10 tv-programma's die te lang duurden (en 10 te snel geannuleerd)

Inhoudsopgave:

10 tv-programma's die te lang duurden (en 10 te snel geannuleerd)
10 tv-programma's die te lang duurden (en 10 te snel geannuleerd)
Anonim

Het is een delicate balans tussen een show te veel en te weinig zendtijd geven. Het is jammer als een show halverwege de uitzending of ontwikkeling van afleveringen wordt geannuleerd. Vaak worden televisieprogramma's die een of twee seizoenen duren vereerd en verdienen ze een cultstatus.

Er is geen formule voor het juiste aantal afleveringen of seizoenen. Het is ook moeilijk om meer seizoenen af te wijzen wanneer mensen nog steeds kijken, zelfs als de kwaliteit afneemt. Maar het kan worden gedaan en zal waarschijnlijk de reputatie van de show op de lange termijn redden, zoals met NBC's onlangs afgesloten komedie, The Good Place. Hier zijn 10 shows die te lang duurden en 10 te snel geannuleerd.

20 liep te lang: hoe langer hoe ik je moeder ontmoette, in de lucht bleef, hoe lager de beoordelingen daalden

How I Met Your Mother ontwikkelde een toegewijde aanhang. Met een aantal unieke wendingen op sitcom-tropen, waren de gekke capriolen van Ted, Marshall, Lily, Robin en Barney vermakelijk in 2005. In 2014, na negen seizoenen en een verdeeldheid zaaiende seriefinale, voelden fans zich verraden door hun favoriete personages en de showrunners Craig Thomas en Carter Bays.

19 te snel geannuleerd: met 13 afleveringen lieten ze A tot Z het alfabet niet eens afmaken

De romantische komedie ging in première in 2014, met Katey Sagal als de verteller en Rashida Jones als uitvoerend producent. De serie moest de opvolger zijn van Cristin Milioti op haar beurt als het enige goede ding in seizoen negen van How I Met Your Mother; ze speelde de titulaire moeder. ABC annuleerde A tot Z in januari 2015, ondanks gunstige recensies.

18 liep te lang: die show uit de jaren 70 overleefde het vertrek van Ashton Kutcher niet zo laat in de game

Er zijn verschillende problemen met de uitvoering van That '70s Show. De serie liep van 1998 tot 2006, maar beslaat drie en een half jaar in het leven van zes kinderen in Wisconsin van 1976 tot 1979. De acteurs zijn volwaardige volwassenen, spelen tieners die acht seizoenen in de kelder van Forman rondhangen, en de hoofdrol vertrekt naar het laatste seizoen en laat het meisje achter waar hij de serie naar smacht. Zelfs als het te lang duurde, gaf de serie de wereld Mila Kunis!

17 Te snel geannuleerd: zwartwerk duurde slechts 1 seizoen, maar lanceerde nog steeds de carrières van sterren zoals Seth Rogen, Jay Baruchel en Charlie Hunnam

Judd Apatows vermogen om sterrenkracht te spotten is griezelig. Net als de gewoonte van het netwerk om zijn shows te annuleren. Freaks and Geeks is legendarisch, maar minder mensen praten over Apatow's eerste poging tot showrunner op Undeclared. De show werd uitgezonden in 2001-2002 en draaide om een groep eerstejaarsstudenten, die slechts één seizoen duurde.

16 liep te lang: CSI, Las Vegas verloor zijn charme na een duizelingwekkend aantal castwisselingen en jaren in de ether

Zou CSI: het welkom van Las Vegas was zo snel versleten, zo niet voor de constante stroom van spin-offs. Na de première in 2000 werd de show wilder, in een poging om de inzet te verhogen. In 2015 was er nog maar weinig van de originele cast over, fans verlangden naar de goede oude tijd en gaven de voorkeur aan herhalingen overdag boven nieuwe afleveringen.

15 Te snel geannuleerd: Dramady Dead Like Me verdiende meer dan twee seizoenen om een tiener Magere Hein te verkennen

Het is jammer dat als makers lange tijd iets conceptueel anders deden, de beloning annulering was. In 2003 volgde Dead Like Me een achttienjarige die na haar dood een grim reaper werd. Zelfs krachtpatser Mandy Patinkin met de hoofdrol als hoofd van de maaiers kon de show in 2004 niet redden.

14 liep te lang: na een uitbraak in het eerste seizoen werd Glee ingewikkeld en verloor zijn hart

2009 zag de première van het wereldwijde fenomeen Glee. Wie wilde er niet naar een show van Ryan Murphy kijken met getalenteerde zangers die iconische liedjes ten gehore brengen? In theorie trof Glee goud, maar struikelde om glanzend en relevant te blijven naarmate de seizoenen verstreken. Na het verlies van een hoofdpersonage door een tragische dood (Cory Monteith), worstelde de show tot 2015.

13 Te snel geannuleerd: wie wil niet dat dubbele Sarah Michelle Gellar haar donkere kant ontdekt in Ringer

Iedereen die zegt dat ze de dagen van Buffy the Vampire Slayer op televisie niet missen, liegt. Terwijl Ringer gemengde recensies ontving toen het in première ging in 2011, prezen critici Sarah Michelle Gellar's optreden als twee personages totdat de show eindigde in 2012.

12 Ran Too Long: Two And A Half Men was al in verval toen Charlie Sheen vertrok, ze hadden Ashton Kutcher uit die puinhoop moeten laten

Two and a Half Men werd in de herfst van 2003 opgenomen in de line-up van CBS. Een tijdje werd het publiek vermaakt door Charlie Sheen die een pseudo-versie van zichzelf speelde, waarin zijn gescheiden broer en neef woonden. Een woordenwisseling tussen maker Chuck Lorre en Sheen in 2011 had de show moeten beëindigen, maar het liep nog een paar seizoenen stroef tot 2015.

11 Te snel geannuleerd: het feest van Rob Thomas werd ondergewaardeerd ondanks een cast vol beroemde gezichten

Party Down beschikt over een cateringbedrijf, bestaande uit worstelende acteurs en actrices die er niet bij willen zijn. Het liep twee seizoenen van 2009-2010. Een deel van de ondergang van de show is te wijten aan het verlies van Adam Scott aan Parks and Recreation en Jane Lynch aan Glee.

10 liep te lang: 2 kapotte meisjes deden weinig om de komische vaardigheid van Kat Dennings te demonstreren

De CSB-show ging in première in 2011, hetzelfde jaar dat Kat Dennings meespeelde in Thor. De titulaire meisjes zijn serveersters, waarbij Dennings Max en Beth Behrs speelt als Caroline, twee vrienden die hopen een cupcakewinkel te openen. Hoewel hun chemie vermakelijk is, komen de grappen vaak niet terecht. De show voelde dat het al veel langer liep tegen de tijd dat het eindigde in 2017.

9 Te snel geannuleerd: Enlightened met in de hoofdrol Laura Dern zou meerdere seizoenspickups moeten rechtvaardigen

De dramedy uit 2011, mede gemaakt door Laura Dern, werd een paar jaar te vroeg uitgebracht. Dern domineert als disfunctionele executive Amy Jellicoe, die de slogan van de show volgt, "About A Woman On The Verge Of A Nervous Breakthrough". Als Enlightened in de late jaren 2010 uitkwam, zou het in 2013 waarschijnlijk zijn omarmd in plaats van geannuleerd.

8 liep te lang: de Netflix Mega-Hit Orange is the New Black heeft zijn bronmateriaal verder opgerekt dan herkenning

De culturele hoofdstad van Orange Is The New Black v alt niet te ontkennen. De show verscheen in 2013 op de streamingdienst, gebaseerd op de memoires uit 2010 van Piper Kerman, over haar jaar in een vrouwengevangenis en werd het meest gestreamde Netflix-origineel.

7 Te snel geannuleerd: de cast en satirische benadering van Better Off Ted hadden meer tijd nodig om te bloeien

Zou Better Off Ted beter af zijn in het tijdperk van streaming, waar donkere komedie, sciencefiction en nichehybriden gedijen? Jay Harrington speelt verteller en titularis Ted, die werkt voor een stereotiepe zielloze onderneming. Kijkers willen meer gespannen Portia de Rossi die over het kantoor regeert!

6 liep te lang: de chemie van de twee leads kon de interesse in Castle niet behouden

Terwijl het vermakelijk was om Nathan Fillion te zien schitteren als een mysterieromanschrijver die een detective in de NYPD volgde tot het punt dat hij geloofde dat hij een agent was. Er waren een aantal interessante aspecten aan de show, zoals Castle (Fillion) die alleen een dochter opvoedde en de natuurlijke verstandhouding tussen hem en Stana Katic, maar zelfs dat werd oud.

5 Te snel geannuleerd: de Joel McHale-show met Joel McHale is een ander voorbeeld van Netflix die de annuleringshaai overtreft

Met alle middelen die Netflix gebruikt, is het frustrerend wanneer een show niet voldoende tijd heeft om zijn groove te raken en erachter te komen wat het zou moeten zijn - zo voelde het met de introductie en annulering van The Joel McHale Show met Joel McHale in 2018.

4 Ran Too Long: The Jerry Springer Show maakte te lang gebruik van de verhalen van rechteloze mensen

"Jer-ry. Jerry. Jerry." Het publiek zingt in een dreun terwijl de gastheer delicate situaties uit elkaar ha alt in naam van entertainment. Tijdens zijn run van 1991 tot 2018 werd Jerry Springer synoniem voor familiale disfunctie op een manier die diep verontrustend is. Hij heeft nu een andere show genaamd Judge Jerry.

3 te snel geannuleerd: de IT-menigte had een "het"-factor waar het publiek nog steeds over praat

Ondanks dat The It Crowd in 2006-2013 wordt vermeld, heeft The It Crowd slechts vier seizoenen uitgezonden, elk met zes afleveringen, een onderbreking van drie jaar en een finalespecial. Er waren maar weinig dingen zo leuk om te zien als tech-specialisten Moss (Richard Ayoade) en Roy (Chris O'Dowd) geleid door manager Jen (Katherine Parkinson), die niets van hun vakgebied afweet.

2 duurde te lang: het moderne gezin stopt dit jaar, maar de hoeveelheid promotie die nodig is, geeft aan dat de interesse niet meer is wat het was

Als de kinderen uit het eerste seizoen van de show hun eigen kinderen krijgen, moet de show eindigen. Modern Family was een topkomedie vanaf het moment dat het in 2009 werd uitgezonden tot in de jaren 2010. Er was een zucht van verlichting toen ABC aankondigde dat de show in 202o zou eindigen.

1 Te snel geannuleerd: mijn zogenaamde leven is een baanbrekende weergave van angst op de middelbare school die nauwelijks in de tienerpsyche kan duiken

Op haar veertiende speelt Claire Danes tweedejaars Angela Chase. Een deel van de erfenis van My So-Called Life is de genuanceerde weergave van de adolescentie, in tegenstelling tot al het andere in het televisielandschap. De serie ging in première in 1994 en werd geannuleerd in 1995, waardoor de serie eindigde met een cliffhanger.

Aanbevolen: