10 Netflix-shows die te veel seizoenen duurden (en 10 die te snel werden geannuleerd)

Inhoudsopgave:

10 Netflix-shows die te veel seizoenen duurden (en 10 die te snel werden geannuleerd)
10 Netflix-shows die te veel seizoenen duurden (en 10 die te snel werden geannuleerd)
Anonim

Traditionele televisie had decennia de tijd om erachter te komen wat werkte en wat niet, en deed er alles aan om shows te laten ademen. Ter vergelijking: Netflix is vrij nieuw in de originele programmering en experimenteert nog steeds met welke formules wel en niet werken voor hun shows. En zonder standaardstatistieken zoals adverteerders en beoordelingen om te meten hoe succesvol een show is, heeft Netflix andere manieren om te bepalen welke van zijn shows terug moeten komen voor meer seizoenen en welke zo snel mogelijk moeten worden beëindigd … wat die manieren ook zijn.

Maken ze altijd de juiste keuze vanuit een zakelijk perspectief? Het is moeilijk te zeggen. Meestal lijkt het alsof Netflix zijn shows graag minstens drie seizoenen laat hebben, maar dat is nauwelijks genoeg tijd om een compleet verhaal in het medium te vertellen zonder compromissen te sluiten. Hoe dan ook, als het gaat om de publieke opinie, zijn er Netflix Originals geweest die te snel werden afgeschaft en anderen die strompelden voor meer afleveringen dan ze verdienden.

20 Too Many Seasons: Fuller House

Afbeelding
Afbeelding

Conventionele wijsheid suggereert dat nostalgie het heetst is voor wat er 20 jaar eerder gaande was - daarom hebben we shows gezien zoals Fuller House die de afgelopen jaren populaire tv-shows uit de jaren 90 nieuw leven inblazen.

Het probleem is dat de originele Full House eigenlijk niet zo geweldig was om mee te beginnen… dus, verrassing, Fuller House is ook niet zo geweldig. Het was best leuk om bij te praten en de volgende generatie van de Tanner-clan te zien, maar één seizoen had meer dan genoeg moeten zijn.

19 Te snel geannuleerd: één dag tegelijk

Afbeelding
Afbeelding

Waar Fuller House eenvoudigweg een sitcom met formules opnieuw uithaalde, bewees One Day At A Time van Netflix dat er waarde was in heroplevingen van klassieke shows… je moet gewoon bereid zijn om er daadwerkelijk iets interessants en anders mee te doen.

Helaas, sitcom-zoekende Netflix-gebruikers houden duidelijk niet zo van interessant en anders, aangezien de multiculturele, probleemoplossende One Day At A Time na slechts drie seizoenen werd afgebroken. Geruchten suggereren dat de producenten van de show een nieuw thuis voor de show proberen te vinden, en ik hoop dat ze dat zullen doen.

18 Too Many Seasons: Hemlock Grove

Afbeelding
Afbeelding

Als je het geluk had een van de eerste Netflix Originals te zijn, was je bijna gegarandeerd van meerdere seizoenen, hoe goed de show ook was. Leliehamer, iemand? Eli Roth's horrorserie Hemlock Grove v alt onder die paraplu en krijgt drie seizoenen cadeau, ondanks lauwe tot vreselijke recensies.

We weten niet hoeveel mensen Hemlock Grove hebben bekeken, aangezien Netflix dergelijke informatie over het algemeen niet vrijgeeft, maar we wedden dat het aantal te hoog was omdat er niet veel anders was om uit te kiezen op de nog steeds groeiende service in 2013.

17 Te snel geannuleerd: zeven seconden

Afbeelding
Afbeelding

Gericht op het onderzoek naar het overlijden van een zwart kind en het effect dat het heeft op zijn familie en gemeenschap, werd Seven Seconds geprezen door critici vanwege zijn sterke uitvoeringen - speciale schreeuw naar de altijd uitstekende Regina King, die een Emmy won voor haar rol- en effectieve aanpak van moderne rassenkwesties.

Het eerste seizoen was een beetje hobbelig, omdat de dingen de neiging hebben om te gaan met drama's die nog steeds hun weg vinden, maar dat wordt meestal gladgestreken in seizoen twee - wat Netflix niet geschikt achtte om Seven Seconds te geven.

16 Too Many Seasons: All Hail King Julien

Afbeelding
Afbeelding

Netflix is de thuisbasis geworden van animatieseries die dienen als voortzettingen van hitfilms, met name het ruimen van eigenschappen van DreamWorks. Deze aanpak heeft geleid tot een aantal echt geweldige dingen, van DreamWorks Dragons tot het verrassend solide The Adventures of Puss in Boots.

Helaas leverde het ons ook vijf ondraaglijke seizoenen van All Hail King Julien op, met als front een van de irritantere personages uit de ongelijke Madagascar-filmreeks. Wie wilde er meer King Julien na het zien van die films? Letterlijk niemand.

15 Te snel geannuleerd: Sense8

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de Wachowski's niet veel commerciële hits op hun naam hebben staan die het woord Matrix niet in de titel hebben, letten mensen nog steeds op wanneer het broer/zus schrijver/regisseur-duo iets nieuws uitbrengt. Als er niets anders is, weet je dat je in voor iets anders en uitdagends staat, zo niet altijd perfect gepolijst.

Dat beschrijft hun serie Sense8 perfect, ruw aan de randen maar boeiend om naar te kijken en met een cast van personages die het verdienden om vele seizoenen verkend te worden. Helaas kregen ze er maar twee.

14 Te veel seizoenen: tussen

Afbeelding
Afbeelding

Het is een uitgangspunt dat kan leiden tot complexe, tot nadenken stemmende sci-fi of hokey YA-schlock: een klein stadje wordt getroffen door een bizarre ziekte waardoor niemand ouder dan 22 kan worden. Helaas, Tussen v alt vierkant in het laatste kamp.

Met de voormalige Nickelodeon-tienerster Jennette McCurdy in de hoofdrol, zou Between misschien een leuke schuldige plezierfilm hebben opgeleverd, maar het viel snel uit elkaar als een serie … vooral een die twee afleveringen van zes seizoenen kreeg om zijn dunne premisse uit te breiden ver voorbij het breekpunt.

13 Te snel geannuleerd: Santa Clarita Diet

Afbeelding
Afbeelding

De levenslange filmster Drew Barrymore besloot een paar jaar geleden de boel op te schudden door naar de televisie te gaan… en een sitcom te doen van alle dingen. Santa Clarita Diet is natuurlijk geen gewone sitcom, maar een extreem donkere sitcom over een moeder uit een buitenwijk die langzaam een zombie wordt terwijl haar familie te maken heeft met/dekt voor/probeert om haar aandoening op te lossen.

Santa Clarita Diet was in elk van de drie seizoenen steeds beter geworden, wat het des te verbijsterender maakt dat Netflix niet vond dat het een vierde verdiende.

12 Te veel seizoenen: 13 redenen waarom

Afbeelding
Afbeelding

Een van de lessen die Netflix moet leren, is dat sommige dingen beter zijn als miniserie, vooral wanneer een compleet verhaal in slechts één "seizoen" kan worden verteld." Gebaseerd op het boek met dezelfde titel, eindigde de eerste reeks afleveringen van 13 Reasons Why ongeveer zoals het boek deed … en dat had dat moeten zijn.

Helaas verleidde de populariteit van de show Netflix om het verhaal uit te breiden naar een tweede seizoen, bestaande personages in teleurstellende richtingen te nemen, vergeetbare nieuwe te introduceren en er zelfs één terug te laten keren als een geest voor het hele seizoen.

11 Te snel geannuleerd: Vrienden van de universiteit

Afbeelding
Afbeelding

Om eerlijk te zijn, het eerste seizoen van Friends From College werd bekritiseerd door critici, en het tweede seizoen ging niet veel beter. Maar bijna iedereen was het erover eens dat de zaken aan het verbeteren waren en dat de show een aantal hilarische momenten bevatte en een van de beste koppels - Fred Savage's Max en Billy Eichner's Felix - op de moderne televisie.

Wat nog teleurstellender is aan het feit dat Netflix een serie stopte die in de lift zat, is dat het tweede seizoen van Friends From College eindigde met het soort cliffhanger dat voor altijd ondraaglijk zal zijn om onopgelost te blijven.

10 Too Many Seasons: Real Rob

Afbeelding
Afbeelding

Rob Schneider is het type acteur/komiek dat het beste is wanneer hij slechts voor een paar scènes verschijnt - meestal in een Adam Sandler-film - als een gekke vriend met een grappige stem die vervolgens de film verlaat voordat hij langer blijft zijn welkom.

Een serie met Schneider als headliner klinkt al dubieus genoeg, maar een waarin hij een fictieve versie van zichzelf speelt in bizarre en ongrappige situaties naast zijn echte vrouw die duidelijk geen acteur is? Hoe dit twee seizoenen op Netflix krijgt, is een raadsel.

9 Te snel geannuleerd: alles is waardeloos

Afbeelding
Afbeelding

We hebben sinds het midden van de jaren '90 nostalgische nostalgie naar tv-programma's en films, maar om de een of andere reden is er lang niet zoveel van gericht op de jaren negentig. Toch hebben we eindelijk een van de beste inkapselingen van dat decennium gekregen - en Netflix gaf het nauwelijks een kans.

Alles zuigt! speelde een getalenteerde cast van voornamelijk onbekenden die een groep schijnbaar ongelijksoortige kinderen speelden die samen werden gedwongen terwijl ze leerden samen te leven, en dit op een brutaal eerlijke en grappige manier. Maar Netflix beëindigde het net zoals het op gang kwam.

8 Teveel seizoenen: Chelsea

Afbeelding
Afbeelding

Netflix heeft de binge-watching-cultuur die het heeft helpen creëren grotendeels omarmd, waarbij meestal nieuwe seizoenen van zijn shows in één keer worden uitgebracht. Ze hebben ook geprobeerd om groenblijvende inhoud te cultiveren waar je net zo van kunt genieten op de dag van release als een jaar later.

Dus het was een gedurfde zet toen Netflix een talkshow over actuele gebeurtenissen aankondigde met in de hoofdrol Chelsea Handler, waarin nieuwe afleveringen één voor één zouden worden toegevoegd. Maar ondanks Handler's talent en ervaring in die arena, was Chelsea 120 (!) afleveringen van ongerichte monologen en platte schetsen.

7 Te snel geannuleerd: The Get Down

Afbeelding
Afbeelding

Schrijver/regisseur Baz Luhrmann staat meer bekend om stijl dan om inhoud, maar jongen, weet hij hoe hij stijl moet toepassen. Geef tv een kans na oogverblindende films zoals Romeo + Juliet van William Shakespeare, Moulin Rouge!, en The Great Gatsby, onthulde Luhrmann zijn liefde voor de geschiedenis van hiphop met zijn soort waargebeurde verhaal over de oorsprong van het genre in New York aan het einde van de jaren zeventig.

The Get Down was rommelig, maar het was leuk om naar te kijken… zoals alle Baz Luhrmann-projecten. En het verdiende dat het verhaal af was, hoewel Netflix het daar blijkbaar niet mee eens was.

6 Too Many Seasons: Bloodline

Afbeelding
Afbeelding

Met een ensemble-cast zoals die zelden wordt samengesteld, had drama Bloodline de eerste twee seizoenen een absoluut dynamiet. En soms is dat precies de juiste lengte voor een show, vandaar dat zoveel BBC-series maar zo lang duren.

Toch bracht Netflix Bloodline terug voor dat vaak riskante derde seizoen, en het bleek een vergissing te zijn. Het was niet erg genoeg om de hele serie te bezoedelen, maar het kwam in de buurt. Was het maar afgesloten met seizoen twee.

5 Te snel geannuleerd: Lady Dynamite

Afbeelding
Afbeelding

Een van de geweldige dingen van Netflix is dat het de mogelijkheid biedt voor minder conventionele komieken om minder conventionele sitcoms te hebben, en die twee beschrijvingen zijn van toepassing op respectievelijk Maria Bamford en Lady Dynamite.

Misschien moeten we geluk hebben dat zoiets heerlijks bizars als Lady Dynamite zelfs maar zou kunnen bestaan, laat staan een tweede seizoen krijgen. Maar de show verdiende nog steeds beter dan in zijn bloei te worden gekapt.

4 Too Many Seasons: Haters Back Off

Afbeelding
Afbeelding

Hoe kan een show met slechts twee seizoenen als te lang worden beschouwd? Dat is makkelijk als je het hebt over een show die eigenlijk nooit had mogen bestaan.

YouTube-sterren zijn een onmiskenbare kracht in de popcultuur, maar dat betekent niet dat hun soort entertainment langer stand kan houden dan korte uitbarstingen. Voorbeeld: Haters Back Off, waar fictieve ster Miranda Sings (Colleen Ballinger) vijf minuten in elke aflevering van meer dan een half uur razend en onkijkbaar wordt.

3 Te snel geannuleerd: American Vandal

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel mockumentaries al tientallen jaren in filmvorm bestaan, is het nog steeds een vrij recent concept dat in televisievorm moet worden gedaan. IFC's documentaire nu! spooft specifieke klassieke documentaires, maar Netflix' American Vandal is meer een versie van het hele genre - en het is briljant.

Elk van de eerste twee seizoenen van American Vandal omvatte een bepaalde verzonnen situatie, en het zou geweldig zijn geweest om te zien wat ze nog meer hadden bedacht. Maar nu Netflix het al annuleert, krijgen we die kans nooit.

2 Too Many Seasons: House of Cards

Afbeelding
Afbeelding

Het is gemakkelijk om te zeggen dat House of Cards had moeten eindigen met het ontslag van Kevin Spacey en niet terug had moeten komen voor dat zesde en laatste seizoen. Maar echt, het vijfde seizoen was het slechtste van de show - en bovendien, seizoen vier was toen de eerste tekenen dat alles bergafwaarts ging duidelijk werden.

Critici lijken het erover eens te zijn dat seizoen vier van House of Cards is wanneer de show van een slim politiek drama naar een goofy soapserie ging, en het zou beter zijn geweest als een strakke drie seizoenen dan een getekende- zes uit.

1 Te snel geannuleerd: Jessica Jones

Afbeelding
Afbeelding

Het is duidelijk dat alle Netflix Marvel-shows te vroeg eindigden, behalve Iron Fist. Maar het is Jessica Jones die het voortijdig beëindigde Netflix Marvel-universum op deze lijst vertegenwoordigt, omdat het degene was die nog steeds het meeste potentieel had en degene die het meeste verhaal te vertellen had.

Aan de positieve kant, seizoen drie van Jessica Jones komt nog, dus we hebben nog een laatste seizoen van Marvel op Netflix om naar uit te kijken voordat die leuke rit tot een einde komt.

Aanbevolen: