kunnen veranderen. Voor de rol van Spock's obsessieve halfbroer Sybok, wilde William Shatner Sean Connery in de rol. De voormalige 007 reed hoog op een Oscar-overwinning en leek open te staan voor het aanbod.

Het gebeurde niet toen Connery in plaats daarvan besloot om Henry Jones te spelen in Indiana Jones and the Last Crusade, dus Laurence Luckinbill kreeg de rol. Gezien de reactie op The Final Frontier heeft Connery zeker de juiste keuze gemaakt.

7 Benicio Del Toro had de nieuwe Khan kunnen zijn

Ricardo Montalbaln, Benicio Del Toro en Bendict Cumberbatch als Khan
Ricardo Montalbaln, Benicio Del Toro en Bendict Cumberbatch als Khan

Zodra de trailers voor Into Darkness arriveerden, kwamen fans er snel achter dat de schurk van de film niemand minder was dan Khan Noonien Singh. Dat was misschien duidelijker geweest als de originele casting van Benicio del Toro was doorgegaan.

De Oscar-winnaar had het donkere randje en de exotische charme voor de rol en leek geïnteresseerd. Het ging op het laatste moment niet door vanwege zowel geld als del Toro bezig met het filmen van Inherent Vice, dus Benedict Cumberbatch kreeg de rol. Del Toro had een goede Khan kunnen zijn.

6 Matt Damon had de vader van Kirk kunnen zijn

Matt Damon bood Chris Hemsworth's Star Trek-rol aan
Matt Damon bood Chris Hemsworth's Star Trek-rol aan

JJ Abrams wilde de reboot van 2009 aftrappen door Kirks vader, George, zichzelf te laten opofferen om een schip te redden. De studio dacht dat het goed zou zijn om een grote ster in de cameo te hebben, en Matt Damon kreeg de rol aangeboden. Damon leek geïnteresseerd, maar uiteindelijk gingen ze uit elkaar omdat het leek alsof Damon het gewoon te druk had met andere projecten om deel te nemen.

De rol werd gespeeld door een toen nog onbekende Chris Hemsworth… die later zelf een enorme ster zou worden als Thor.

5 Teri Hatcher koos bijna voor Dax boven Lois Lane

Teri Hatcher op Star Trek TNG
Teri Hatcher op Star Trek TNG

Zelfs de grootste fan van Teri Hatcher zal vergeten dat ze in een TNG-aflevering van seizoen 2 zat (ze verschijnt niet eens in de aftiteling). Hatcher was een belangrijke kandidaat voor de rol van Jadzia Dax op DS9.

Gerelateerd: 15 dingen die de meeste Star Trek-fans niet weten over de volgende generatie

Er stond echter gewoon dat Hatcher het script doorgaf. Hatcher heeft niets te klagen toen ze beroemd werd door Lois Lane te spelen. Ze is in goed gezelschap, want Famke Janssen gaf het ook door voor een filmcarrière, waardoor Terry Farrell de rol op zich nam.

4 Kathy Bates zou opgefleurd zijn als Kai Opaka

Kathy Bates bood de rol van Kai Opaka. van de DS9 aan
Kathy Bates bood de rol van Kai Opaka. van de DS9 aan

Hoewel haar rol in DS9 kort is, maakte Kai Opaka indruk. De Bajoran religieuze leider is degene die Sisko op zijn pad zet om de "Afgezant" te worden en haar uiterlijk was goed. Ze komt vast te zitten op een planeet waar niemand kan sterven en probeert de bevolking te helpen.

De producenten benaderden Oscarwinnares Kathy Bates om de rol te spelen, maar ze wees het af omdat ze vond dat ze niet geschikt was voor tv. Camille Saviola speelde de rol, maar de aanwezigheid van Bates zou de Kai een grotere deal hebben gemaakt.

3 Tom Hanks ondernam bijna weer een ruimtemissie

Tom Hanks als Cochrane van James Crowell in Star Trek First Contact
Tom Hanks als Cochrane van James Crowell in Star Trek First Contact

Tom Hanks heeft altijd zijn liefde voor astronauten geuit. Hij kreeg bijna de kans om enkele van die dromen waar te maken toen hij werd benaderd voor Zefram Cochrane, de excentrieke uitvinder van de warpaandrijving in First Contact. Het hebben van een Oscar-winnende megaster in de rol zou hem meer invloed hebben gegeven.

Hanks stond te popelen, maar moest het afwijzen vanwege planningsconflicten met zijn regiedebuut That Thing You Do. In plaats daarvan nam James Cromwell (voor wie de rol oorspronkelijk was geschreven) het over, maar Hanks in Star Trek zou geweldig zijn geweest.

2 Kim Cattrall had nog een opmerkelijke trekrol kunnen hebben

Kim Catrall de originele keuze voor Kira in Deep Space Nine
Kim Catrall de originele keuze voor Kira in Deep Space Nine

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Ro Laren zich bij DS9 zou voegen, maar Michelle Forbes weigerde een reguliere serie te spelen. Zo ontstond het karakter van stoere vechter Kira Nerys. Een verrassende keuze voor de rol was Kim Cattrall, die was verschenen in Star Trek VI.

Cattrall sloeg het aanbod af, omdat hij zich niet aan tv wilde binden, dus ging het naar Nana Visitor. Cattrall zou uiteindelijk tv gaan doen als Samantha op Sex & the City, maar interessant hoe ze bijna een nieuwe Trek-rol aan haar cv toevoegde.

1 Edward James Olmos heeft het niet zo gemaakt als Picard

Edward James Olmos de oorspronkelijke keuze voor Picard
Edward James Olmos de oorspronkelijke keuze voor Picard

Verschillende acteurs kwamen in aanmerking voor de rol van de iconische kapitein van het ruimteschip, waaronder Yaphet Kotto. Een grote kanshebber was Edward James Olmos, die Picard zou hebben veranderd van een Fransman naar een andere etniciteit en ongetwijfeld een intensere voorsprong. Olmos wees het af omdat hij geen fan was van sciencefiction.

Dit leidde ertoe dat Patrick Stewart de rol op zich nam, en Stewart grapte dat hij het er alleen mee eens was omdat hij dacht dat de show nooit zou duren. Zoals het lot het had, zou Olmos later toch een sci-fi-icoon worden als Adama op de opnieuw opgestarte Battlestar Galactica.

Aanbevolen: