Fans kunnen de controverse van Yeezy/Balenciaga over de DMX Tribute-T-shirts niet begrijpen

Inhoudsopgave:

Fans kunnen de controverse van Yeezy/Balenciaga over de DMX Tribute-T-shirts niet begrijpen
Fans kunnen de controverse van Yeezy/Balenciaga over de DMX Tribute-T-shirts niet begrijpen
Anonim

Toen DMX van de beademing werd gehaald na een catastrofale hartaanval, wemelden zijn fans en trouwe volgelingen zijn ziekenhuis ter ondersteuning van zijn geest en ter ere van de muzikale geschenken die hij hen had geschonken tijdens de periode van zijn carrière.

Terwijl de zaken tot rust kwamen, begonnen vrienden en collega's van de overleden muzikant medelevend te voelen voor de 15 kinderen die DMX achterliet en waren ze zich maar al te goed bewust van de financiële stress waarmee zijn familie te maken had.

Het was in die tijd dat het modemerk van Kanye West, Yeezy, Balenciaga benaderde en hen vroeg een eerbetoon T-shirt te maken ter ere van de erfenis van DMX, waarbij alle opbrengsten rechtstreeks naar zijn familie zouden gaan. Dit klinkt als een vriendelijk gebaar, maar toch waren veel fans woedend en volkomen in de war.

Fans willen weten waarom Yeezy dit niet alleen heeft gedaan. Kanye West had deze onderneming gemakkelijk financieel kunnen steunen.

Deze campagne, die wordt omschreven als een goedkope 'celebrity-versie van GoFundMe', heeft veel geld opgebracht, maar net zo veel wenkbrauwen.

Was dit een aardig gebaar van Yeezy?

Op het eerste gezicht klonk dit als zo'n aardig gebaar, en in werkelijkheid is het een zeer lucratief gebaar gebleken. Het v alt niet te ontkennen dat dit project ongelooflijk nuttig is geweest voor de dierbaren die DMX achterliet. De verkoop van T-shirts heeft al maar liefst $ 1 miljoen opgebracht die rechtstreeks naar zijn geliefden ging, en het lijdt geen twijfel dat zowel Yeezy als Balenciaga lof verdienen voor het maken van deze inzamelingsactie voor hun gevallen vriend.

Fans twijfelen echter serieus aan de ware motivatie van Kanye West in deze situatie. Als hij authentiek wilde helpen, waarom ging zijn modemerk dan niet gewoon door met het ontwerpen van de shirts?

In alle opzichten lijkt het erop dat hij op het idee kwam en vervolgens Balenciaga vroeg om de rekening te betalen, terwijl zijn merk zowel op de shirts als in de ogen van het publiek werd gecrediteerd als zijnde het brein achter dit concept.

Kanye West kan het zich zeker veroorloven om dit alleen te hebben gedaan. Was dit echt een aardig gebaar, of een egoïstisch gebaar?

Fans zijn in de war

Fans zijn erg in de war over waarom Kanye een ander modelabel de leiding zou geven over het maken van deze t-shirts, in plaats van zelf de kosten en verantwoordelijkheden op zich te nemen.

Luxe modehuis Balenciaga leek niet te aarzelen of het proces in twijfel te trekken, maar fans zijn dat zeker.

Kanye ligt onder vuur omdat hij zijn eigen idee niet steunde door het te financieren en door te zetten, waarbij een reeks fans zei dat dit een beschamende versie was van 'celebrity GoFundMe'.

De shirts waren in minder dan 24 uur uitverkocht, voor $ 200 per stuk.

Aanbevolen: