15 manieren waarop de geweldige Spider-Man-films beter zijn dan de nieuwe

Inhoudsopgave:

15 manieren waarop de geweldige Spider-Man-films beter zijn dan de nieuwe
15 manieren waarop de geweldige Spider-Man-films beter zijn dan de nieuwe
Anonim

Het begon allemaal met Tobey Maguire als web-slinger en nu hebben we Tom Holland die Spider-Man uitstekend vertolkt voor het Marvel Cinematic Universe, maar er was een andere versie van het personage. Andrew Garfield in de duologie van The Amazing Spider-Man wordt vaak over het hoofd gezien als een echt onderschatte reboot gevolgd door een verwarrende allegaartje van een vervolg.

The Amazing Spider-Man was het antwoord om de geannuleerde Spider-Man 4 van Sam Raimi te vervangen, anders zou Sony de rechten op Spider-Man als personage hebben verloren. De films kregen kritiek voordat de eerste uitkwam en sindsdien hebben de films ons dingen gegeven waar het publiek niet genoeg waardering voor heeft.

15 Ze brachten de humor terug in Spidey

Spider-Man speelt met de autodief uit The Amazing Spider-Man
Spider-Man speelt met de autodief uit The Amazing Spider-Man

De Sam Raimi-films reserveerden het grootste deel van de komedie voor ondersteunende personages of extra's, terwijl Spidey dramatischer bleef, maar met The Amazing Spider-Man, maakten regisseur Marc Webb en Andrew Garfield Spider-Man tot de grappige superheld uit de strips. De beste showcase is zijn ontmoeting met een klein mes.

14 De films zijn prachtig om naar te kijken

Het laatste shot van The Amazing Spider-Man
Het laatste shot van The Amazing Spider-Man

Marc Webb's stijl in beide films is zeer uniek met zeer levendige kleuren in een donkere sfeer. Spider-Man die alleen door de stad slingerde was ontzagwekkend, er waren geweldige toepassingen van het standpunt van Spider-Man in de eerste film en de tweede film had mogelijk de best uitziende Spider-Sense tot nu toe.

13 De soundtracks waren op een heel ander niveau

Jamie Foxx als electro in The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Jamie Foxx als electro in The Amazing Spider-Man 2 (2014)

De score van de eerste film van James Horner presenteerde een rustigere maar zeer inspirerende soundtrack die op de perfecte momenten aanzwelt om scènes te verbeteren. Maar dan heb je Hans Zimmer's score voor The Amazing Spider-Man 2, wat verreweg het beste is van die film, waarbij elk nummer aanvoelt als perfecte stripfilmmuziek.

12 Andrew Garfield's passie voor het personage scheen

Andrew Garfield als The Amazing Spider-Man
Andrew Garfield als The Amazing Spider-Man

De acteur heeft publiekelijk gesproken over zijn liefde voor Spider-Man en zijn optredens: zelfs in het teleurstellende vervolg presteerde Andrew altijd op topniveau door de kwinkslagen, de emotionele momenten of zijn chemie met Emma Stone. Elke keer dat Andrew in beeld is, belichaamt hij Spider-Man net zo goed als Tobey of Tom.

11 De hagedis was een briljante eerste schurk

Spider-Man vecht tegen de hagedis in de riolen
Spider-Man vecht tegen de hagedis in de riolen

Hoewel lang niet zo geweldig als Michael Keaton's Vulture uit Homecoming, maakte Marc Webb de juiste keuze door The Lizard te gebruiken als Spidey's eerste schurk. Rhys Ifans portretteert perfect de sympathieke Dr. Curtis Connors, en de gemene Lizard-dualiteit in combinatie met de CGI is tot op de dag van vandaag indrukwekkend!

10 Denis Leary stal de show als kapitein Stacy

Denis Leary als kapitein Stacy uit The Amazing Spider-Man
Denis Leary als kapitein Stacy uit The Amazing Spider-Man

Het was verfrissend om te zien hoe Spider-Man's relatie met de politie begon toen Spidey als een crimineel werd beschouwd. Kapitein Stacy wijst zelfs op tekortkomingen in Peter's kruistocht, maar hij is niet zomaar een door de boekenagent bedoeld om Spider-Man te dwarsbomen, samen te groeien met Spider-Man en een behulpzame bondgenoot te worden. Een geweldig ondersteunend personage!

9 OsCorp was de poppenspeler van Spider-Man's World was intrigerend

OsCorp-toren uit The Amazing Spider-Man
OsCorp-toren uit The Amazing Spider-Man

Sony leek inspiratie te halen uit de Alien-franchise, waarbij OsCorp bijna identiek handelde als Weyland-Yutani. OsCorp had overal hun vingers in: de spin die Peter beet, de hagedis, en ze hadden de middelen om alle leden van de Sinister Six te creëren! Het was jammer dat we dit nooit tot wasdom hebben zien komen.

8 Peter Parker en Gwen Stacy waren het perfecte koppel

Spider-Man en Gwen Stacy uit The Amazing Spider-Man
Spider-Man en Gwen Stacy uit The Amazing Spider-Man

De grootste klacht die mensen hadden over de Sam Raimi-films was de vaak giftige relatie tussen Peter en Mary Jane Watson. Marc Webb heeft dit zeker opgelost door van de relatie tussen Peter en Gwen de meest schattige relatie op het scherm te maken. De chemie tussen Garfield en Stone was perfect!

7 De brugscène is prachtig gedaan

Spider-Man redt de jongen op de brug
Spider-Man redt de jongen op de brug

Het doel van Peter Parker als hij Spider-Man wordt, is om de moordenaar van oom Ben te vinden, maar wanneer de hagedis een brug aanv alt en burgers in gevaar brengt, veranderen de dingen en wordt hij eindelijk een superheld. Hij had gemakkelijk de hagedis kunnen blijven achtervolgen, maar hij neemt de tijd om een jongen uit een auto te redden en zo begint een ander geweldig aspect in deze films.

6 Spider-Man's connectie met de mensen van New York

Spider-Man en de jongen die hij heeft gered
Spider-Man en de jongen die hij heeft gered

Deze versie van Spider-Man maakt contact met de mensen, zoals te zien is hoe hij bevriend raakt met een jonge jongen in de tweede film of hoe New York de hoop verloor op het moment dat Spidey pauze nam in de finale van The Amazing Spider-Man 2 samen met hem. Spidey is meer dan een held voor de mensen, hij maakt deel uit van hen.

5 The Crane Scene is misschien wel de beste web-swing scene ooit gemaakt

Spidey tijdens het laatste gevecht
Spidey tijdens het laatste gevecht

Die connectie met de mensen komt het beste naar voren in The Amazing Spider-Man wanneer de vader van de jongen die hij op de brug heeft gered, een middel creëert voor een gewonde Spidey om door de stad naar OsCorp te slingeren. Natuurlijk, het is vergezocht, maar de cinematografie, de muziek, de verlichting en de geweldige CGI-mix om een prachtige web-slingerende reeks te maken.

4 Sally Field was een perfecte tante May

Sally Field als tante May
Sally Field als tante May

Niets dan liefde voor Rosemary Harris en Marisa Tomei, maar Sally Field was een andere acteur die niets anders dan al haar energie stopte in haar optreden als tante May. Ze had geweldige emotionele momenten, perfecte komische timing, prachtige chemie met Andrew Garfield, en het was leuk om je af te vragen of ze wist dat Peter Spidey was of niet.

3 Welkom terug Web-Shooters

De webshooter van The Amazing Spider-Man
De webshooter van The Amazing Spider-Man

De organische webben uit de Sam Raimi-films waren zeker een vreemde keuze, maar we accepteerden de terugkeer van de iconische web-shooters graag! Maar niet zomaar een web-shooter, deze waren perfect ontworpen om eruit te zien alsof ze waren samengesteld uit items die Peter opruimde of online vond… behalve de vreemde verklaring voor web-fluid.

2 Peter Parker was een perfect genie

Andrew Garfield als Peter Parker
Andrew Garfield als Peter Parker

Hoewel Maguire's versie meer een doorsnee man was en Tom niet veel gelegenheid heeft gehad om zijn genialiteit te tonen, toonden beide ASM-films de intelligentie van Spider-Man in de voorhoede van zijn technologie, zijn alliantie met Connors, zijn tactieken in strijd, en zijn gebruik van hersens en spierkracht om schurken te verslaan!

1 Een van de beste Stan Lee cameo's die er bestaan

Stan Lee als de bibliothecaris in The Amazing Spider-Man!
Stan Lee als de bibliothecaris in The Amazing Spider-Man!

De cameo's van wijlen en geweldige Stan Lee zijn altijd een plezier, maar geen enkele kreeg zoveel glimlachen en gelach als zijn snelle verschijning als de bibliothecaris van de Midtown High School die vreugdevol naar zijn muziek luisterde met zijn verbazingwekkend perfecte hoofdtelefoon met ruisonderdrukking terwijl Spidey en de Hagedis strijd achter hem. Glorieus in elk opzicht!

Aanbevolen: