Monica Rambeau bracht hulde aan deze MCU-personages en niemand merkte het op

Inhoudsopgave:

Monica Rambeau bracht hulde aan deze MCU-personages en niemand merkte het op
Monica Rambeau bracht hulde aan deze MCU-personages en niemand merkte het op
Anonim

De Disney+ WandaVision-serie stond bol van allerlei terugroepacties en knipoogjes naar Marvel Comics, zoals de Halloween-kostuums die leken op de komische tegenhangers van de familie Maximoff. Shoutouts naar de grotere MCU kregen ook aandacht in de show, hoewel sommigen uiteindelijk over het hoofd werden gezien. En wat verrassend is, is dat fans geen eerbetoon hebben gekregen aan een van de grootste helden van het Marvel Cinematic Universe.

In aflevering 7 probeerde Monica Rambeau (Teyonah Parris) Wanda (Elizabeth Olsen) te bereiken om haar ervan te overtuigen dat Hayward's bedoelingen nobel waren omdat hij Vision (Paul Bettany) wilde doen herleven. Maar Wanda, verdrinkend in verdriet, wilde niets horen wat Rambeau te zeggen had. Er ontstond een gevecht waarbij Wanda haar tegenstander in de lucht optilde. De situatie zag er grimmig uit voor Monica, vooral toen de Scarlet Witch haar met donderend geweld op de grond liet vallen. Het leek erop dat Rambeau vroegtijdig zou overlijden, maar ze landde veilig.

Bovendien bood de landing van Monica Rambeau het publiek een knipoog naar de Iron Man van de MCU.

Iron Man Hommage

Afbeelding
Afbeelding

Voor iedereen die het zich niet herinnert: Tony Stark (Robert Downey Jr.) droeg verschillende Iron Man-pantsers tijdens zijn tijd in het MCU. En als hij dat deed, zou hij rondvliegen en landen in een kenmerkende pose. Hij had een knie in de grond geplant, de andere rechtop gebogen en een arm gebruikt om zich schrap te zetten voor de impact. Monica landde op dezelfde manier tijdens haar confrontatie met de Scarlet Witch, wat een perfecte callback was voor de MCU-veteraan. Haar drop-in was iets meer geïmproviseerd, hoewel het bijna identiek was aan de Mark 42-landing in Iron Man 3, die verscheen in meer dan een groot deel van de marketingstills.

Het is vermeldenswaard dat de Disney+-serie het publiek niet alleen een slim Iron Man Easter Egg bood tijdens de Monica-Wanda-confrontatie. WandaVision bracht ook hulde aan de superhelden van het Deadpool-universum van Fox.

Ryan Reynolds versie van het personage grapte in de eerste Deadpool-film dat Angel (Gina Carano) haar eigen superheldenlanding zou uitvoeren, die trouwens erg leek op de touchdowns van MCU-personages zoals Captain America en Iron Man.

Blade deed het eerst

Afbeelding
Afbeelding

Het fascinerende aan de superheldenlanding is dat deze al ruim vóór Iron Man (2008) bestond. Wesley Snipes' Blade voerde ook een variatie in beweging uit in de speelfilm uit 1998. Zijn personage sprong tijdens de climax van de film in de rituele kamer van Deacon Frost en plantte zichzelf in de grond om de toekomstige Daywalker te intimideren. Dat voorbeeld alleen al was zo boeiend dat het personage van Snipes op veel promotiemateriaal in dezelfde pose terechtkwam. Het marketingteam van Sony had elk van de verschillende foto's kunnen gebruiken die ze hebben gemaakt, en ze zouden allemaal even goed hebben gewerkt, maar de studio koos voor Blade in deze specifieke houding.

Nog intrigerender is het feit dat er iets krachtigs is aan de landing met één knie in de grond. Of het nu Iron Man, Thor, Captain America of Monica Rambeau is, een held die op die manier v alt, maakt een statement. De scène roept elke keer een gevoel van anticipatie op en zorgt ervoor dat bioscoopbezoekers worden gebeld.

MCU Falcon, Thor en Iron Man
MCU Falcon, Thor en Iron Man

Verrassend genoeg hebben de landingen van superhelden hun touch niet verloren. Recensenten kunnen het argument aanvoeren dat het een veelgebruikte trope is die moet worden bijgewerkt, maar bioscoopbezoekers lijken het niet erg te vinden. Ze genieten liever van de films dan tijd te verspillen aan kritiek op de kleinste details, zoals de choreografie van het personage. En dat is maar goed ook in een tijd waarin iedereen een criticus is.

Desalniettemin zal het interessant zijn om te zien hoe de landingen van superhelden de komende jaren evolueren. De MCU voegt een indrukwekkende lijst met personages toe aan zijn selectie, en ze kunnen niet allemaal binnenvliegen zoals Iron Man, dus er zullen waarschijnlijk op een gegeven moment nieuwe spins komen.

Aanbevolen: