15 Leuke weetjes van achter de schermen van Glee

Inhoudsopgave:

15 Leuke weetjes van achter de schermen van Glee
15 Leuke weetjes van achter de schermen van Glee
Anonim

In 2009 ging Glee zijn eerste aflevering in première. Hoewel het concept nu al een paar keer is gebruikt in verschillende andere tv-shows en zelfs in films, was Glee echt de eerste (en beste). Niet alles ging van een leien dakje voor Will Schuester en zijn troep jonge artiesten, maar de show had een hoop hart en laten we eerlijk zijn, het talent dat gedurende de 6 seizoenen werd getoond, was echt indrukwekkend. Van Rachel Berry's klassieke ballads tot Artie die al onze favoriete R&B-nummers nagelt, het is veilig om te zeggen dat de New Directions zowat de beste coverband ooit is.

Vandaag hebben we 15 weinig bekende feiten verzameld over het maken van deze populaire serie. We keren nog een keer terug naar William McKinley High, maar deze keer vermijden we Sue Sylvester zo goed mogelijk!

15 Lea Michele bevestigde dat de Slushie-scènes echt waren en dat het dagen duurde om te herstellen

Het hele 'slushie in the face'-concept is niet iets dat we in elk tv-programma op de middelbare school zien. In Glee waren ze echter een belangrijk onderdeel van de relatie tussen pestkop en vrolijkheidsclub. Actrice Lea Michele sprak over het filmen van deze scènes: "Het ha alt letterlijk de lucht uit [je]. Het is zo koud dat ik dagenlang moet herstellen."

14 Heather Morris (Brittany Pierce) werkte als danseres voor Beyonce voor Glee

Hoe indrukwekkend alle stemmen op Glee ook waren, er was iets bijzonders aan het dansvermogen van actrice Heather Morris. Nou, het blijkt dat de talenten van Brittany S. Pierce lang voor Glee werden ontdekt en niet minder door Beyonce! Dat klopt, ons meisje was van Bey's back-updansers!

13 Fans speelden een enorme rol in Santana en Bretagne om samen te komen

Zeg wat je wilt over Rachel en Finn of Blaine en Kurt, maar de meeste fans zullen het erover eens moeten zijn dat Santana en Bretagne het echte machtspaar van de serie waren. Nou, dat zouden ze hoe dan ook moeten doen, want het was hun eigen inbreng die hen in de eerste plaats bij elkaar bracht, bevestigde actrice Naya Rivera in een Q&A.

12 Seizoen 1-contracten inbegrepen 3 mogelijke Glee-films

Hoewel ze net begonnen met het eerste seizoen, wisten showrunners duidelijk dat ze iets speciaals in handen hadden. In de contracten die de castleden voor het eerste seizoen tekenden, was er een onderdeel dat hen specifiek opsloot voor 3 potentiële Glee-films. Een paar jaar later was iedereen het er duidelijk over eens dat 6 seizoenen genoeg was.

11 De actrices die Santana en Mercedes speelden, probeerden allebei voor American Idol, maar haalden het niet

Mercedes en Santana hadden twee van de krachtigste stemmen in de show, maar blijkbaar dacht American Idol dat er betere zangers waren. Amber Riley (Mercedes) deed jaren voor Glee auditie voor de realityserie, maar haalde het niet. Naya Rivera (Sanatana) werd eigenlijk gesneden tijdens de eerste ronde van het seizoen waarvoor ze probeerde. Ze had met een Amy Winehouse-nummer moeten gaan!

10 De maker deelde zijn oorspronkelijke plan voor de seriefinale op de privébegrafenis van Cory Monteith

Het overlijden van Cory Monteith was een verwoestende gebeurtenis. Aangezien de acteur overleed terwijl de show nog nieuwe afleveringen uitzond, was zijn vertrek niet gepland. Maker Ryan Murphy deelde zijn laatste plannen voor Finn bij de herdenking van Monteith. Hij zou een leraar worden, Rachel een Broadway-ster en in de laatste scène zou Rachel naar hem terugkeren.

9 De cast speelde meer dan 700 nummers in de show

Een van de meest indrukwekkende dingen van Glee is dat de castleden niet alleen elke week regels moesten onthouden, maar ook liedjes om te leren en over-the-top dansnummers om te oefenen. Dat lijken ons 3 aparte fulltime banen! Gedurende de serie namen de sterren meer dan 700 nummers aan.

8 Darren Criss deed oorspronkelijk auditie voor de rol van Finn

Nou, dat zou de serie in een heel andere richting hebben gebracht. Cory Monteith (Finn Hudson) was tenslotte onze quarterback. Dat gezegd hebbende, Darren Criss is een ongelooflijk getalenteerde zanger, danser en acteur. Dus hoewel hij niet de rol kreeg waarvoor hij oorspronkelijk uitging, was het slechts een kwestie van tijd voordat hij een andere zou krijgen.

7 Lea Michele totaliseerde haar auto vlak voor haar auditie

Tijdens enkele interviews met dvd-bonusfilms vertelde hoofdrolspeelster Lea Michele haar fans dat ze haar auditie bijna niet had gehaald. De reden? Ze totaliseerde haar auto daar op de parkeerplaats van Fox Studio bij aankomst. Ze zei verder: "Toen ik de kamer binnenkwam voor mijn auditie, trok ik letterlijk nog steeds stukjes glas uit mijn haar."

6 Lea Michele en Matthew Morrison hadden een korte romance voor Glee

Hoewel we weten dat de sterren van Glee allemaal veel ouder IRL waren dan hun personages in de show, is dit leuke feit nog steeds behoorlijk de moeite waard. In haar boek Brunette Ambition schreef Michele: "Matt [Morrison] was al jaren een vriend van mij, en in feite hadden we ooit een date gehad voor een Broadway-beat." Hoera!

5 Joe, Rory en Unique waren allemaal personages gespeeld door winnaars van Glee's spin-off realityshow

Het duurde maar 2 seizoenen, maar Glee had wel zijn eigen reality-spin-offserie. Het heette The Glee Project en er zouden hoopvolle jonge sterren in te zien zijn die strijden om een rol in de show. Personages Joe en Rory behoorden tot enkele van de winnaars, maar nog belangrijker was ieders favoriete nieuwkomer, Unique!

4 Chris Colfer deed auditie voor de rol van Artie, maar maakte zoveel indruk op de producers dat ze hem zijn eigen personage schreven

Kevin McHale heeft fantastisch werk geleverd als rolstoelgebonden Artie Abrams, dus het is raar om Chris Colfer (Kurt Hummel) in die rol voor te stellen. Showrunners leken hetzelfde te denken terwijl hij auditie deed, maar hielden tegelijkertijd zoveel van hem dat ze een manier moesten vinden om hem in de show te schrijven.

3 Harry Shum Jr. was eens de dansleraar van Heather Morris

Telkens wanneer deze twee samenkwamen voor een dansnummer in de show, was het pure magie. Beide zijn even getalenteerd, dus als partners zijn ze vrijwel niet te stoppen. Het blijkt echter dat Harry Shum Jr. (Mike Chang) Heather Morris leerde in een hiphopdanscursus, jaren voordat de serie ooit tot stand kwam.

2 Artie was niet alleen een geweldige artiest tijdens de show, hij was eerder lid van de Boy Band NLT (Not Like Them)

In de jaren voorafgaand aan de première van Glee was Kevin McHale al behoorlijk volgeboekt. Hij vormde samen met 3 andere leden de boyband NLT (Not Like Them). De band was 3 jaar samen en bracht nummers uit als " That Girl" en "She Said, I Said (Time We Let Go)".

1 Chris Colfer heeft een populaire boekenreeks geschreven en ook een aflevering van Glee

Veel fans zullen al weten dat Chris Colfer (Kurt) een immens populaire serie kinderboeken heeft geschreven genaamd The Land of Stories. Niet iedereen weet echter dat hij ook een aflevering van Glee heeft geschreven! De aflevering "Old Dogs, New Tricks" van seizoen 5 was alles wat Colfer deed.

Aanbevolen: