Wat volgt er voor de cast van Schitt's Creek?

Inhoudsopgave:

Wat volgt er voor de cast van Schitt's Creek?
Wat volgt er voor de cast van Schitt's Creek?
Anonim

De cast van Schitt's Creek had geen idee dat hun sitcom zo'n enorme hit zou worden en een van de meest geliefde komedies op televisie zou worden toen ze begonnen met filmen. De komedie ging in première in 2015 op CBC in Canada en Pop TV in de VS, maar pas toen het twee jaar later een plek op Netflix vond, merkten de kijkers het echt en werden ze verliefd op elk personage.

Schitt's Creek werd een bekroonde komedie en hoewel het maar zes seizoenen duurde, werd het een favoriet onder veel kijkers. Het brak het Emmy Award-record voor de meeste overwinningen in één seizoen voor een komedie voor zijn zesde en laatste seizoen, en nam negen prijzen mee naar huis, waaronder Outstanding Comedy Series. Maar nu de show voorbij is, wat is de volgende stap voor de gedenkwaardige en bekroonde cast? Wat hebben castgenoten Eugene Levy, Daniel Levy, Catherine O'Hara en Annie Murphy uitgespookt sinds ze afscheid namen van een van de slimste komedies van het decennium?

10 Catherine O'Hara (Moira Rose)

catherine ohara op schitts creek
catherine ohara op schitts creek

Mensen herkennen Catherine O'Hara misschien als ex-soapster Moira Rose in Schitt's Creek en van populaire kerstfilms Home Alone en Home Alone 2 waar ze de moeder van Kevin McCallister speelt, maar ze is al jaren in de acteerwereld behoorlijk wat tijd.

O'Hara begon met acteren in Canada, waar ze oorspronkelijk vandaan komt, werkte aan tv-sitcoms, en werkte later samen met roemregisseur Tim Burton. Ze speelde als Delia Deetz in Beetlejuice, de stem van Sally in The Nightmare Before Christmas en Susan Frankenstein in Frankenweenie. Vervolgens leent deze Emmy Award-winnaar haar stem voor Extinct 2021, een animatiefilm over twee uitgestorven dieren die naar het heden worden getransporteerd en hun soort moeten redden.

9 Eugene Levy (Johnny Rose)

Eugene Levy (Johnny Rose) in schitts creek
Eugene Levy (Johnny Rose) in schitts creek

Eugene Levy heeft enkele van zijn beste acteervaardigheden getoond op Schitt's Creek, met in de hoofdrol Johnny Rose, de patriarch van de familie Rose die probeert het verloren fortuin van de familie te herstellen. Net als O'Hara won Levy uiteindelijk een Emmy Award voor Outstanding Lead Actor in a Comedy Series.

Levy is mede-maker van de show, samen met zijn zoon Daniel Levy, die schittert als David Rose in Schitt's Creek. Zijn dochter, Sarah Levy, portretteert serveerster Twyla Sands, en zijn broer Fred is ook een producer voor de komedie. Het volgende voor Levy speelt de hoofdrol in de Canadees-Amerikaanse komedie An Afternoon, waar de cast van SCTV zich zal herenigen en verhalen uit hun verleden zal vertellen in de show.

8 Daniel Levy (David Rose)

Daniel Levy (David Rose) op schitts creek
Daniel Levy (David Rose) op schitts creek

Dan Levy was uitstekend toen hij David Rose portretteerde, de verwende volwassen zoon van de Rose-familie. Levy won meerdere Emmy Awards en is samen met zijn vader mede-bedenker van Schitt's Creek. Zijn optreden in de show werd ook zeer gewaardeerd omdat hij een van de eerste openlijk panseksuele personages in een serie portretteerde.

Dus wat is de toekomst voor Daniel Levy na het verlaten van zo'n succesvolle show? De acteur speelde onlangs in de romantische vakantiekomedie Happiest Season waarin ook Kristin Stewart en Mackenzie Davis de hoofdrol spelen. We hopen dat de ster in de nabije toekomst met weer een succesvolle komedie komt.

7 Annie Murphy (Alexis Rose)

annie murphy als alexis rose
annie murphy als alexis rose

Annie Murphy speelt de verwende socialite dochter van de Rose-familie, Alexis Rose, en won vervolgens een Emmy voor Outstanding Supporting Actress in een Comedy Series voor het zesde seizoen van Schitt's Creek. Voordat Murphy beroemd werd, overwoog ze te stoppen met acteren nadat haar huis was afgebrand en ze geen succes in het bedrijf had gevonden.

Gelukkig herinnert ze zich dat Murphy, twee dagen nadat ze overwoog de acteerwereld te verlaten, een auditie deed voor de komedie en de rol van Alexis Rose won. Haar bekendheid heeft haar geholpen om toekomstige rollen te bemachtigen, waaronder AMC's duistere komedieserie Kevin Can F Himself en ze is ook verschenen in een webserie genaamd Hungry Hearts.

6 Emily Hampshire (Stevie Budd)

Emily Hampshire (Stevie Budd) op Schitts Creek
Emily Hampshire (Stevie Budd) op Schitts Creek

Canadese actrice Emily Hampshire speelde de sarcastische motelklerk en later eigenaar van Rosebud Motel Stevie Budd. De rol zorgde ervoor dat Hampshire meteen beroemd werd, hoewel ze in een aantal films en tv-shows heeft gespeeld.

Volgens Cinema Blend staat de actrice ook bekend om haar hoofdrol in de romantische komedie Boy Meets Girl, Snow Cake en de Syfy-dramaserie 12 Monkeys, waaraan ze werkte terwijl ze speelde in Schitt's Creek. Nu de show voorbij is, is Hampshire bezig met meer acteeroptredens en zal ze schitteren in het horror-dramamysterie Home, en zal ze schitteren in de Stephen King-serie, Chapelwaite.

5 Sarah Levy (Twyla Sands)

Sarah Levy (Twyla Sands) op schitts creek
Sarah Levy (Twyla Sands) op schitts creek

Sarah Levy is de dochter van Eugene Levy en de zus van Daniel Levy, en speelt de eigenzinnige en naïeve serveerster en eigenaar van Cafe Tropical Twyla Sands. Volgens haar Dan Levy bracht het samen werken met zijn zus en vader het gezin dichter bij elkaar.

Sarah werkte ook samen met haar vader in Cheaper By the Dozen 2 als assistent van haar vader en haar eerdere filmrollen bevatten een plek in de romantische komedie Larry Crowne. Dit jaar, afgezien van het einde van Schitt's Creek, verscheen ze in ABC's United We Fall en zal ze verschijnen in Distancing Socially en de komende serie, The Surre altor.

4 Noah Reid (Patrick Brewer)

Noah Reid (Patrick Brewer) op schitts creek
Noah Reid (Patrick Brewer) op schitts creek

Noah Reid, die als Patrick Brewer schittert in Schitt's Creek en de zakenpartner en toekomstige echtgenoot van David Rose wordt, komt pas in seizoen drie in de serie, met een prominente rol in seizoen vier tot en met zes. Voordat hij zijn meest bekende rol tot nu toe kreeg, was Reid een kindsterretje en was de stem van Franklin the Turtle in de kindershow Franklin van 1997 tot 2004.

Gedurende zijn hele carrière leende Reid zijn stem aan andere personages en later in zijn leven ontving hij een Canadian Screen Award-nominatie voor Best Original Song voor zijn werk in People Hold On. We zagen allemaal hoe Reid Levy's personage een serenade bracht op Schitt's Creek, pronkend met zijn zangkoteletten en hij bracht dit jaar zelfs een album uit met de titel Gemini. Reid zal ook te zien zijn in de korte film The Cliff and the Road, die hij schreef.

3 Chris Elliot (Roland Schitt)

Chris Elliot (Roland Schitt) op schitts creek
Chris Elliot (Roland Schitt) op schitts creek

Chris Elliot speelde Roland Schitt, de excentrieke redneck-burgemeester van Schitt's Creek. In het echte leven speelde Elliot in tal van films en shows, waaronder There's Something About Mary, Everybody Loves Raymond, Osmosis Jones, en heeft hij verschillende sketches gemaakt op Saturday Night Live.

Elliot is ook een auteur die vier boeken heeft geschreven, getiteld Daddy's Boy, The Shroud of the Thwacker, Into Hot Air en The Guy Under the Sheets. Volgens Cinema Blend leende Elliots meest recente rol zijn stem aan de nieuwe stop-motionkomedie The Shivering Truth.

2 Jennifer Robertson (Jocelyn Schitt)

Jennifer Robertson (Jocelyn Schitt) op schitts creek
Jennifer Robertson (Jocelyn Schitt) op schitts creek

Jennifer Roberston speelde Jocelyn Schitt, de burgemeestersvrouw van Schitt's Creek, die de neiging heeft om de dingen in het leven van de betere kant te zien. Roberston begon haar carrière als Canadese actrice en kreeg rollen in comedyseries en had andere projecten, waaronder de Disney Channel-fantasiefilm Twitches en de Family Channel-tienersitcom Wingin' It.

Het lijdt geen twijfel dat haar rol in Schitt's Creek haar meer bekendheid heeft gebracht. Na het einde van de show kreeg Robertson een rol in het nieuwe Netflix-drama Ginny & Georgia en ze zal de hoofdrol spelen in het drama Hello, Goodbye, and Everything In Between.

1 Dustin Milligan (Ted Mullens)

Dustin Milligan (Ted Mullens) op schitts creek
Dustin Milligan (Ted Mullens) op schitts creek

Dustin Milligan speelde Alexis' Rose-vriendje en de dierenarts van Schitt's Creek. Voordat hij de felbegeerde rol kreeg, stond hij bekend om zijn hoofdrol in de 90210-revival van 2008 als Ethan Ward. Hij speelde in tal van andere films, waaronder The Butterfly Effect en Final Destination 3.

Na zijn run met Schitt's Creek deed Milligan mee aan RuPaul's Secret Celebrity Drag Race, waar hij de mini-uitdaging won. De volgende stap voor de acteur is een rol in Peacock's Rutherford Falls, een komedie over een klein stadje in New York dat op zijn kop wordt gezet wanneer een lokale legende vecht tegen het verplaatsen van een historisch standbeeld.

Aanbevolen: