Waarom Daniel Day-Lewis sinds 2017 niet meer in een film heeft gespeeld

Inhoudsopgave:

Waarom Daniel Day-Lewis sinds 2017 niet meer in een film heeft gespeeld
Waarom Daniel Day-Lewis sinds 2017 niet meer in een film heeft gespeeld
Anonim

Daniel Day-Lewis was ooit een van de grootste filmsterren ter wereld. In zijn vijftigjarige carrière won hij drie Academy Awards voor Beste Acteur, wat betekent dat hij die specifieke prijs vaker heeft gewonnen dan welke andere acteur dan ook. Bijna al zijn films worden op Rotten Tomatoes als "vers" beoordeeld en ze deden het ook redelijk goed aan de kassa. Volgens een recente ranglijst van de New York Times is hij de op twee na grootste acteur van de eenentwintigste eeuw.

Daniel Day-Lewis is sinds 2017 echter niet meer in een film verschenen. Sinds eind jaren tachtig heeft hij ook niet meer in televisie of theater geacteerd. Day-Lewis is in alle opzichten in goede gezondheid en hij is pas vierenzestig jaar. Dus waarom precies is het dat Daniel Day-Lewis sinds 2017 niet meer in een film heeft gespeeld? Het simpele antwoord is dat hij met pensioen is gegaan, maar de waarheid is iets gecompliceerder dan dat. Hier is alles wat we weten over waarom Daniel Day-Lewis sinds 2017 niet meer in een film is verschenen.

7 Hij was nooit de meest productieve acteur

Zelfs op het hoogtepunt van zijn roem, zou Daniel Day-Lewis slechts in twee films per jaar verschijnen (maximaal). Eind jaren tachtig stopte hij ook helemaal met theater- en televisiewerk. Het is duidelijk dat Day-Lewis gewoon niet het type acteur is dat het leuk vindt om altijd te werken, en hij neemt alleen projecten aan waarin hij echt gelooft. Gedurende zijn carrière, die delen van vier decennia omvatte, acteerde hij in totaal slechts twintig films. Ter vergelijking: Dwayne Johnson is dit decennium alleen al in meer dan twintig films verschenen.

6 Hij heeft al een legendarische carrière gehad

Daniel Day-Lewis heeft zeker niets meer te bewijzen. Veertien van zijn films werden genomineerd voor Academy Awards en Day-Lewis werd zelf genomineerd voor zes Academy Awards. Zijn drie Oscars voor Beste Acteur zijn meer dan enige andere mannelijke artiest heeft gewonnen. Daniel Day-Lewis wordt algemeen beschouwd als een van de beste acteurs van zijn generatie. Als hij de top wilde bereiken, dan koos hij het juiste moment om dat te doen.

5 Zijn laatste films

De laatste films van Daniel Day-Lewis waren Nine, Lincoln en Phantom Thread. Nine kwam uit in 2009, Lincoln kwam vijf jaar later in 2012 uit, en Phantom Thread kwam nog eens vijf jaar later in 2017 uit. Het was duidelijk dat Day-Lewis niet langer de behoefte voelde om in tal van projecten op te treden, en hij nam alleen op filmrollen waarin hij echt geïnteresseerd was in het uitvoeren van. Misschien probeerde hij al jaren zijn carrière af te ronden en was hij gewoon op zoek naar de juiste film om het mee af te sluiten.

4 Zijn pensioen

Nadat Phantom Thread was uitgebracht, kondigde Day-Lewis aan dat hij stopte met acteren. Zijn vertegenwoordigers legden een verklaring af waarin stond: "Daniel Day-Lewis zal niet langer als acteur werken. Hij is al zijn medewerkers en publiek gedurende de vele jaren enorm dankbaar. Dit is een persoonlijke beslissing en noch hij, noch zijn vertegenwoordigers zullen verder commentaar geven op dit onderwerp." Trouw aan zijn woord, is hij sindsdien niet meer in een andere film, televisieshow of toneelstuk verschenen.

3 Waarom ging hij met pensioen?

daniel dag lewis
daniel dag lewis

Zoals zijn verklaring al zei, wilde Daniel Day-Lewis niet echt een verklaring geven waarom hij met pensioen ging. Day-Lewis zei later zelfs dat zelfs hij niet precies wist waarom hij had besloten met pensioen te gaan. "Ik ben er nog niet uit", zei hij in een interview met W Magazine. Hij suggereerde echter dat het werken aan zijn laatste film Phantom Thread hem behoorlijk verdrietig maakte, en hij raakte nogal gedesillusioneerd door acteren. Als acteren Day-Lewis niet langer gelukkig maakte, is het logisch dat hij ervoor zou kiezen om met pensioen te gaan.

2 Zijn erfenis

Als Daniel Day-Lewis inderdaad voorgoed met pensioen is, zoals het lijkt, heeft hij een behoorlijke erfenis achtergelaten. Er zijn maar weinig acteurs die zo'n consistent uitstekende filmcatalogus hebben, en evenmin hebben heel veel andere acteurs een prijzenkast die zo vol lofbetuigingen is als Day-Lewis. Hij werd door de New York Times al gerangschikt als de op twee na beste acteur van de eenentwintigste eeuw, en hij zou heel goed de geschiedenis in kunnen gaan als een van de grootste acteurs aller tijden.

1 Zou Daniel Day-Lewis ooit weer kunnen acteren?

Toen Daniel Day-Lewis aankondigde dat hij met pensioen ging, legde hij uit dat hij "overweldigd werd door een gevoel van verdriet" terwijl hij aan zijn laatste film werkte. Hij zegt dat dat gevoel van verdriet heeft bijgedragen aan zijn besluit om te stoppen met acteren. Het is heel jammer om zo'n geweldige acteur te horen praten over gedesillusioneerd raken door zijn vak, maar er zit een zilveren randje aan zijn woorden. Misschien als Day-Lewis er ooit in slaagt om dat verdriet te overwinnen, zou hij overwegen terug te keren naar acteren. Als hij zou terugkeren, zou hij zeker geen moeite hebben met het vinden van rollen. Paul Thomas Anderson, die enkele van de beste films van Day-Lewis regisseerde, heeft gezegd dat hij echt hoopt dat Day-Lewis weer gaat acteren. Een andere samenwerking tussen Paul Thomas Anderson en Daniel Day-Lewis zou zeker iets zijn voor filmfans om te vieren.

Aanbevolen: