Alles wat we weten over HBO's 'House Of The Dragon

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over HBO's 'House Of The Dragon
Alles wat we weten over HBO's 'House Of The Dragon
Anonim

Acht jaar lang was Game Of Thrones een van de meest succesvolle en populaire televisieprogramma's ter wereld. Tijdens zijn run vergaarde de show een toegewijde fanbase, lovende kritieken en universele erkenning, en een tijdje leek het alsof GOT voor altijd zou heersen. De kwaliteit van de show zou uiteindelijk echter afnemen, wat resulteerde in een laatste seizoen dat zowel fans als critici teleurgesteld en bedroefd achterliet.

Na het mislukken van het laatste seizoen, gingen velen ervan uit dat HBO de show gewoon onder het tapijt zou vegen en naar andere projecten zou gaan. Maar het lijkt erop dat het bedrijf nog niet klaar was met het land van Westeros en in 2019 werd aangekondigd dat er een GOT-prequelshow in de maak was. En nu de show langzaam de release in 2022 nadert, is hier alles wat je moet weten over HBO's House Of The Dragon

10 De show is niet de eerste 'GOT' spin-off

Kinderen van het bos
Kinderen van het bos

Technisch gezien is House Of The Dragon niet de eerste, of zelfs de tweede, spin-off die voor GOT in gebruik wordt genomen. In 2017 gaf HBO verschillende schrijvers de opdracht om hun eigen individuele ideeën te pitchen voor een mogelijke spin-off, waarbij George R. R. Martin toezicht hield op elk project. Uiteindelijk werd een pilot voor een show genaamd Bloodmoon in productie gestuurd, met Naomi Watts in de hoofdrol. Later kondigde HBO echter aan dat ze niet verder zouden gaan met de serie en in plaats daarvan de voorkeur gaven aan House Of The Dragon.

9 Het zal 200 jaar in het verleden plaatsvinden

GOT Battle
GOT Battle

In tegenstelling tot de meeste prequels, zal House Of The Dragon zich niet concentreren op gevestigde GOT-personages. In plaats daarvan zal de show 200 jaar in het verleden plaatsvinden en een politiek tumultueuze tijd in de geschiedenis van Westeros verkennen. In 2021 werd aangekondigd dat Rhys Ifans was gecast als Otto Hightower, een belangrijke politieke figuur en onsuccesvolle Hand aan drie Targaryen-koningen. Ifans zal ook worden vergezeld door Eve Best en Steve Toussaint, die respectievelijk Rhaenys en Corlys Velaryon zullen spelen.

8 De show wordt geschreven door een nieuwkomer

Ryan J Condal
Ryan J Condal

House Of The Dragon wordt geschreven door Westeros-nieuwkomer, Ryan J. Condal, die ook zal optreden als showrunner en producer van de komende serie. Condal, een schrijver die bekend staat om zijn werk aan de sciencefictionshow Colony, ontmoette George R. R. Martin voor het eerst tijdens een televisieopname in New Mexico.

De twee schrijvers begonnen een professionele relatie en Condal werd uiteindelijk benaderd om de nieuwe show te leiden. Als showrunner wordt Condal ook bijgestaan door Miguel Sapochnik, een regisseur en GOT-veteraan die bekend staat om zijn bekroonde werk voor 'The Battle Of The Bastards'.

7 Het zal allemaal om de Targaryens gaan

De Targaryens
De Targaryens

House Of The Dragon speelt zich af tijdens het hoogtepunt van de Targaryen-dynastie en onderzoekt de gebeurtenissen die hebben geleid tot 'The Dance of the Dragons', een burgeroorlog die woedde tussen twee rivaliserende facties van de Targaryen-familie. Omdat Game Of Thrones bekend staat om zijn gewelddadige en vechtscènes, biedt 'The Dance of the Dragons' volop gelegenheid voor een nieuwe reeks gevechten met een groot budget. En met Sapochnik verbonden aan regisseren, kunnen fans erop vertrouwen dat het materiaal in de juiste handen is.

6 De show zal Paddy Considine schitteren

Paddy Considine
Paddy Considine

Paddy Considine is een Britse acteur en regisseur die bekend staat om zijn rollen in Submarine, The World's End, Pride en The Girl With All The Gifts. In oktober 2020 werd aangekondigd dat Considine was gecast als Viserys I, een Targaryen-koning die eeuwenoude traditie brak toen hij zijn oudste dochter benoemde tot erfgenaam en opvolger van de IJzeren Troon. Een beslissing die de familie Targaryen zou breken en zou aanzetten tot 'The Dance of the Dragons'. Considine zal worden vergezeld door Emma D'Arcy, die zijn dochter op het scherm, Rhaenyra Targaryen, zal spelen.

5 Het heeft niets te maken met D&D

David Benioff en D. B. Weiss
David Benioff en D. B. Weiss

Na het mislukken van GOT's laatste seizoen, zijn sommige fans misschien voorzichtig als het gaat om het vastleggen van een nieuwe show. Wie zegt tenslotte dat deze nieuwe show goed zal zijn? Of dat hij niet in kwaliteit achteruit gaat zoals zijn voorganger? Hoewel deze vragen niet volledig kunnen worden beantwoord, kan worden bevestigd dat House Of The Dragon geen creatieve connectie zal hebben met David Benioff en D. B. Weiss, de originele showrunners op GOT. Nu gezien als de twee mannen die een ooit geliefde show hebben vernietigd, heeft D&D besloten het land Westeros achter zich te laten en zal geen verdere invloed hebben op de toekomst van de franchise.

4 De show zal Olivia Cooke schitteren

Olivia Cooke
Olivia Cooke

Olivia Cooke is een Britse actrice die bekend staat om haar rollen in Bates Motel, Ready Player One en Vanity Fair. In december 2020 werd bekend dat Cooke was gecast als koningin Alicent Hightower, de dochter van Otto Hightower en de tweede vrouw van koning Viserys. Hoewel Cooke geen informatie heeft kunnen vrijgeven over het verhaal van de show, heeft de actrice verklaard dat de spin-off geen grafisch geweld tegen vrouwen zal bevatten, een veelgehoorde kritiek op de originele show.

3 Het zal geen 'GOT' cameo's bevatten

GOT Cast
GOT Cast

Als je van plan bent naar de show te kijken om enkele van je GOT-favorieten te zien, dan ben je misschien erg teleurgesteld. De show speelt zich 200 jaar in het verleden af en bevat geen grote GOT-personages of cameo's. In plaats daarvan zal de show zich richten op een geheel nieuwe cast van personages en zich voornamelijk afspelen in en rond King's Landing. De show bevat zelfs adellijke huizen die in GOT niet zijn gezien, zoals de Hightowers en de Westerlings.

2 De show zal Matt Smith schitteren

Matt Smith
Matt Smith

Matt Smith is een Britse acteur die voor het eerst bekendheid kreeg als de elfde incarnatie van The Doctor in de sciencefictionshow Doctor Who. Sindsdien speelde de onstuimige acteur in een aantal spraakmakende producties, van Terminator: Genisys tot Netflix's The Crown. In december 2020 werd aangekondigd dat Smith was gecast als Daemon Targaryen. Een prins en krijgsheer die zijn nicht, Rhaenyra, zou helpen bij haar aanspraak op de IJzeren Troon. De twee zouden later trouwen en zij aan zij vechten tijdens 'The Dance of the Dragons'. Smith heeft verklaard dat hij enthousiast is over de rol en over de kans om op enkele CGI-draken te rijden.

1 Het zal draken hebben

Draken
Draken

Zoals de naam al doet vermoeden, zal House Of The Dragon een groot aantal vuurspuwende reptielen zien. Tijdens de gebeurtenissen van Game Of Thrones waren draken praktisch uitgestorven, en sommige mensen geloofden niet eens in hun bestaan.

In House Of The Dragon zullen de dingen heel anders zijn, met draken als integraal onderdeel van de Targaryen-dynastie. In feite zal de show vijftien verschillende draken zien, elk een trouwe metgezel van een lid van de Targaryen-familie. Dus als je van draken houdt, wacht je een traktatie.

Aanbevolen: