Hoe Alanis Morissette haar rol in 'Dogma' belandde

Inhoudsopgave:

Hoe Alanis Morissette haar rol in 'Dogma' belandde
Hoe Alanis Morissette haar rol in 'Dogma' belandde
Anonim

Tijdens de jaren 90 maakte Kevin Smith zijn beste werk, te beginnen met Clerks in 1994. Natuurlijk, hij heeft in zijn carrière een aantal mislukkingen gehad, maar films zoals Chasing Amy lieten zien dat hij de karbonades had om een terecht goede film. In dat decennium bracht Smith Dogma uit, wat een fantastische film is.

Datzelfde tijdperk zag ook de opkomst van Alanis Morissette, die een enorme muziekster werd na de release van Jagged Little Pill. Morissette verraste fans toen ze werd gecast in een cameo-rol in Dogma, en tot op heden markeert haar verschijning in de film een van de beroemdste rockster-cameo's ooit.

Dus, hoe kwam Alanis Morissette in Dogma terecht? Laten we een kijkje nemen en erachter komen.

'Dogma' was een populaire film

In 1999 was Kevin Smith drie films in zijn unieke carrière, en toen zijn vierde film, Dogma, in de bioscoop verscheen, werd het vrij duidelijk dat Mallrats de uitzondering was en niet de regel. Dogma markeerde de derde solide film van de regisseur en het publiek hield van wat hij deed met zijn filmische universum.

De film veroorzaakte nogal wat opschudding, gezien de thema's van religie, en hoewel het wat veren deed schudden, bracht het meer dan $ 40 miljoen op aan de kassa, tegen een budget van slechts $ 10 miljoen. Het was een succes dat niemand Smith kon afnemen.

Nu bracht de regisseur veel van zijn gebruikelijke verdachten terug voor de film, maar hij maakte ook niemand minder dan Alanis Morissette een van de meest memorabele cameo's van rocksterren in de filmgeschiedenis.

Alanis Morissette was een grote muziekster

Mensen waren zeker verrast om Alanis Morissette in de film te zien, vooral gezien het feit dat ze net klaar was om een van de meest populaire muziekartiesten ter wereld te worden.

Jagged Little Pill, dat in 1995 werd uitgebracht, verkocht wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren en maakte van Morissette een ster. Zelfs haar vervolgplaat verkocht miljoenen exemplaren. Plots was ze overal met wat velen 'boze muziek' noemden.

Vanwege de perceptie die mensen hadden van haar muziek, waren sommige fans echt verrast om haar in een film te zien met de man die Clerks maakte.

Volgens de zangeres: Het was best grappig voor mij. Het stelde me in staat om iets aan te boren, een deel van mij aan te boren dat ik niet kon. Mijn muziek is vaak behoorlijk serieus, maar er is een deel van mij dat helemaal niet serieus is. Dus ik vind het heerlijk om daar op in te spelen en misschien op een gegeven moment met mijn muziek. Ik denk dat ik dat tot op zekere hoogte met mijn muziek doe, maar in dit geval kon ik daar met Kevin gebruik van maken. Hij is buitengewoon grappig.'

Hoe ze in 'Dogma' belandde

Dus, hoe kwam het dat Alanis Morissette God ging spelen in Dogma ?

Volgens Audacy, Smith tikte eerst Alanis Morissette aan voor de rol van Bethany Sloan, maar de zangeres kon zich niet aanmelden omdat haar wereldtournee van 1998-99 op dat moment aan de gang was. Tegen de tijd dat Alanis beschikbaar was om deel te nemen aan de film, was Linda Fiorentino al gecast als Bethany, dus de zangeres kreeg de rol van God in de film aangeboden.”

Morissette aan boord krijgen was een doorbraak van Smith, en de zangeres vond het geweldig om met de filmmaker samen te werken toen ze de tijd vond om in de film te verschijnen.

Alanis zei zelf: Ik had met Kevin gesproken toen ik van de weg af kwam over de film. Ik las zijn script en ik vond het echt briljant. Ik denk dat hij helemaal briljant is en ik was net van de weg af, zoals ik al zei, dus ik was erg moe en ik denk niet dat ik er klaar voor was. En toen ik een jaar later verjongd was, sprak ik met hem en hij zei: 'Als je er klaar voor bent, kom dan naar beneden', en dat was ik en het was heel eenvoudig. Echt, ik voelde me erg geïnspireerd in die omgeving. Heel veilig. Het wordt geweldig.”

Toen Dogma eenmaal in de bioscoop verscheen, won het succes bij het publiek. Velen zijn van mening dat dit nog steeds een van de beste films van Kevin Smith is, en hoewel sommige ervan niet zo goed standhouden, v alt niet te ontkennen wat de inwoner van Jersey kon oproepen toen hij deze film als zijn vervolg uitbracht naar Amy achtervolgen.

Tot op heden is Morissette's cameo gemakkelijk een van de coolste rockster-cameo's in de filmgeschiedenis, en ze speelde zelfs de rol in Jay en Silent Bob Strike Back in een post-creditsscene.

Aanbevolen: