10 Meest iconische rollen afgewezen door A-Listers

Inhoudsopgave:

10 Meest iconische rollen afgewezen door A-Listers
10 Meest iconische rollen afgewezen door A-Listers
Anonim

Acteren kan een ongelooflijk wispelturige zaak zijn. Wanneer een ster ermee instemt om een rol op zich te nemen, weten ze niet of de film een flop, een succes of zelfs een cultklassieker zal worden. Elke beslissing - of het nu een bevestiging is of een afwijzing - kan de acteur voor altijd blijven achtervolgen. Het is mogelijk dat de acteur in kwestie zijn carrière geplaagd zal voelen door gedachten aan "wat als".

Er zijn veel iconische rollen die door A-listers zijn afgewezen. We kunnen het niet helpen, maar we vragen ons af hoe deze films zouden zijn uitgevallen als de originele castingkeuzes ja hadden gezegd. Blijf lezen om erachter te komen welke iconische rollen deze A-lijststerren hebben afgewezen.

10 Will Smith - Neo ('The Matrix')

The Matrix blijft een van de meest populaire en meest winstgevende filmfranchises aller tijden. Maar het iconische karakter van Neo, perfect tot leven gebracht door Keanu Reeves, had naar een beslist andere ster kunnen gaan.

Niemand minder dan Will Smith kreeg aanvankelijk de rol van Neo aangeboden, maar hij wees die af. Op zijn YouTube-kanaal legde hij uit dat hij de beschrijving van de film door de Wachowski's niet leuk vond en in plaats daarvan de hoofdrol speelde in een grote flop, Wild, Wild West.

9 John Travolta - Forrest Gump ('Forrest Gump')

We kunnen ons onmogelijk de titulaire held van Forrest Gump voorstellen, gespeeld door iemand anders dan Tom Hanks. Maar het blijkt dat de rol oorspronkelijk was aangeboden aan John Travolta, die het afwees zodat hij in plaats daarvan in Pulp Fiction kon spelen.

Forrest Gump was een kolossale hit aan de kassa, maar het is behoorlijk oud geworden en wordt nu als problematisch beschouwd, zowel vanwege de weergave van handicaps als de behandeling van liefdesbelang Jenny. Om deze reden denken we dat het een wijs besluit is dat John Travolta het afwees ten gunste van de blijvend populaire Pulp Fiction.

8 Emily Blunt - Black Widow ('Iron Man 2')

Het Marvel Cinematic Universe heeft een kleurrijk en gevarieerd scala aan acteurs, waarbij veel Britten succes hebben dankzij de immens populaire superheldenfilms. Het is dan ook logisch dat de Britse actrice Emily Blunt de rol van Black Widow in Iron Man 2 kreeg aangeboden. Maar het mocht niet zo zijn, omdat de planning in strijd was met haar rol in de bewerking van Gulliver's Travels uit 2010.

De rol ging vervolgens naar Scarlett Johansson, die het iconische personage heeft vereeuwigd. Blunt heeft gezegd dat ze er geen spijt van heeft dat ze de rol heeft afgewezen, omdat ze niet zo dol is op Marvel's afbeelding van vrouwen.

7 Gwyneth P altrow - Rose ('Titanic')

Is er een filmbeeld dat iconischer is dan dat van Kate Winslet en Leonardo DiCaprio die elkaar omhelzen op het gelijknamige schip in Titanic? Nou, de dame die Leo omhelst zou heel goed Gwyneth P altrow kunnen zijn. Tot op de dag van vandaag zegt P altrow dat ze er spijt van heeft dat ze de rol heeft afgewezen en tegen Howard Stern zegt: "Ik kijk terug op de keuzes die ik heb gemaakt en denk: 'Waarom heb ik daar in godsnaam ja op gezegd? En daar nee tegen?'"

Kate Winslet heeft sindsdien haar spijt en ontevredenheid geuit over haar beroemde naaktscène in de film, dus misschien kan Gwen het toch niet als zo'n groot verlies beschouwen.

6 Matt Damon - Ennis Del Mar ('Brokeback Mountain')

De soulvolle Ennis Del Mar werd perfect belichaamd door wijlen Heath Ledger in de cowboyroman Brokeback Mountain. Maar Matt Damon was de eerste keuze voor de klassieke rol. Aanvankelijk stond Gus Van Sant aan het roer als regisseur en de redenering van Damon om de rol af te wijzen is een beetje on-pc.

"Ik had zoiets van, 'Gus, ik ga een homofilm maken en dan een cowboyfilm. Ik kan het niet opvolgen met een homo-cowboyfilm!" lachte hij in een 2007 Entertainment Weekly interview. Dat is eigenlijk niet de eerste keer dat Damon problematisch was, hoewel hij er wel aan toevoegde dat hij er uiteindelijk spijt van had dat hij de rol had afgewezen.

5 Christina Applegate - Elle Woods ('Legally Blonde')

Reese Witherspoon was de perfecte keuze voor de sprankelende maar intelligente advocaat Elle Woods in de Legally Blonde-films. Aanvankelijk kreeg Christina Applegate de rol aangeboden, maar ze gaf het door.

Ze vertelde Andy Cohen dat ze er geen spijt van heeft "omdat Reese Witherspoon het veel beter heeft gedaan". Interessant is dat Applegate auditie deed voor een andere klassieke filmrol die in deze lijst voorkomt: Rose in Titanic.

4 Michael Caine - Bob Rusk ('Frenzy')

1972 horror-thriller Frenzy is opmerkelijk omdat het zowel de eerste film was die Alfred Hitchcock in Groot-Brittannië regisseerde sinds 1950 als de beroemde grafische weergave van geweld, terwijl eerdere Hitchcock-films alleen op sadisme gezinspeeld hadden.

Voor de rol van de verachtelijke seriemoordenaar Bob Rusk was Hitchcocks eerste keus Michael Caine. Caine werd echter afgewezen door het personage en wilde niet met hem geassocieerd worden. Vervolgens werd de minder bekende Barry Foster gecast.

3 Daniel Day Lewis - Oskar Schindler ('Schindler's List)

Steven Spielbergs schrijnende, met een Oscar bekroonde drama Schindler's List speelde veel Britten in de hoofdrol en één Britse A-lister in het bijzonder kreeg de titelrol aangeboden. Daniel Day Lewis verwierp de rol van Oskar Schindler omdat hij niet graag met Spielberg wilde samenwerken, die de regietaken had overgenomen van Martin Scorsese, de vriend van Day Lewis.

De rol ging naar Liam Neeson, in zijn pre-action star-dagen, en we denken dat hij de ideale kandidaat was voor de rol.

2 Hugh Jackman - James Bond ('Casino Royale')

Dat klopt: ieders favoriete vriendelijke Aussie en "Nicest Guy in Hollywood" werd eigenlijk gevraagd om James Bond te spelen. Maar Hugh Jackman wees de iconische rol af. Zoals hij aan Variety uitlegde: "Ik voelde op dat moment dat de scripts zo ongelooflijk en gek waren geworden, en ik had het gevoel dat ze grimmiger en echt moesten worden… Ik was ook bang dat ik tussen Bond en X-Men nooit tijd hebben om verschillende dingen te doen."

Natuurlijk ging de rol uiteindelijk naar Daniel Craig, die een enorm succes is geweest als Bond, maar gezien hoe goed Jackman het in de MCU heeft gedaan, betwijfelen we of hij te veel spijt heeft van zijn beslissing.

1 Emma Watson - Mia Dolan ('La La Land')

Voor zoveel Harry Potter-fans zal Emma Watson altijd Hermelien Griffel zijn. Maar ze had een echte kans om uit te groeien naar andere veelgeprezen rollen met een aanbod om te schitteren als Mia Dolan, de vrouwelijke hoofdrol in La La Land. Watson weigerde echter omdat ze geen tijd had om zich aan de rol te wijden, omdat ze het erg druk had met het filmen van Beauty and the Beast.

Gezien de beruchte faux pas van de Oscars waarin de film ten onrechte werd uitgeroepen tot winnaar van de beste film, heeft Watson zichzelf waarschijnlijk wat schaamte bespaard.

Aanbevolen: