Wat Marvel kan leren van de fouten van 'WandaVision

Inhoudsopgave:

Wat Marvel kan leren van de fouten van 'WandaVision
Wat Marvel kan leren van de fouten van 'WandaVision
Anonim

Om eerlijk te zijn, liet de WandaVision Series Finale veel te wensen over. Het was voldoende om Wanda's tijd in Westview tot een einde te brengen, maar het stelde het publiek teleur toen geen van de meest plausibele fantheorieën uitkwam. En naast enkele voor de hand liggende, zoals Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) van MCU die langskwam om te praten met Maximoff (Elizabeth Olsen), die niet doorging, bleven verschillende andere subplots onopgelost.

Hoewel de Disney+-serie de eer verdient voor het leveren van uitstekende verhalen gedurende het seizoen van negen afleveringen, v alt er iets te leren van de matte finale. De les is om dingen in een nette strik te wikkelen. Neem bijvoorbeeld Vision (Paul Bettany).

Op het moment dat Wanda's overgebleven versie de kopie zijn herinneringen gaf, zette hij zich af naar wie weet waarheen. Jac Schaeffer wees CinemaBlend erop dat het publiek het niet te zien kreeg, zodat White Vision een open toekomst zou hebben in de MCU. Een die niet gebonden is aan een specifiek pad. Er zit een logica in om dit te doen binnen het grote geheel van dingen, maar wat sommige kijkers irriteerde, was dat de producenten van de show Vision op zijn minst een paar regels dialoog hadden kunnen geven om te bepalen waar hij staat in de strijd tussen goed en kwaad, maar ze liet zijn vertrek een mysterie achter.

De Vision-subplot is slechts een van de cruciale tekortkomingen van de finale. Er waren er meer, en hoewel niet positief, bieden ze Marvel Studios een beetje meer inzicht in wat werkt in hun streamingdiensttak van het Marvel Cinematic Universe, en wat niet.

Hoe 'Falcon and the Winter Soldier' standhoudt

Afbeelding
Afbeelding

Deze nieuwe inzichten hebben betrekking op de nabije toekomst van Marvel Studios, omdat er binnenkort verschillende series zoals WandaVision uitkomen. Ze bouwen allemaal gegarandeerd voort op de bestaande verhaallijnen en breiden gaandeweg fase 4 uit, maar wat Marvel/Disney moet overwegen, is hoe ze de fouten kunnen vermijden die ze hebben gemaakt met de WandaVision Series Finale.

Zoals gezegd, kan Marvel dit doen door simpelweg hun kleinere verhalen efficiënter in te pakken. Zoals Falcon en de Winter Soldier. Die show moet eindigen met Bucky (Sebastian Stan) of Sam Wilson (Anthony Mackie) die officieel Captain America wordt. Alles is in beweging voor een van hen om de mantel van Steve Rogers te accepteren, en als Marvel ervoor kiest om een van hen niet de nieuwe Cap te kronen aan het einde van Falcon And Winter Soldier, kun je gerust aannemen dat er even harde kritieken zullen zijn.

Er is echter een argument waarom geen van beide de volgende Captain America zal worden, en het is seizoen twee. Plannen voor een tweede seizoen zijn nog niet officieel, maar Marvel-president Kevin Feige lijkt te denken dat het een duidelijke mogelijkheid is. In dat geval zou het misschien kunnen werken om de opkomst van een nieuwe dop uit te stellen. John Walker (Wyatt Russell) trekt ook het met sterren versierde kostuum aan in Falcon And Winter Soldier als Amerikaanse agent, dus de show zou niet kunnen eindigen met een van de centrale helden die de volgende Captain America worden. Dat is natuurlijk nog steeds geen excuus voor Marvel als ze ons laten raden wie de nieuwe Cap is aan het einde van seizoen 1.

Desalniettemin, wat de studio zou moeten wegnemen van de samengevoegde conclusie van WandaVision, is dat ze de vage cliffhangers moeten doorknippen om fans wat afsluiting te geven. Zelfs als het later een ongemak is voor grotere uitbetalingen, verdient het publiek meer. Ze blijven week in, week uit rondhangen om te zien wat er gebeurt. Het minste dat Marvel kan doen om hen terug te betalen voor hun toewijding, is een bevredigende seizoensfinale te leveren. En dat houdt ook in dat ze niet moeten nadenken over vragen die binnen een paar minuten of minder kunnen worden opgelost. Maar als de studio niet de moeite neemt, kunnen fans opnieuw teleurstellende reacties verwachten op shows als Falcon And The Winter Soldier's en het eerste seizoen.

Aanbevolen: